• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ArkeFlyCURAÇAO – Een vliegtuig van Arkefly moest vandaag terugkeren naar de luchthaven van Schiphol. Het toestel was op weg naar Curaçao, maar in de buurt van Engeland bleek één van de twee vluchtcomputers defect te zijn. Dat meldt vlieg- en reisorganisatie Arkefly.

 
Om de oceaan over te steken zijn allebei de computers nodig en daarom moest het toestel omkeren. Het vliegtuig is inmiddels weer veilig geland op Schiphol. Op de luchthaven zal de computer worden vervangen. De verwachting is dat de passagiers rond 16.00 uur (Nederlandse tijd) opnieuw kunnen vertrekken.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Vliegtuig richting Curaçao keert terug”

 1. Knap van de kapitein

 2. ETOPS requirements!

 3. @ Mien,

  Op geen enkel moment is de veiligheid in gevaar geweest, dus snap die opmerking niet helemaal. Dit vliegtuig moest terugkeren omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden voor de continuatie van de vlucht, maar dat wil niet zeggen dat er gevaar aanwezig was.

  De eisen stellen nu eenmaal dat veel apparatuur dubbel of drievoudig moet zijn uitgevoerd, zodat de veiligheid niet in het gedrang komt. Nu viel 1 computer buiten de limieten, de ander werkte zonder problemen en dus was er vrij weinig aan de hand. Omdraaien, laten repareren of verwisselen, andere bemanning en weer opnieuw vertrekken. Is redelijk standaard, niets aan de hand.

 4. Veiligheid voor alles.

 5. Ben blij dat ze weer veilig aan de grond staan! Alsnog een goede en veilige vlucht gewenst voor iedereen die op weg gaat naar dat mooie Curacao!!!!