• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De demonstratie van pressiegroep Frente Sivil trok gisteren op het Waaigat zo’n 1000 mensen. Onder meer oud-politicus Nelson Pierre en de uit Fort Amsterdam geweerde Shurendly Maduro (16) grepen gisteren naar de microfoon. De groep overhandigde gisteren ook een brief aan de gouverneur.

In de brief vraagt Frente Sivil, die de brief tijdens de demonstratie liet ondertekenen door de deelnemers van de manifestatie, steun van gouverneur Frits Goedgedrag. In de brief spreekt Frente Sivil van ‘een gebrek aan intelligentie en morele capaciteiten’ onder de bewindslieden van de regering en vraagt de gouverneur als ‘hoofd van het land Curaçao’ om in te grijpen.

Prijs
“Helaas hebben we tot dit moment niets gemerkt van concrete stappen om de situatie te verbeteren”, schrijft Frente Sivil. Maar de pressiegroep is niet van plan te stoppen. “Elke actie die wij ondernemen zal erop gericht zijn om de democratie voor de volgende generaties vast te stellen, ongeacht de prijs die we ervoor moeten betalen.” Later vandaag volgt een videoverslag van de demonstratie op Versgeperst.com.

De brief van Frente Sivil is in het Papiaments en Nederlands:

[scribd id=90783169 key=key-2dv4czpckxce47sgn0iz mode=list]

15 reacties op “Demonstratie Frente Sivil naar Fortí”

 1. Premier Schotte heeft de video opnames opgevraagd over de manifestatie van Frente Sivil. Hij is op zoek naar ambtenaren die mogelijk mee hebben gedaan aan de manifestatie. Fear not, fear not.

 2. @ annet, er was ook nog een Seu optocht in banda bou…
  en het was idd heel warm om daar 2 uur te staan.
  maar ik weet zeker dat het overgrote deel van de bevolking met een beetje verstand achter deze demonstratie staat.
  ik ben alleen bang dat het niets uithaalt, deze maffia regering blijft kosten wat het kost zitten.
  zolang deze 3 partijen desnoods door chantage onderling, blijven samen klitten is er geen hoop op nieuwe verkiezingen.
  ze haten elkaar, maar het is te winstgevend om er uit te stappen.

 3. Het is wel een gevaarlijke situatie. Een aantal van de huidige ministers en andere ambtsdragers zal inzien dat wanneer er een nieuwe regering komt zonder de huidige “bewindslieden” zij alsnog ter verantwoording worden geroepen voor hun (mis-) daden vóór en tijdens hun regeerperiode.
  Ik ben zo bang dat zij daarom ondemocratische middelen niet zullen schuwen om aan de macht te blijven. Aan de andere kant : mocht het te ver gaan dan zullen de VN en Nederland ongetwijfeld ingrijpen..

 4. Bij elke pro regering demonstratie komt 100 man.. bij anti regering is het duizenden..

  Volk heeft gesproken!

 5. @waar… misschien hebben we t over iets anders dan. Ik bedoelde de bijeenkomst bij Sentro pro Arte, daar waren echt zo’n 2500 man. https://www.versgeperst.com/nieuws/145435/frente-sivil-blikt-terug-op-manifestatie.html

  @anneet, je hebt ok een punt. bovendien was het Seu op bandabou

 6. Ik denk dat de dag en tijd niet zo heel goed gekozen was, veel mensen gaan op zondag naar het strand of hebben familiedag. Ik persoonlijk vond de opkomst een beetje tegen vallen, waar waren de ondernemers, studenten, jongeren? Allemaal een grote mond maar als er iets moet gebeuren zie je ze niet! Op naar de volgende demonstratie, als iedereen die er gisteren was 1 persoon meeneemt die er gisteren niet bij kon zijn…….!!!!!

 7. Ik ben op Curacao geboren en getogen en vind dat ik de bevolking van het eiland niet in de steek kan laten.Daarom wil ik met klem protesteren tegen de regering Schotte die illigaal is en een beleid van destructie aan het in voeren is. Deze regering moet onmiddellijk aftreden voordat ze het koningkrijk nog meer in gevaar brengt en Curacao een nog slechter imago bezorgt.Verder ben ik onzettend boos op de politieke partij MAN want zij zijn de oorzaak van deze ellende ,als ze een beetje kakarter hebben trekken ze de stekker utt deze malafiide coalitie want de bom gaat barsten.

 8. 600 in het AD, 1200 bij Versgeperst.
  Ik was er zelf ook en denk dat het AD er dichterbij zit.

 9. @ Montreux. Volgend Ruben Suriel waren er meer mensen dan de vorige keer.

 10. Inderdaad marja, ik miste wel wat mensen. Vorige keer waren er dubbel zoveel.

 11. Dank voor het lintje. Maar het is genoeg! Iedereen die nu nog een grote mond over Schotte en zijn soldaatjes heeft, zou zijn neus op elke volgende manifetatie moeten laten zien. Nu waren er rond 1200-1500 mensen. Dit moet groeien! Het is genoeg! BASTA!!!!!!!!

 12. al die mensen hebben dik 2,5 uur de zon getrotseerd om te laten zien dat het zo niet meer kan. petje af! (inde zon heb ik hem wel opgelaten ;))

 13. Geweldig. Er heerste een mooie eenvormige sfeer van alle gezindten, nationaliteiten en rassen., En zo hoort het. Eenheid maakt macht.

  Teken ajb zoveel mogelijk ook de online petitie, dat is belangrijk. Onze stem moet gehoort worden, nationaal alswel internationaal.
  Genoeg is genoeg.
  Danki brudernan.

  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 14. Deel van de brief aan de gouverneur:
  Wij van Frente Sivil en de mede ondergetekende burgers, benaderen u met verschuldigde eerbied in uw hoedanigheid als hoofd van het land Curaçao, met de bezorgdheid die in onze gemeenschap heerst over het feit dat sinds 10 oktober 2010 onze regering een gebrek aan intellectuele en morele capaciteiten heeft getoond om ons land te leiden.
  Dit gebrek aan intellectuele en morele capaciteiten manifesteert zich in de toepassing van nepotisme, onderdrukking, intimidatie, (bezetting van entiteiten/groeperingen??) en sluit uit een democratische participatie in ons land. Opportunisme is usance en publieke fondsen worden aangewend voor persoonlijk gewin: zeer gevaarlijke praktijken voor een gezonde democratische ontwikkeling. Tevens wordt er een basis gelegd voor dictatuur en corruptie door diverse handelingen, zowel door de regering als het Parlement.
  Het overheidsapparaat wordt ondermijnd, utiliteitsmaatschappijen lopen gevaar voor hun bestaan en instellingen die onafhankelijk moeten functioneren worden direct of indirect bedreigd met inmenging. Dit alles vindt openlijk plaats, zelfs met argumentering en propaganda om dit verval van normen in ons land te accepteren.
  Als verantwoordelijke organisaties en burgers kunnen we deze ondermijning van onze democratische staat en het respect dat Curaçao altijd heeft gekend niet accepteren.
  Een diepere analyse van het gedragspatroon van de leden van het huidige kabinet, alsmede dat van sommige financiële en/of intellectuele steunpilaren ervan, vertoont symptomen van een zeer gevaarlijke situatie voor het land.
  De ernst van dit gevaar voor ons land door toedoen van deze regering in acht nemend, zullen wij, als verantwoordelijke burgers, alle acties ondernemen die ons ten dienste staan om ons volk te bevrijden van deze reële bedreiging en zullen niet rusten totdat dit is geschied.

 15. De groep is groeiende! Iedereen die de lijst gisteren heeft ondertekent behoort een lintje te krijgen. We moeten onze nek uitsteken mensen. Ik hoorde gisteren een van de sprekers iets zeggen dat heel veel hout slaat. “Het feit dat er nu ministers zijn die door gesjoemel met de screening plaats hebben in de regering wil niet zeggen dat ze er door de volgende screening weer doorheen komen!” Met andere woorden Schotte-gaat-weg en komt nooit meer terug! OJO