• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Mark Rutte zal vanmiddag het ontslag van zijn kabinet aanbieden aan koningin Beatrix op paleis Huis ten Bosch. Bronnen hebben dat vandaag gemeld. Daarna zal de premier de Tweede Kamer informeren.Het ontslag is onvermijdelijk geworden nadat de PVV zaterdag de gedoogsteun introk.

PVV-leider Geert Wilders wilde de effecten van 14 miljard aan bezuinigingen waarover hij het in principe met VVD en CDA eens was niet voor zijn rekening nemen.

Verkiezingen
Vanochtend kwam de ministerraad bijeen om zich te beraden op de situatie. Daarin werd besloten dat premier Rutte vanmiddag het ontslag van zijn kabinet aanbiedt aan koningin Beatrix. Rutte meldt zich om 14.00 uur bij Paleis Huis ten Bosch. Waarschijnlijk volgt dinsdagmiddag een Kamerdebat. Een meerderheid wil nieuwe verkiezingen. Die kunnen mogelijk in september worden gehouden.

Politieke chaos
Minister Jan Kees de Jager van Financiën zei dat het kabinet ‘de financiële markten en de Nederlanders zal laten zien dat we ook nu een degelijk financieel beleid kunnen voeren’. De Jager wil voorkomen dat de financiële markten de politieke chaos in Nederland zullen bestraffen met hogere rentes. De Jager wil met de Kamer praten over maatregelen die snel genomen kunnen worden. Hij zal hoe dan ook uiterlijk 30 april voorstellen bij de Europese Commissie indienen over hoe Nederland de begroting op orde denkt te krijgen.

9 reacties op “Rutte biedt ontslag van zijn kabinet aan”

 1. @Kasuari, dat de PVV een nog niet volwassen partij is is er ook de reden van dat zij niet daadwerkelijk in de regering zitten, gebrek aan expertise en zij doorlopen een leerproces. Jammer dat wij hier niet van die verstandige mensen hebben, was Curaçao een hele hoop ellende bespaart gebleven.
  En typetjes zoals jullie hopen nu natuurlijk dat de PVV slechter uit de verkiezingen komt, ik denk echter dat jij en je medestandertjes zich nog lelijk kunnen vergissen. De voedselbank Nederland zal niet altijd voor je open blijven.

 2. @Kasuari, verander het woord PVV in PS en Wilders in Wiels en ik ben het helemaal eens met je! 🙂

 3. I agree with “WaargatDitEilandNaarToe”.
  Schotte next!!!!

 4. @WaarGaatDitEilandNaarToe,

  🙂 Just did 🙂

  Maar moest het even kwijt over de PVV… Nu Wiels nog…

 5. @Kasuari Read between the lines 8)

 6. Nou nog de ontslag van de regering hier!!!

 7. @WaarGaatDitEilandNaarToe,

  PVV is een schijnheilige partij, dit heeft niks met haar standpunten te maken. Want als de ouderen ineens zo belangrijk zijn, waarom lieten zij de pensioennorm binnen 24 uur na de verkiezingen vallen?
  PVV is een onvolwassen “partij” waar slechts 1 persoon het voor het zeggen heeft. Hij heeft zich nooit bemoeid met de financiele situatie van NL, hij schreeuwt alleen wat Henk & Ingrid willen horen. En zoals je ziet is dat dus een zwakte binnen een democratie, want de bevolking lijdt eronder.

  Hoe dan ook is het goed dat deze regering is gevallen, want zij hebben slechts en enkel oog voor de rijken in het land. De sociale cultuur van NL is verledentijd mede door de afgelopen regeringen.

 8. Zo is het te zien….! T.a.v.Mr. Leeflang en zijn aanhangers !!!! In Ned. hebben ZE op dit moment niet eens een OPLOSSING VOOR HUN EIGEN PROBLEEM !!!!!! Dus waarom als KLEIN KIND GAAN KLAGEN over JE HUISELIJKE PROBLEMEN…… WEES VOLWASSEN EN LOS HET ZELF OP!!!!! Be A RAT (MAN) NOT A MOUSE !!!!!! Aan huillebakken hebben de NED/Antilllian NIKS!!!! ACTIONS (REAL ACTION I MEAN)SPEAK LOUDER THAN THOSE FAKE WORDS !!!! Begin OPNIEUW ……

 9. Kijk zo hoort een democratie te werken. Niet vastgelast zitten aan de stoel en je lekstelen totdat de vier jaar om zijn, maar op basis van eer trots en geweten beslissingen nemen. De PVV heeft toch het lef heeft om tegen alle winden in achter hun standpunten te blijven staan. Misschien kan de heer Wiels hier ook wat van leren. Walk your talk!