• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste ‘World Immunization Week’ van dit jaar is gisteren van start gegaan. Een week lang staat het geven van informatie over vaccinaties op het programma. Minister Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) zal morgen officieel de informatieve week openen.

 
Ons eiland kent al jaren een goed lopend vaccinatieprogramma voor zowel zuigelingen als scholieren ( vier tot tien jaar). Deze vaccinaties zijn gratis beschikbaar voor alle kinderen op Curaçao via de consultatiebureaus.

Hoge dekkingsgraad
Volgens de organisatie is de vaccinatie-dekkingsgraad op Curaçao hoog en voldoet aan de maatstaven van de World Health Organization (WHO). Daarnaast heeft ons eiland ook een afdeling Reizigersvaccinatie. Hier kunnen mensen in alle leeftijden vaccinaties krijgen als ze naar het buitenland gaan voor werk, studie of vakantie.

Programma
Een deel van het vaccinatieprogramma wordt door medewerkers van het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur zelf uitgevoerd. Een ander deel van deze zorg wordt uitbesteed, maar wel met subsidie vanuit het Ministerie. Tevens is deze week de tiende ‘Vaccanation Week in the Americas’ waar op Curaçao jaarlijks op diverse manieren aandacht aan wordt besteed. De ‘World Immunization Week duurt nog tot 28 april.

3 reacties op “Vaccinatie in de schijnwerpers”

 1. Oh en denk niet “baat het niet schaad het niet”
  Vaccinaties kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn.

  Na een vaccinatie campagne onder aboriginels in Australie ging het dramatisch mis.
  Er is een boek over geschereven dat heet “Every other Child” ……..
  de helft van de gevaccineerde kinderen is daaraan overleden.!! 🙁

 2. Eén grote gigantische marketing campagne van de pharmaseutische industrie !!!!!!
  Net als de “pandomie” van de mexicaanse griep.
  En maar geld verdienen die jonges !! 🙁

 3. Nu maar hopen dat Constancia weet waar het over gaat. Heb haar een keer horen spreken en dat was tenenkommend. Je snapt dan ook waarom haar diplomafraude werd ontdekt. Gelukkig voor haar stelt Curacao niet zulke hoge eisen aan ministers. Zou ze in de raad van ministers mogen meepraten? Als je haar hoort…..