• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Politiek Den Haag kan het krijgen zoals ze het wil. Suriname, tenminste mijn regering, raakt niet in paniek van schijnbewegingen van Nederland.” Dit zei president Desi Bouterse op een persconferentie in reactie op het terugroepen van de Nederlandse ambassadeur.

 
Bouterse had een duidelijke boodschap voor Nederland, meldt de Surinaamse krant Starnieuws. “Laat ze wat ze allemaal doen en zeggen in een diplomatieke nota zetten, dan krijgen ze een diplomatiek antwoord terug.”

Felle kritiek
De aanname van de amnestiewet leverde vanuit Nederland felle kritiek op. De Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi werd voor onbepaalde tijd teruggeroepen en Nederland bevroor 20 miljoen euro aan ‘ontwikkelingsgelden’. “Die dingen van Nederland hebben geen enkel effect op Suriname”, stelde Bouterse. “De macro-economische situatie ziet er goed uit en de economie draait lekker.”

Tolerant
Ook het terugroepen van de Nederlandse ambassadeur, vindt hij niet erg. “Als er een andere ambassadeur komt, zal dat ook geen probleem zijn voor Suriname. We zijn altijd tolerant naar Nederland. Ze mogen zelfs drie ambassadeurs hier als ze dat willen, ze krijgen toestemming. Als ze nou gaan of blijven in Suriname, klap ik in mijn handen. Wanneer je aan tafel zit met president Calderon (de Mexicaanse president) is dat veel belangrijker”, vindt Bouterse.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Bouterse laconiek over reacties Nederland”

 1. @ Rignald

  http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2008-2009/Bouterse-aan-de-macht.html

  Dan weet hoe NL zijn zogenaamde criminelen maakt!

 2. Laat Ze MAAR TAKI TAKI en U MAN LAFU LAFU !!!!! Het zijn TOCH CLOUWNEN, voor hun EIGEN PROBLEMEN HEBBEN ZE GEEN OPLOSSING, LAAT STAAN VOOR DE REST VAN DE WERELD…. Als je de wereld wilt/MOET verbeteren BEGIN DAN JE ZELF!!!!!!!!! Dit is GEEN KOLONIALE OPLOSSING!!!!!! Maar een VRAAG!!!!!!!! RARARARARARA WIE KAN DIT/DAT ??????

 3. Opvallend dat de Nederlandse exkolonien allemaal criminelen aan het hoofd hebben..

 4. Bouta krijgt weer een grote mond, hij weet dat de amnestie op hem wacht….

 5. Tja zo erg is Suriname afgegleden..