• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Geert Wilders gemeenteraadsverkiezingenCURAÇAO – De Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders is woensdag 3 maart, met negen zetels, de grote winnaar geworden bij de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. “Deze uitkomst heeft zonder twijfel invloed op de komende verkiezingen in Nederland op 9 juni”, vertelt Helmin Wiels, partijleider van Pueblo Soberano.

Ruim 56 procent van alle stemgerechtigde Nederlanders hebben woensdag 3 maart een stem uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is vijf procent minder dan bij de vorige verkiezingen in 2006. De PVV deed mee aan de verkiezingen in de steden Almere en Den Haag en kreeg, zoals van te voren werd verwacht, veel zetels. In Almere won de partij met maar liefst negen zetels. In Den Haag eindigde de PVV op acht zetels, net achter de Partij van de Arbeid.

Nederlandse gemeenschap
“De PVV is een indicator van de verrechtsing van het Nederlandse volk”, zegt Wiels. “Wilders zegt wat hij vindt en dat doet de doorsnee Nederlander niet. Ik heb eigenlijk wel waardering voor hem.” Volgens Wiels is het al zichtbaar dat de opkomst van Wilders invloed heeft op de Antillen. “Antillianen die al jaren in Nederland wonen keren terug naar Curaçao. De Nederlandse gemeenschap wordt rechtser en vijandiger. Mensen zijn net als dieren en dieren voelen dingen aankomen”, aldus de partijleider.

10-10-10
Op de vraag of de overwinning van de PVV van woensdag 3 maart iets betekent voor 10-10-10 antwoordt Wiels zonder twijfel: “Absoluut! De PVV is niet meer weg te denken uit de regering en ik merk aan alles dat de relatie tussen de Antillen en Nederland verhardt.” De politicus geeft verder ook aan dat hij absoluut voor de onafhankelijkheid van Curaçao is en dat hij graag goed uit het Nederlandse koninkrijk wil stappen. “Ik weet alleen zeker dat 10-10-10 geen haalbare datum is”, gaat Wiels verder. “Het is een romantisch gekozen datum, maar het zou beter zijn als we alles goed regelen en ervoor zorgen dat Curaçao in 2012 een nieuw en onafhankelijk land is.”

www.versgeperst.com