• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lovers, Vanddis en directeur Oswald van der Dijs hebben aangifte gedaan tegen oud-minister en PAR-lid Omayra Leeflang. Redenen van de aangifte zijn volgens advocaat Chester Peterson van Sulvaran&Peterson beledigingen, smaad en laster van Leeflang richting zijn cliënten.

De cliënten zijn van mening dat Leeflang hen teveel betrekt in haar oorlog tegen de huidige regering. “Leeflang maakt zich bij herhaling schuldig aan eenvoudige belediging, belediging, smaad, smaadschrift en/of laster.” Peterson beroept zich hierbij op artikelen 2:223 uit het Wetboek.

Flyers
De beledigingen hebben zich volgens de advocaat voorgedaan op sociale netwerksites, nieuwssites en massamedia. Hij refereert bijvoorbeeld naar de flyer die rondging op Facebook om tankstations van Vanddis te boycotten en artikelen die op de website van Leeflang Ata Palabra zijn geplaatst. “Haar publicaties hadden geen ander doel dan de belediging, versmading en belastering van mijn cliënten”, aldus Peterson.

Verspreiding
Op verzoek van zijn cliënten heeft Peterson de brief aan de Officier van Justitie en de bijlage die het standpunt moeten duidelijk maken doorgestuurd naar de media en de Staten van Curaçao. “De samenleving dient in deze volgens mij cliënten ingelicht te zijn.”

Kopie aangifte
[scribd id=90422321 key=key-2f3uukzy05bmuwgm1hnh mode=list]

Bijlagen
[scribd id=90422814 key=key-147ji709teplumgbjl2e mode=list]

40 reacties op “Aangifte tegen Leeflang”

 1. Als je iemand van smaad beschuldigd en van laster ,dan moet je eerst zorgen dat je zelf schoon bent .Ik denk niet dat tante Omayra dit zomaar uit haar duim zuigt .Waar rook is ,is er vuur .Ik ben blij dat dit soort dingen in de openbaarheid komen ,want dan weten we wat voor soort (bestuurders )of beter gezegd bedriegers we in de regering hebben .

 2. @liesje, ik ben blij dat jullie sobernaos toegeven dat jullie corrupt en crimineel zijn.. want het enige argument dat ik hoor is ja maar zij deden dat ook. Duidelijk dat jullie echt een hart hebben voor Curacao. Jammer dat jullie niet lieten zien dat het ook zonder corruptie kan.

 3. @ Liesje. En maar volhouden dat dat schip een groot succes was terwijl er nog steeds mensen op hun geld wachten.

  Ik ken niemand die dat heeft beweerd en ook niemand, die op geld wacht behalve de SVB, Aqualectra en de belastingdienst, die op geld van Babaloodin en El Hakim wachten. Voor de rest van je verhaal is het te veel nonsens om op te reageren.

 4. Waarschijnlijk heeft die oproep tot vandis boycot gewerkt, en beginnen ze het te voelen.

  BOYCOT VANDIS

 5. Wat zal het vanmiddag gezellig worden met een plein vol mensen die het allemaal beter denken te weten.Wat een zooi heeft de vorige coalitie ervan gemaakt en dan nuvol verbazing kijken dat dit niet gaat zoals zij het willlen.Waren zij niet met dezelfde praktijken bezig waar de huidige coalitie mee bezig is?Zaten er ook niet overal mannetjes die in hun voordeel werkten.Was het niet Mw leeflang die niet met een boef als A.Godett zou samenwerken,maar er wel heel erg veel geld voor over had om toch een coalitie te kunnen vormen En maar volhouden dat dat schip een groot succes was terwijl er nog steeds mensen op hun geld wachten. Laten we niet doen of het de nu oppositie is die zo heilig is.Dt onrust zaaien is gewwon een vorm van politiek bedrijven een stunt om zieltjes te winnen en jammer genoeg zijn er een heleboel mensen die daar in trappen….nou mij niet gezien……ze worden nu door deze coalitie met gelijke munt terug betaald en dan opeens zijn zij de gebeten hond?Please , wake up .Ik ben de laatste van wie u zult horen dat de zaken goed gaan ,maar probeer wel door al die politieke stunt

 6. Ach ja, Chester Peterson, wat is er van deze “advokaat” te verwachten? Een duidelijk á la de Vries omgekochte type, die zonder enig gewetensbezwaar met ons belastingcentjes boemannen als Van.d.Dijs “verdedigen”. De heeft tot nu toe niet eens een overwinning kunnen verlenen aan deze regering … hoeveel is het al? Tien tegen NUL? Maar goed, de boemannetjes hebben klaarblijkelijk geen idee meer wat te doen en als katjes in het nauw maken ze rare sprongen en doen ze op hun eigen patetische en amateuristische manier alles om als gevolg totaal averechtse reacties van het volk te krijgen. Ze zijn nu bezig hun eigen graf te graven. Peterson krijgt z’n geld, want voor hem geldt wat rinkelt [“What’s the difference between a lawyer and a vampire? A vampire only sucks blood at night.”]

  Het volk moet een aangifte doen tegen V.d.Dijs en z’n boevenbende bij Aqualektra en hen persoonlijk aansprakelijk maken voor het STELEN van ONS bedrijf!! Heb gehoord dat een potje geld daar plotseling verdwenen is …. ra ra ra!

 7. VDC. info aan colombia verkopen is spionage. Oehlala we hebben een 007 jame$ bond.
  Treason

  The arrest of Christ. Judas betraying Christ with a kiss.
  In law, treason is the crime that covers some of the more serious acts of betrayal of one’s sovereign or nation.
  A person who commits treason is known in law as a traitor.

 8. Ik ben met Leeflang eens iemand moet dat boevenbende stoppen. Leeflang stay strong.

 9. Een vraagje: hoeveel oogkleppen heb je eigenlijk op jouw neus zitten???

 10. @ Edgar. Misschien kan je Jeroen even de betekenis met een voorbeeld van het woord “concreet” uitleggen, want uit zijn hele reactie spreken boekdelen van onbegrip en onwetendheid.

 11. @ Jeroen,

  Daar jij zo lovend bent over Schotte c.s. kun je ons haarfijn uitleggen welke schitterende resultaten zijn behaald a.g.v. al die buitenlandse reizen.
  En dan gaarne niet praten over een positief imago, gewoon concrete resultaten.

 12. Hey Henkie, jij stuurt het geld ook naar het buitenland als je aan de macht komt. Het verdwijnt ook naar Suriname, Libanon of naar Nederland. Het maakt niet uit wie er aan de macht is, of het Frente Sivil, Schotte. Ze zullen hetzelfde doen. Of waarschijnlijk met Frente Sivil wordt zelfs erger!

 13. Ze zijn gek. Als je zoveel op je kerfstok heb moet je je stil houden. Nu komt alles naar buiten. Weeden dat nog meer documenten tevoorschijn komen. En ik koop geen loversproducten meer nog tank ik bij vanddis. En ze zullen het merken omdat het gepeupel die op hen stemt die heeft geen geld om hun dure juice te kopen.

 14. aan allen,

  als je nu van ons eiland bent, surinamer geboren bent, europese nederlander bent, arabische roots heb , joods geloof aanhangt alles wat er gebeurt op ons eiland en het raakt je dan ben je goed bezig.

  ook mag je niet zeggen omdat hij/zij het doet dan kan ik het ook doen. sta er boven en vecht voor een rechtvaardige zaak.

  dat er een oproep komt om bij een zaak niet te kopen omdat je het gevoel heb dat je daar een onrechtvaardige zaak mee steunt is aan de persoon om zelf te beoordelen.

  voordeel als we alles bij curoil kopen dan gaat de winstmarge naar een overheids instelling
  waardoor we ons land steunen, koop je bij vandis dan verdwijnt ons geld waarschijnlijk naar het buitenland als je huidige regering moet aftreden. we hebben daar al genoeg voorbeelden van gezien kijk maar hoeveel geld er in het buitenland staat van Robby’s loterij.
  by the way, ik mag hopen dat hij het geld wel heeft opgegeven wat hij in het buitenland heeft staan en dat de belasting dienst het al heeft gecheckt.

  ik hoop dat de volgende flyer over benzine pompen uitkomt met de kreet steun Curacao koop bij Curoil uw brandstof, zodat de winsten op ons eiland blijven.
  kijken hoe vandis dan een rechtzaak aanspant.

 15. @manfredo, de enige die ze moeten opsluiten zijn de MFK miniisters!

 16. @jeroen, Osepa is zelf een k..kusser van Schotte en zit gewoon te bedreigen. lekker mannetje hoor.

  en je hebt liever een fraudeur en oplichter als premier? Ben je wel goed snik?? Hij reist idd veel maar doet dit alleen voor zichzelf.. hij doet niets voor het land! als je kritiek hebt wordt je meteen vervolgt a la gestapo! deze man had nooit en nooit premier kunnen worden! je moet je schamen met dat soort uitspraken!

 17. Ik ging er van uit dat advocaten over het algemeen over een portie gezond verstand beschikten, maar gezien de inhoud van de stukken heeft deze Chester PETERSON op geen enkele wijze last van enige vorm van verstand.

  Wat verschrikkelijk dom is, is dat hij zich voor deze totaal kansloze missie, voor het karretje laat spannen, terwijl hij weet dat deze aangifte geen enkele kans van slagen heeft. Daar hoef je rechten voor gestudeerd te hebben. Jammer dat deze advocaat zijn naam zo te grabbel (laat) gooien. Is er iemand die deze advocaat nog serieus neemt???

  Maar de rechtenstudie op Korsou stelt niets voor, kijk maar eens naar de reactie van Sheldry OSEPA, schermt ook met zijn studie rechten(afbetaald door MFK), op de actie van Omayra LEEFLANG in de richting van Amnesty International. Een reactie, een gevolmachtigd minister, een in rechten (Curacao) afgestudeere man onwaardig.

  Onbegrijpelijk dat je je tot een dergelijk niveau verlaagt, maar dat is waarschijnlijk in de rechtensyllabus opgenomen.

 18. zo’n advocaat zou ik niet willen. gooit allelei zaken op een hoop. veel emotionele uitingen in plaats van louter juridisch steekhoudende argumenten. Maar hij zal denken “geld is geld”!
  Logisch dat het OM niiet reageert. Broddel werk.

 19. eindelijk,iemand moet haar toch stoppen curacao ee slechte te geven,hadde ze allang moeten doen,opsluiten.

 20. @Maturi, inderdaad!

  Heb ik zo de facts straight?:

  1) Vanddis (en Lovers) is van de familie Van der Dijs.
  2) Oswald van der Dijs is president-commissaris van Aqualectra.
  3) Zijn dochter, Cicely van der Dijs -volgens LinkedIn ook eigenaar van Vanddis- is (naast zijn vrouw Nathaly) de andere vrouw van Schotte (zie screeningsmemo, met of zonder kind?)
  4) Gerrit Schotte krijgt (zoals we allemaal hebben kunnen zien) maandelijks cheques van diverse tienduizenden van benzinestationketen Vanddis voor “personal consultancy”….?
  5) Oswald van der Dijs vindt dat Omayra Leeflang, die zich kritisch toont over regering Schotte, zijn bedrijf geld kost, en klaagt haar aan…

  Verbetering en/of aanvullingen, anyone?

 21. Iedere keer als deze mevrouw in het nieuws komt gaat het om ruzie, en dit gaat al meer dan tien jaar zo. Je hoort nooit iets positief uit haar mond, of iets positiefs wat ze bereikt heeft voor het volk. Ze had een paar keer iets proberen te doen met o.a. een Carla/Omayra boot maar die ging failliet en heeft de Curaçaose gemeenschap miljoenen gekost !!!!

  Dit was een van de vele “projecten” van haar die niets maar dan ook niet hebben opgeleverd, behalve miljoenen schuld voor de belastingbetaler dan.
  Geen wonder dat Nederland haar niet eens meer serieus neemt. Wat negatief mens is dat toch.
  Zulke negatieve mensen zijn slecht voor het imago van Curaçao.
  Dan heb ik liever dhr. Gerrit. Die straalt tenminste positivisme uit en wordt ook nog op handen gedragen in de regio en daarbuiten. Hij doet zijn uiterste best om iets van het eiland te maken. Omgang met mensen is iets dat niet te leren is, je wordt ermee geboren. Daar kan geen HBO of universiteit tegenop.

  En nog durft ze minister Drs. Mr. Osepa, die geen vlieg kwaad heeft gedaan of doet (is de goedheid zelve) te laten berechten. Dit zegt meer over haar dan dat ze vermoed.

 22. ook ik tank niet bij van dis, koop ook geen lovers producten..en ga dat nog heeeeeeel lang volhouden!

  bon wikent!! en zie jullie a.s. zondag!!!

 23. Is die man zo dom dat hij een advocaat moet inhuren om een aangifte te doen?

 24. Heeft natuurlijk niets te maken met haar op waarheid gebasseerde uitspraken op Brandpunt!

  Geen idee waarom, maar het kan geen toeval zijn dat diverse “niet_PAR’ politici vanaf die uitzending een smeercampagne tegen haar zijn gestart. Omayra, stay strong!!

 25. MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZERD SCHOTTE ZE EIGEN VOLK.

 26. @ Maturi,bedoel jij mogelijk ongedierte

 27. Ik moet zeggen dat ik mvr Leeeflang gelijk geef,meer kan ik niet zeggen! omdat ik ook nog een appeltje te schillen heb met de coalitie.??Shotte/Cooper/.??mijn geld moet ik krijgen

 28. Zonde van onze belasting centen!!!!!!!!!!

 29. Smaad en laster? Wat zijn de regering en zijn geldschieters toch een kleuters. Sinds wanneer mag je niet meer je mening uiten op een internet forum? Is dat ook al tegen het zere been van de boefjes? En het wordt inderdaad hoog tijd om de Vanddis te boycotten. Wat is vrije meningsuiting toch iets vervelends.

 30. Ha, kansloze zaak van van der Dijs die zijn dochter kwijtgeraakt is aan een ongedilplomeerde frauder en oplichter.

  Waarmee de familie van der Dijs tot het niveau van de familie dos Santos is afgezakt.

 31. Wat dom van ze nu kam omayra de kans krijgen om bepaalde dingen te laten vasteleggen.hahahahaha en ze weten dat anderen die documenten hebben.

 32. Zorro,elke keer overspoel je iedereen met je mening,maar zou nu wel eens willen weten wie je echt bent.Toch geen heilig boontje van de ooooooooo zo hypocriete,opeens verbaasde oppositie……….?Heel erg makkelijk om onder de naam zorro een grote mond te hebben ,maar eigenlijk niets te melden…………………………….

 33. de omgekeerde wereld….
  de geldschieters van de MFK gaan een zaak beginnen???

 34. Kan eerst de aangifte tegen WIELS even behandeld worden???

 35. en de aangifte tegen Hakim? Wat een zwaktebod! Advocaten willen wel. Kassa!! Maar het goede nieuws is dat het ze pijn gaat doen. Schotte op TV, anderen naar de rechter.. We moeten nog even volhouden dus. Rechterlijke uitspraken zijn voor deze regering geen reden om ze uit te voeren. Het lijkt me dat een eventuele rechterlijke uitspraak in het nadeel van Leeflang ook terzijde kan worden gelegd.

 36. Henkie! Laten ze die dame maar flink aanpakken. Dat is de dame die zorgt voor verdeeldheid op het Eiland. En zo als verschillende mensen hier al gezegd hebben. Laat ze de wantoestanden in haar moederland Suriname aanpakken. Dan zijn wij van haar verlost. Het is een luis in de pels.

 37. Het boevengilde doet aangifte. Het blijft lachen op deze klip zoals Arthur Donker zou zeggen.

 38. Ha ha Tja van der Dijs. moet je maar geen onfris mannetje zijn

 39. goh wat goed van die advocaat ik had dit alles al weer vergeten hoe Ome Gerrit zijn schaapjes op het droge brengt.
  Nu maar hopen dat het hof alle zaken onderzoekt en straf vervolging instelt.
  de sponsor van MFK die diverse stortingen cq schenkingen doet heeft tenminste wel er wat voor terug gekregen, FUN-Miles afgeschaft in de RvC A&E enz veel werk voor zijn bedrijven enne hoe zat het ook al weer met die elecktriciteit en water rekening van Lovers is die ook verdwenen?

 40. Aansluiten in de rij, want eerst is de aangifte van Leeflang tegen Wiels aan de beurt.