• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Venezolaanse zeilschip Simon Bolivar is vanmorgen aangemeerd aan de Curaçaose kade. Het schip moet als opleidingsschip dienen voor de Venezolaanse luchtmacht. Kapitein Aníbal Brito Hernandez maakte van de gelegenheid gebruik om premier Gerrit Schotte te bezoeken.

Het schip werd in 1978 gebouwd in Spanje en kan 1260 ton vervoeren. Behalve als opleidingsschip, is Simon Bolivar ook bekend als de Ambassadeur zonder grenzen van de Venezolaanse zeemacht, omdat de bemanning van het schip vriendschapsbanden creëert en versterkt met zeevloten van alle landen die zij bezoeken. In 1999 bracht het schip ook een bezoek aan Curacao in verband met het herdenken van 500 jaar geschreven geschiedenis van Curaçao.

Vastzitten
Tijdens het gesprek met Schotte, vertelde de kapitein over een bezoek aan het koude Rusland, precies een jaar geleden. Het schip kwam toen ongelukkig vast te zitten in het ijs en kon pas loskomen toen een sleepboot het ijs had gebroken. De Simon Bolivar ligt deze dagen (tot en met maandag) veilig in de Curaçaose haven en is open voor publiek.

4 reacties op “Simon Bolivar legt aan”

  1. Het volk wordt afgeslacht door criminelen en Schotte is weer bezig met izjn mode show

  2. In de inleiding is sprake van een opleidingschip voor de “luchtmacht”. Zeilen voor piloten?

  3. Heeft crimineel Schotte niets beter te doen?

  4. Ja hoor, weer op de foto. Wat ziet Stella er vreemd uit.