• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe (Justitie) heeft gisteren bekendgemaakt dat er op Curaçao meer preventief gefouilleerd zal worden. Dit moet de criminaliteit op het eiland terugdringen. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg de voorbijgangers of dit een goede zet vinden.

Mike (49) ziet wel heil in het preventief fouilleren. “Het kan ervoor zorgen dat de criminelen die wapens op zak hebben, zo op tijd onderschept worden, vóórdat ze iemand van het leven beroven.” Op de vraag of hij zelf geen moeite heeft om gefouilleerd te worden, antwoordt Mike: “Nee hoor, ik heb niets te verbergen. Als ze het maar respectvol uitvoeren.”

Uitvoering
Ook George (32) vindt het voornemen preventief fouilleren geen slecht plan, maar zet vraagtekens bij de uitvoering. “Ik vraag mij af of sommige politieagenten wel om kunnen gaan met zo’n actie. De agenten hier zijn vaak nogal dronken van macht en kunnen intimiderend overkomen. Terwijl als je iemand gaat fouilleren die niet verdacht is, je integer te werk moet gaan.”

Oplossing
De 27-jarige Michelle twijfelt of de aanpak van minister Wilsoe zin heeft. “Omdat preventief fouilleren niet zomaar mag en er veel regels aan zijn verbonden, kan de politie het volgens mij niet zo vaak toepassen als nodig is. Misschien haal je met zo’n actie drie of vijf wapens op, wat goed is, maar volgens mij gebeuren de meeste schietpartijen na middennacht en op dubieuze plekken. Ik zie het niet als de oplossing voor de stijgende criminaliteit.”

Effectief
“Ik vind het idee van preventief fouilleren op Curaçao een beetje omslachtig”, zegt de 44-jarige Gino. “Volgens mij is dit alleen effectief in grote steden op een centraal treinstation of een vliegveld. Op Curaçao zijn er te weinig mensen om dezelfde tijd op een bepaalde plek aanwezig”, merkt hij op.

Gevaarlijk
De 52-jarige Junny ziet het wel zitten. “Wij zijn op Curácao in een situatie beland dat preventief fouilleren, wapencontroles op scholen en openbaren gelegenheden noodzakelijk is. Curaçao is echt gevaarlijk aan het worden.”

3 reacties op “Preventief fouilleren: de oplossing?”

 1. @ Karel,je hebt de twee vingers op de juiste plaatst.

  Met keuken?genachtige en keizer verhaalen!? hangen zij in het pluch.Godett komt ook met een soort wereld wonder nieuws,wij moeten bij de kinderen beginnen,begin jij nou eerst bij je zelf??????????en niet je zuster PM laten worden die geen NL wouw! wil praten,tot dat zij ffde ” bij koninklukehoogheid”neem mij niet kwalijk” mocht komen toen ging het haar ????????goed af??????????????????????.Doei??

 2. Niet de maar een van de oplossingen. Verder meer blauw op straat, minder bekeuringen uitdelen maar prioriteiten stellen aan de criminaliteit.
  Opspring verzocht invoeren op de TV stations, gericht schieten op het tuig, snelrecht invoeren, keiharde straffen, Bon Futuro opknappen en vooral voorzien van isoleercellen, keihard regime toepassen, enz, enz.
  Misschien valt er dan nog iets te redden.
  Zoals slapjanus Wilsoe het voorstelt is een lachertje.
  En vooral niet te vergeten, zolang het boeventuig in de regering zit zal er geen enkele crimineel respect hebben voor wie dn ook.
  Zij hebben een voorbeeld.
  Wat een clowns allemaal.

  Niet vergeten te tekenen mede-reaguurders;
  http://www.petitions24.com/signatures/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao/start/90

 3. Whatever. De politie weet goed genoeg wie het zijn. Maar iedereen kent elkaar en dus gebeurt er niets.