• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURACAO – Jongeren op Sint Eustatius kunnen vanaf augustus op het eigen eiland blijven om een beroepsopleiding te gaan volgen. Het gaat om Secretarieel administratief medewerker niveau 2, Boekhoudkundig medewerker niveau 2 en Bouw niveau 1 aan de Gwendoline van Puttenschool (GvP).

“Een historisch moment in onze onderwijsgeschiedenis”, aldus Atseline Winklaar van Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). “Op enkele losse particulier verzorgde mbo-opleidingen na, was het tot nu toe niet mogelijk om op Sint Eustatius een reguliere beroepsopleiding te volgen.”

Campagne ‘Create your future’
Gisteren werd het heugelijke feit op de school gevierd. Nasha Radjouki gaf namens de gedeputeerde van Onderwijs het officiële startsein van de de beroepsondewijscampagne ‘Create your Future’. “De beroepsonderwijscampagne is ontwikkeld door RCN/OCW in samenwerking met de Gwendoline van Putten School en Edu Partners en heeft tot doel om aan jongeren, hun ouders en familieleden het belang van vakmanschap te laten zien.”

Viering
De viering werd geleid door rapper Mega D. “Het beroepsonderwijs en de nieuwe opleidingen werden op creatieve wijze gepresenteerd door enkele docenten en leerlingen”, vertelt Winklaar. “Ook gaf Mega D. zelf nog een optreden.”

‘Leer een vak
Volgens Winklaar had directeur Leen de Jong van de Gwendoline van Putten School tijdens zijn toespraak een duidelijk advies voor de Statiaanse jongeren.“Leer een vak en verdien je brood. Op Sint-Eustatius is genoeg te doen, als je maar wat wilt en kunt”. Tijdens de viering werden tevens enkele campagneposters van Create your Future gelanceerd. “In de campagne tonen leerlingen en vaklui van het eiland dat zij trots zijn op de opleiding die zij volgen en het werk dat zij verrichten.” Sint Eustatius is het derde en laatste eiland waar de campagne gaat lopen, in navolging van Bonaire en Saba, waar de campagne respectievelijk sinds begin en half maart zijn gelanceerd.

1 reactie op “Sint Eustatius krijgt eigen MBO-opleidingen”

  1. Ziet er goed uit, zie nu al meer toekomstperspectief voor deze jongens en meisjes!!
    Dan voor dezelfde categorie, die de UNA verlaten.!!