• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte sprak gisteravond via meerdere radio-en televisiestations live het volk van Curaçao een half uur toe. De premier werd vergezeld door minister Charles Cooper en minister Elmer Wilsoe terwijl hij onderwerpen als de criminaliteit en de pressiegroepen aankaartte.

Schotte legde de nadruk op samenhorigheid onder de burgers. “Vanaf staatkundige veranderingen op 10-10-10, is onze gemeenschap steeds meer verdeeld geraakt en zijn de discussies sterker geworden. Ondanks dat Curaçao veel gewend is en wij in het verleden veel spanningen hebben gekend, is de verdeeldheid nadat wij een autonoom land zijn geworden toch niet verbeterd, misschien zelfs verslechterd”, constateert Schotte.

Pressiegroepen
De premier sprak ook over de pressiegroepen die zich afzetten tegen de regering. De pressiegroepen hebben zich onder de noemer Frente Sivil verzameld. “Wij hebben opgemerkt dat de boodschap van deze groepen onlangs is veranderd. Wetend dat de boodschap, ‘laten wij de regering afzetten’, niet op brede steun kan rekenen in onze democratie, is de boodschap nu veranderd. Er wordt bewust geprobeerd om een indruk van chaos en anarchie te creëren daarbij misbruik makend van gevoelens van mensen. Als regering respecteren wij de vrijheid van meningsuiting maar dit mag geen vrijbrief zijn voor manipulatie.”

Behaalde doelen
Daarom haalde Schotte grotendeels in zijn toespraak alle doelen aan die de regering tot nu toe heeft bereikt. “Nu wordt de indruk gewekt dat er niets gebeurt in het land en dat alles verkeerd gaat en dat alles de schuld van de regering is omdat ‘zij’ niets doen”, zei Schotte. Hij gaf onder andere ‘het nieuwe beleid voor de energiesector, oplossing problemen bij de BOO-centrale, het nieuwe belastingplan, verbeteringen infrastructuur, aandacht voor gezondheidszorg en Ctex’ als voorbeelden.

Criminaliteit
“Een onderwerp waar ik wel even speciale aandacht aan wil geven is de criminaliteit”, zei Schotte gisteravond. “Wij allen delen de zorgen over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Onmenselijke misdaden tegen onschuldige burgers is iets waar wij allen van schrikken. Zeker als er jongeren bij betrokken zijn. De minister van Justitie heeft al aangekondigd dat hij zeker maatregelen zal nemen en de hulp van het volk vraagt op basis van ‘help mij jou te helpen’”, aldus de premier. “Daarom wil ik mij vol verwachting richten op jullie jongeren. Het is tijd dat wij ons land met positiviteit, liefde, respect en een leven begeleidt door God, besmetten.”

Positief
“Luisteraars en kijkers, met dit relaas wil ik illustreren dat aan de hand van ongefundeerde emoties en uitspraken heel makkelijk negatieve gevoelens over wat er gebeurt in Curaçao zijn op te wekken. Vooral via de vele openbare discussies in een negatieve sfeer die plaatsvinden. Maar de realiteit van ons land is veel positiever dan deze discussie reflecteren. Veel positiever!”, benadrukte de premier.

59 reacties op “Schotte roept op tot samenhorigheid”

 1. De demonstratie van Frete Civil is goed en netjes verlopen en eindigde bij het Gouverneurspaleis.

  Speciaal voor @Willems, allemaal Curacaose namen:
  Leito,Martina,Liberia Peters,Nelson Pierre,Onny Gonnet enz, enz.

  Iedereen bedankt die de moeite heeft genomen erheen te gaan. Het signaal is duidelijk, deze corrupte regering moet weg.

  Teken de petitie overigens, dat is eveneens vooral internationaal een goed signaal;

  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 2. TEKEN ALLEMAAL MEE;
  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 3. @Joeri,

  Heeft misschien iemand een boodschap aan jou? Geloof ik niet, blijft rustig Mickeymousen
  in jouw wereldje en laat de rest met rust!

 4. Willems ga toch in je hok, man. Je bent echt maar dan ook echt knettergek. Ik snap die Belgen niet dat ze niet allang hebben opgepakt.
  Frente Civil bestaat uit alle mensen die saamhorigheid in het vaandel hebben. Veel Curacaoenaars hebben zich aangesloten, dit heeft nix met Surinamers te maken.Alle mensen die deze hele corrupte zooi meer dan zat zijn. Zo erg als het nu is is het nooit eerder geweest. Pure maffia.
  Je leeft nog in het Curacao van 40 jr geleden waar juist asbakken zials jij mensen tegen elkaar opzette, en dat nog steeds proberen te doen.
  Pak je vriendje Jamoloodin dan ook aan, die heeft nl een Suri vader. Wangedrocht die je bent.

 5. @Rignald,
  Eén Volk, je bedoelt één Papiaments Volk zonder Surinaamse hegemonie! Meer is er niet!

  @Leuk Allemaal!
  Quote: Jazeker solidariteit, maar de laatste zin van U is dat niet, het is dictatuur of fascisme; als je voor ons bent, dan rot je maar op! Wij leven in een evenwichtige wereld, zij het sociaal zij het economisch. De gemeenschap om te kunnen overleven hecht bijzonder waarde aan solidariteit en onderlinge begrip. Geen verstandig mens zal die evenwicht willen ontwrichten door dictatuur of fascisme! Mocht het je niet weten, de Surinaamse hegemonie is allang taboe wegens de Nederlandse taal die zij beter beheersen dan de Papiaments talige. Die tijd is ingehaald en voorbij gestreefd en men moet zich aanpassen om voortdurende fricties te voorkomen: Het kan niet zo zijn, dat een groepje mensen opstaan, vinden het bestuur niet goed, en proberen het weg te jagen en de vloer vegen met een democratisch gekozen premier. Dat soort anarchie zal men niet zo gauw inzien als dictatuur of facisme, maar wel wanneer een meerderheid van het Volk om aanpassing vraagt en terecht een houding aanneemt om harde tegenmaatregelen te overwegen. Indien men geen dictatuur of fascisme of wat dan ook wenst, behoort men ook niet te provoceren en denken kan ons niets gebeuren! Men zal niet alleen dictatuur of fascisme krijgen maar grotere onheil die niet onbekend zijn in deze wereld!

  @Maria,
  Late is not never, Better late than never. We Papiaments People, will, have to, must prevail!

  @Joshua,
  Het is niet de redactie die mijn stukken verwijdert, maar Surinamers die mijn wederwoord niet graag gepubliceerd zien en alle PC trucjes uitproberen om mijn stukken te boycotten, wat uiteraard geen indruk maakt. Soms doe ik moeit om het toch op het forum te krijgen, maar dikwijls niet, juist wat zij willen. De Papiamentse kranten hebben ook belangstelling en daar bereik ik het Papiaments volk direct.
  Wat jij van Schotte denkt is jou zaak. Jullie willen die man weg, maar jullie zeggen niet door wie vervangen! Jullie praten van Screening en integriteit, maar jullie zeggen niet door wie het toegepast zal moeten worden. Maar dat is het punt niet; jullie willen laten zien, dat jullie in dit land het te zeggen heeft. En die vlieger kan er absoluut niet meer op!! Indien het Papiaments Volk vindt, dat Schotte, good or wrong, moet blijven, dan is het ook zo. En jullie Surinamers behoren jullie erbij neer te leggen. Willen jullie het niet doen, dan moeten er harde maatregels komen, om jullie overtuigend te laten zien wie de baas is in eigen huis. Lang is het opgevat als een geintje, maar het wordt langzamerhand
  een zeer ernstig probleem, dat Nederland tussen beide moet komen. Surinamers hebben op allerlei manieren laten zien, dat zij niet meer hier thuis horen en moeten zelf een oplossing zoeken voor hun probleem. De regering behoort bij te springen met een oprot premie! Laat de verkiezingen het tonen en niet jij, jij telt niet mee!
  Zeg jij dat mensen die het willen doen niet voor het geld staan te trappelen? Helaas zwijg jij verstandig waar die mensen te vinden zijn! Surinamers proberen op het Eiland te rotzooien, maar Curaçao zelf ligt niet in het moeras, maar jullie Surinamers maken zeer ernstige problemen. Komt tijd komt raad, zo kan het niet blijven gaan: het wordt jullie Surinamers of het Papiaments talig Volk en daarvoor moet spoedig duidelijkheid komen. Jullie hoeven jullie niet meer aan te passen, de poort moet wagenwijd open als het kan NU.

 6. Bestaat R.Willems uit Belgie eigenlijk wel? Volgens mij is het gewoon Schotte undercover..

 7. @B.Jansen,
  Niets is zo erg dan een doofstomme, die een blinde verwijt en uitscheldt voor zijn gebrek.
  Antwoord op uw raadsel: Verschil: Willems speelt niet op de snaren, maar gaat recht door zee! Er zijn andere tijden op het Eiland aangebroken. Het tijdperk van de Surinaamse hegemonie is op en over. De meerderheid is het Papiaments talig Volk in eigen land! In principe niets tegen de Surinamers dan dat zij zich moeten aanpassen en hun traditionele arrogantie moeten laten varen, zodat de gemeenschap zal kunnen functioneren. Het in meerderheid zijnde Papiaments Volk, wil en kan niet in eigen land blijven buigen voor Surinamers! Een oplossing moet direct komen en niet blijven duren: met past zich aan, of men vertrekt, indien het dictatuur is, dan is het ook zo, dan moet men zich aanpassen en geen onnodige problemen zoeken, noch voor het volk, noch met de regering door anarchisme!

  @ Annet,
  Praat je nu over in de openbaarheid komen of respectloos de vloer met anderen vegen en bovendien het plegen van verraad in Nederland! Dat Schotte niet in jouw straatje past en dat je hem liever ziet vertrekken; dat is jouw probleem! Maar waarom denk je niet verder en zeggen door wat of wie je hem zal willen vervangen als democratisch gekozen Premier? Zo te zien praat je meer dan je denkt! Onder deze omstandigheden, ondanks wat er gezegd en gedaan wordt, indien bij gebrek aan beter het Curaçaos Papiaments Volk vindt en bepaalt, dat Schotte moet blijven, dan wil ik zien wie die beslissing gaat veranderen! Beval het je niet Annet, en de meerderheid wel, dan maar Rotterdam of Paramaribo vertrekken. Dan hebt je geen last meer van niets en Curaçao ook niet!

  @Roepie Roepie,
  In zoverre ik weet, na ander half naar een passende job zoeken als afgestudeerde in Nederland, terwijl gevluchte dakloze Surinamers wel werk vinden, ben ik tot heden weg gegaan. Of het nu samen was gegaan met Chollers die overlast bezorgden, weet ik niet. Zou best kunnen zijn, omdat Surinamers meedogenloze wezens zijn, hongerige wolven in schaapskleren zeker als hongerige vluchtelingen en paria!! Als Papiaments landskind, geloof ik het recht op arbeid te hebben. Spijt heb ik nooit gehad uitgesloten te worden door één Surinamer die ik nooit zal loslaten en tot mijn allerlaatste snik in het vizier zal blijven houden! Al mijn collegea afgestudeerden liggen onder de grond, behalve ik die gevlucht was!
  Met de komst van Land Curaçao, waarbij de Surinamers hun voorrechten vanwege het Nederlands die zij beter beheersen verliezen, pretenderen ze toch nog steeds de traditionele hegemonie om de regering naar huis te sturen, alsof er Geen Papiaments talig Volk bestaat waarmee rekening gehouden moet worden. Zo te zien willen zij niets weten van zich aanpassen en kiezen om met vuur te spelen, wat ook hun recht is, maar dienen ook voor de gevolgen in te staan. Het Papiaments Volk bepaalt en beslist als in meerderheid zijnde, om de ontwikkeling van het Eiland en het algemeen belang te bevorderen. Willen de Surinamers zich niet aanpassen en de ontwikkelingen blijven ondermijnen, dan maken zij van hun omstandigheden een omver te werpen doel: Het kan niet zo blijven duren en dan komen zij voor de keuze te staan: vertrekken! Aanpassen hoeft niet meer! Het is menens nu en kan de nodige tijd eisen, en zal blijven lopen, totdat de zaak rond is: eruit moeten zij tenslotte na zoveel schade aan mens en natie te hebben berokkend!

  @ M.Isenia,
  Het lijkt mij dat jij geen Curaçaoënaar kan zijn! Je gaat mij niet vertellen dat jij niet weet van de Surinaamse hegemonie! Jij gaat mij niet vertellen dat je niet weet dat Frente Sivil uit Surinamers bestaat, die het initiatief hebben genomen om zonder rekening te houden met het Papiaments talig Volk, een democratisch gekozen regering te verjagen en de vloer te vegen met de premier.
  Zelfs Europese Nederlanders, waaruit wij dikwijls uit hun handen eten, zullen nooit in hun hoofd halen te flikken wat deze Surinamers doen. Ok, er kunnen meningsverschillen zijn, dat heb je overal, maar waarom naar Nederland gaan, die hun best doen om de Eilanden gunstig gezind te blijven, om daar Curaçao door het slijk te halen? Het kan nooit goed bedoeld zijn: dit is landverraad! Nu met de ommezwaai van Nederlandse Antillen naar Land Curaçao, hebben alle Curçaoënaar een verantwoordelijkheid, jij ook Isena wat jouw opvattingen ook mogen zijn.
  Je kan je niet verschuilen je en door de Surinamers om de tuin geleid worden en jouw kip op te vreten en jij de veren! Voor mij mag je blijven slapen tot de Heer aan jou zal denken. Maar er zal voor jou, op de barricades geklommen worden om het Papiaments Volk uit de Surinaamse greep en kettingen te verlossen. Slaap jij maar rustig verder, anderen zullen voor jou waken!

 8. NIET DE GROTE MOND, MAAR DE INNERLIJKHEID.
  R.Willems 21 april 2012.

  Wat ik nu ga schrijven, was bedoeld voor na 22 april na de demonstratie van Durgaram en Suriel en hun pressiegroepen. Om te laten zien hoe de wereld in elkaar zit wanneer men zonder diepe inzicht te werk gaat, dat het tegenovergestelde bereikt zal worden dan wat men als doel voorop gesteld had! Dit wordt niet voor iedereen geschreven, maar alleen voor diegenen, die hiervoor vatbaar zijn! Alle anderen behoren afstand te nemen!
  Schotte werd, zoals velen, aanschouwd toen hij moederziel alleen voor een peloton stond in de Nederlandse Tweede Kamer. Daar wordt door de Nederlanders niet alleen met scherp geschoten, maar waar mensen zoals Van Raak met groot gemak een vlammenwerper met een dubbele pijp voor de dag haalt en blaast. Dan moet je maar zien, hoe je je hachje redt. Schotte werd op proef gesteld en overleefde de aanslag zonder noemenswaardige averij te lopen. Een hoogstaande ervaring erbij, een dikkere laag eelt en vooral een stuk innerlijke geordende structuur rijker.
  Durgaram, Suriel en alle mogelijke pressiegroepen vormden een junta om Schotte eerst te provoceren, in opgaande lijn, geleidelijk murw af te rossen, eerst met abstracte aantijgingen om later zijn complete gestolen doopceel letterlijk op straat te gooien, zodat hij geen kant op kon gaan! Men hoopt en verwacht op 23 april e.k. een totale afstraffing door de vloer met hem te vegen!
  Net zoals in de Tweede kamer, beseften deze tegenstanders niet, dat ondanks alle georganiseerde externe aanvallen, men zijn innerlijke geordend structuur niet voldoende kan raken, om hogere diepere levenswaarde te kunnen aantasten met het gevaar, dat men dan tenslotte precies het tegenovergestelde bereikt dan dat men gepland had.
  Op de voet werd Durgaram en Suriel, hun toespraken en hun vele acties als pressiegroepen gevolgd om de diepte van hun woorden te meten, indien er sprake kan zijn van diepte, en welke invloed hun woorden en acties op de toehoorders hebben.
  Hun blinde hongerige behoefte ging niet om de screening of integriteit, maar om de persoon Schotte te
  beschadigen, hoe dan ook! Ongecontroleerde behoefte kan fanatisme omhoog jagen tot ongekende hoogte tot ongekende prestaties. En juist in de hoogte van deze fanatieke prestaties, schuilt het gevaar, dat de ondergang wordt veroorzaakt! Dooft het vuur van fanatisme uit, dan volgt haast onmiddellijk verslapping en kwetsbaarheid op!
  Door zijn complete levensgeheimen, zijn doopceel met alle persoonlijke levensmysterie op straat te gooien en hem dwingen door een brei van vernedering moeizaam te gaan, wordt het onbewuste innerlijke structuur met evenveel kracht gecompenseerd met het resultaat een sterkere ,rijpere gemaakte Schotte, nog sterker dan voorheen. En dàt is wat Durgaram en Suriel met hun pressiegroepen en hun demonstratie nu hebben bereikt, net het tegenovergestelde! De met veel moeite opgezette persoon gerichte frivoliteiten van de tegenstanders, trekken samen door krachtverlies en schrompelen ineen tot niets!
  Het is echt niet zo, dat de wrede aspect van de menselijke natuur altijd triomfeert en genoegen in schept en ervan geniet, een medemens tot onderwerping te dwingen of zelfs in een soort euforie komt te verkeren, als het kan domineren, zodat het zijn wil kan botvieren zonder beperking!
  Het lijkt, om de innerlijke structuur te ordenen en versterken, dat men eerst ongewild de bodem van de put moet bereiken door het ergste wat het leven te bieden heeft te ervaren en worstelen met vijanden en tegenstanders, het intellect tot de uiterste te beproeven en een waanzinnige reis maken door het abstracte. Eenmaal deze proef doorstaan te hebben, kan de immuniteit, het niet-onderworpen zijn, dwars door anderen waarnemen, ten teken van afzonderlijke macht en kracht. Schotte is een geluk-mens!

 9. wat doen ze het toch goed daar op curacao,stroom val regelmatig uit,1 regenbui,en de riolering loopt over,,en dan de criminaliteit nog,wilsoe zegt 6 moorden,in eerste kwartaal,als ik vergeperst teruglees tot 1 jan,kom ik uit op 10 moorden,,meneer wilsoe is niet goed op de hoogte,dat is 2x zoveel als in 2008,en het aantal overvallen staat op 117,maar het kwartaal is nog niet om,,maar dat terzake,dat is 1 overval per dag,,en hoeveel aanhoudingen zijn eral gewwest in het eerste kwartaal?????op elk willekeurig eiland in europa,komt deze hoge criminaliteit in de verste verte niet voort,en zeker niet op een eiland van 14 bij 60km met 150000 inwoners waar ons,ons kent…dus chapeau regering,jullie graven je eigen kuil,buitenlandse inversteerders zullen wegblijven,en toeristen,op den duur ook,,en daarmee de welvaart van het eiland,en de gewone man is de pineut..3,4 mln gegeven,aan politie,en het is opgegaan aan voedsel benzine,en overwerk,en sommige agenten komen te laat op hun werk of komen niet opdagen,dus de discipline bij de politie is ook ver te zoeken,,,geen wonder dat de criminaliteit zo hoog is,en blijft…weet je,slaap maar gewoon door ,denk vooral aan jezelf ipv belang van curacao,en de burgers..voor mij wordt het aruba voortaan

 10. Wat is die roeptoeter Willemien (helilimiem) toch stil.nog geen Heillemien yochie??

 11. En Stella van Rijn zag dat het goed was.

  Vandaag in de Amigoe een uitstekende ingezonden brief van ene George Lichtveld over Stella van Rijn, over hoe ze Schotte kritiekloos volgt, ook letterlijk op zinloze buitenlandse trips.

  En het erge is dat Stella enige intelligentie niet ontzegd kan worden, in tegenstelling tot door weinig herseninhoud gehinderde politici als Thode of Garmes. Zij weten niet beter, maar Stella wel en dat is het erge. Zij accepteert bewust de corruptie en fraude van de ministerpresident en dat kan alleen maar zijn om vast te houden aan haar statusvolle baantje.

  Maar Stella, wat is er van die status nog over als je je nu al bijna 2 jaar profileert als een slaaf van Schotte en door niemand meer serieus wordt genomen? Als je ‘s ochtends in de spiegel kijkt en bedenkt dat je weer een dag voor een corrupte paljas moet gaan werken die je liefst in Parke Tropical zou opsluiten? En je je dan beseft dat er iedere maand een bedrag van 5 cijfers op je bankrekening wordt gestort, maar er van je reputatie niets meer over is?

  Hoe voelt het als je weer ergens hoge handen geschud hebt en je vervolgens hoort dat ze je achter je rug uitlachen wordt omdat iedereen je ziet als een kansloze marionet van Schotte?

  Stella van Rijn. Ze dacht secretaris generaal te worden maar werd secretaresse van een aal. Een gladde aal, Schotte.

 12. Rutte elke dag met de fiets naar het Catshuis, Schotte met een escorte naar de meest onzinnige openingen etc…

  Het is hier denk ik te warm om te fietsen…

  Schotte ga toch fietsen joh met je leugens!

 13. curacao 23 april 06.00 uur

  Ik zet de radio aan en hoor via de radio, dat ik vandaag niet naar me werk hoef te gaan.
  Als ik na buiten loop zie ik rook boven Willemstad. namens de de raad van opstand hoor ik op de radio dat diverse wegen geblokkeerd zijn en dat vannacht de regering is gevallen en dat diverse vliegtuigen met bewind voerders zijn vertrokken.
  De raad van opstand is van mening dat er over 6 maanden vrije verkiezingen moeten komen, maar niet eerder zodat diverse processen tegen personen kunnen worden gevoerd voordat we weer een democratie kunnen worden.
  Verdachte personen die zullen worden opgepakt, worden in het SDK gelegerd voor hun eigen veiligheid. Plunderaars die denken dat ze hun eigen recht kunnen nemen worden opstaande voet gearresteerd en bij verzet zullen de nodige maatregelen worden genomen.

 14. Too late, wie is Schotte?

 15. @Willems

  de redactie heeft je vuilspuierij van gisteren al terecht verwijderd. Begin nu niet weer domme onzin uit te kraaien vanuit Belgie.

  Schotte is een eersteklas huichelaar, laf en dom die er allang voor heeft gezorgd zijn schaajes op het droge te hebben.
  Als het zaakje niet voordien uit elkaar klapt zullen de verkiezingen het aantonen. Populisten zullen langzaam verdwijnen en er zullen mensen opstaan die het goed menen met elkaar.
  Die mensen zijn er, gelukkig. Wat dit land nu nodig heeft is een zakenregering van EERLIJKE mensen, en niet van het statujur van Jamoloodin/E.Hakim/Cooper en ander gevogelte. Maar mensen die het nu eens niet voor het geld doen, die zijn er en staan te trappelen om het land uit het langzaam wegzakkende moeras te trekken.
  Feit is het gaat slecht voor heel veel mensen, real estate, openbare verkopen ed zijn aan de orde van de dag. Grote bedrijven van buiten zijn bang om te investeren.
  Curacao verdient beter dan dit tuig.

  TEKEN ALLEMAAL MEE;
  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

  Zodat het resultaat naar de VN mensenrechten kan.

 16. Ik ben blij met zoveel reactie’s,het doet mij en de medestrijders goed,OP NAAR,

  22 APRIL EN GEEN KIKKER IN ONZE BIL,KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 17. Door denker. ik zag. Gerrit bij de laatste verkiezingen in zijn partij gebouw denken hoe los is Manneke Cooper,voor die tijd had hij allang zijn stratigie in gezet bij de maffia,eind resultaat,wat we nu zien op ons aan komen,kunnen wij dit nog stoppen?

  Ze veraaien de boel waar ze bij staan.óók Cooper.

 18. De kleine(re) criminelen vallen het liefst oudere en weerloze mensen aan en de grotere – zitten in Forti, Pietermaai, WTC en nog meer van die dure gehuurde kantoren en vallen het hele eiland aan. Nu worden de sympathisanten van Frente Civil beticht van manipulatie, anti-democratische methoden om deze “payaso regering” omver te werpen en wat dies meer zij. Beginnen ze soms de stormwinden in hun rug te voelen nu steeds meer mensen gaan inzien met wat voor tuig we te maken hebben?

 19. Het volk, juist de PAR, is zelf eigenlijk best dom geweest door niet vooraf aan de verkiezingen potentiele kanshebbers te screenen op een eventueel crimineel verleden. Misschien een goede les waar we met ons allen van kunnen leren. Schotte is binnen, de koe gemolken en leeg. Vallen kan ie misschien, maar er ligt een heerlijk donzen bedje onder hem

 20. Shotte preekt,ff de boel om draaien,heeft u ooit zo’n narrenschip gezien,zoek op de pc,het schilderkunststuk.(het narreschip)

  EN DE MENSEN GELOVEN NU HELEMAAL NIET MEER IN DE BELOFTEN DIE DEZE MAFFIA REGERING DOET,OMDAT ZE DE FEITEN OMDRAAIEN,HET ZOU ZE SIEREN OM IN HUN NEST TE KRUIPEN WAAR ZE OOIT VANDAAN ZIJN GEKOMEN.MET LEUGENACHTIG BEDROG EN REDEVOERINGEN BEDRIEGEN ZIJ EN BELAZERN ZIJ HUN EIGEN ZO DIERBAARE? VOLK.

 21. Bedoeld Schotte met saamhorigheid dat we allemaal GEEN belasting hoeven te betalen, allemaal een belastingschuld mogen hebben of bedoeld hij dat we allemaal moeten betalen??

  Saamhorigheid..toetreden tot die club met criminelen die zich regering noemen…mij niet gezien. Ik zou niet eens met Schotte c.s. op de foto willen, voor je het weet zit je vast.

  Schotte, ga regeren en zorg ervoor dat de tekorten op de begroting NIET verder oplopen!!

 22. Komende zondag zullen we onze samenhorigheid laten horen!

 23. @willems
  m.a.w. solidariteit, staat in schril contrast met niet alleen met diefstal van privé gegevens met de intentie om aan de grote klok te hangen, maar ook het betrekken van het buitenland in deze banale vervuilings tactiek.Daad van overmoed, een teken van arrogantie en hoogmoed. En er is geen twijfel aan: Hoogmoed komt voor de val!
  Curaçao behoort zijn volk te kennen, één volk en geen twee! Wie niet wil horen, moet uitgestoten en uitgesloten worden

  was het niet een mnr asjes die heel gauw een brief schreef naar parlatino????? over interne zaken???

  jazeker solidariteirt maar de laatste zin van u is dat niet want dat is dictatuur of facisme als je voor ons bent dan rot je maar op??/

  je mag je mening uiten en hoeft niet overal mee eens te zijn.zonder elkaar voor rotte vis of dergelijke uit te maken( met respect je mening geven)
  en als dat niet gerespecteerd word soory R Willlems dan is dit eiland niet meer dan een dictatuur

 24. criminaliteit gaan we tegen om meer telefoonummers om de politie te bellen bekend zullen maken. Ja hoor, als je het alarm nummer belt mag je blij zij dat er iemand na 20 minuten opneemt.

  Er zitten allemaal onbekwame mensen op de ministersposten dat blijkt wel uit de opmerking van onze justitie minister.

  Ik mis trouwens ook de reacties van dat onze minister president een keer een toespraak hield met een kogelwerend vest aan, zou hij toen al gedacht hebben dat er iets niet klopte in de samenleving?

  Schotte, je bent binnen, geef het op en stop met de politiek!

 25. @Schotte, als het goed zou gegaan met de relatie tussen volk en regering, dan zou je dat succes claimen. Wees nu een vent en accepteer de verantwoordelijkheid voor het mislukken ook! Wegwezen, en daarna een regering met ministers die geen strafblad of veroordelingen hebben, geen schulden bij belastingdienst en SVB, geen relaties met of sympatieen met Farc e/o Hezbollah, geen diplomas vervalsen, geen vriendinnen op topposities zetten, geen competente directies van overheidsbedrijven voor de voeten lopen, geen dagafschiften van burgers op TV vertonen, geen ruzie maken met St Mararten, geen problemen maken met centrale bank, geen MOT meldingen hebben staan op hun naam, geen duistere financiers hebben…. DAN kan er wellicht weer wat saamhorigheid ontstaan..
  Dus Schotte c.s. wegwezen. De Staten hebben aan een motie van wantrouwen genoeg zie art 29 van de Staatsregeling.. LAF zootje daar.

 26. Schotte kan roepen wat hij wilt, maar ik denk dat niemand hem meer geloofd.
  Trouwens er zullen straks twee optie’s zijn als we Schotte niet kunnen vinden om verantwoording af te leggen .
  1. hij is met de noorderzon vertrokken en heeft een andere naam
  2. hij zit vast ergens op cuba, de amerikanen hebben hem even geleend .

  tenslotte, de huidige regering kan niet zeggen dat ze de kans hebben gehad om alles recht te zetten wat fout is gegaan.
  nu moeten ze niet met krodille tranen raar gaan kijken , dat wij ons recht in eigen handen nemen.
  wij van de PS houden van volks democratie en als het nodig is zijn de middelen die we dan grijpen geoorloofd. Onze PS leider heeft immers gezegd dat burgelijke ongehoorzaamheid gerechtigd is. Het doel heiligt de middelen, nu niet stoppen op het waaigat maar een mooie mars richting de staten.
  Zoals Wiels al eens eerder heeft gezegd het word tijd voor een sterke regering. Aan nederland hebben we niks dus laten we zelf op 22 april zien dat we het zelf ook kunnen.

 27. Juist Willems. 1 volk! en dit volk wil dat de corrupte en criminele regering naar huis gaat! Enkel vriendjes van de regering krijgen pastechis. het volk krijgt niets!!

 28. @Willems, je hebt gelijk. ik snap ook niet waarom gerrit schotte met prive gegevens zat te lekken. Dat was diefstal!

  Ben benieuwd was je bedoelt onder uitstoten en uitgesloten.. de geschiedenis leert ons dat in veel landen na de onafhankelijk dit betekende om alle intellectuelen gevangen te zetten en te vermoorden. Ook zien we in Zimbabwe wat er met je gebeurt als je Mugabe niet steunt. dus Willems. zijn de machetes al geslepen?

 29. [quote] Schotte zei: “Vanaf staatkundige veranderingen op 10-10-10, is onze gemeenschap steeds meer verdeeld geraakt en zijn de discussies sterker geworden. Ondanks dat Curaçao veel gewend is en wij in het verleden veel spanningen hebben gekend, is de verdeeldheid nadat wij een autonoom land zijn geworden toch niet verbeterd, misschien zelfs verslechterd”.[/quote]

  Schotte laten we eerlijk zijn,
  Waarom weiger je constant de screening?
  Waarom worden bedrijfsbewuste directeuren vervangen door ondeskundige vriendjes?
  Waarom is onze VDC een tijdbom geworden?
  Waarom worden gerectelijke bevelen terzijde gelegd ( Isla/PDVSA) ?
  Waarom praten over Vrijheidvan meningsuiting terwijl zij die hun mening uiten geinimideerd, onslagen of onder curatele gesteld worden?
  Waarom moeten mensen delen (informatie) geven aan een slapend politiekorps?

  De verdeeldheid is door uw eigen MK/AN/PS in de hand gewerkt.

  Ga daar nu eerst eens aan denken en eens bij u eigen te raden gaan WAAROM.
  STOP met d VOLKS-verlakkerij.

 30. Welbespraaktheid die geen bewondering wekt beschouwt men niet als welbespraakt.

 31. @ Willems: vandaar dat jij al in een heel vroeg stadium naar Nederland bent gestuurd…inderdaad uitgesloten en uitgestoten!
  Was dat toevallig met die zending van chollers waar we toen zo’n overlast van hadden??

 32. Precies zoals u het zegt mijnheer WILLEMS, ” Curaçao behoort zijn volk te kennen, één volk en geen twee! Wie niet wil horen, moet uitgestoten en uitgesloten worden” . Als mensen ervoor kiezen om in de politiek te gaan, minister te worden zijn zij een publieke figuur, dit brengt met zich mee dat alles wat je doet, goed of slecht, in de openbaarheid komt. Als je hier niet mee kan handelen moet je zorgen dat je uit de politiek stapt. Dus in feite zegt u met uw reactie dat schotte en companen moet aftreden, inderdaad mijnheer WILLEMS, hoogmoed komt voor de val!
  Een beetje nuchter denkend individu zou zelf opgestapt zijn, zodat de val iets afgeremd wordt, maar nee, deze regering kan niet nuchter denken dus de val zal knoeperhard aankomen!!

 33. Schotte is zijn leven lang ongeloofwaardig geweest, maar kon altijd liegen en bedriegen alsof hij het allemaal heel goed bedoelt.
  het is een kunst die aan weinig mensen gegeven is.
  helaas zijn er hier op het eiland nog te veel mensen die daar in trappen.

 34. Raadsel:
  Wat is de overeenkomst tussen Stevie Wonder, Jose Feliciano en R. Willems?

  Onder de goede inzendingen wordt een copie van het HBO diploma van minister Constantia verloot.

 35. Schotte als Premier van het Land, roept op tot samenhorigheid en terecht. Deze oproep zal niet alleen gericht zijn tot diegene die daarvoor vatbaar zijn. maar in feite bedoeld voor geheel de natie. Het besef bij elkaar te horen, en elkaar te moeten steunen, m.a.w. solidariteit, staat in schril contrast met niet alleen met diefstal van privé gegevens met de intentie om aan de grote klok te hangen, maar ook het betrekken van het buitenland in deze banale vervuilings tactiek.
  Daad van overmoed, een teken van arrogantie en hoogmoed. En er is geen twijfel aan: Hoogmoed komt voor de val!
  Curaçao behoort zijn volk te kennen, één volk en geen twee! Wie niet wil horen, moet uitgestoten en uitgesloten worden

 36. Saamhorigheid?

  Waar was de saamhorigheid toen El Hakim en Jamaloodin hun belastingen niet betaalden (en dat trouwens nog steeds niet doen)?

  Is het saamhorigheid als een oude dame in Souax niet rond kan komen van haar AOV maar wel ziet dat Schotte met een privefotograaf businessclass en 5 sterren de hele wereld over reist?

  Waar was de saamhorigheid toen Schotte zichzelf middels divers creditcardfraudes verrijkte ten koste van derden?

  Was het saamhorigheid dat Osepa zijn studieschuld helemaal liet kwijtschelden door de MFK terwijl andere studenten nog tientallen jaren moeten aflossen?

  Is het saamhorigheid van Schotte wanneer hij zich met gillende sirenes langs het verkeer laat begeleiden om weer ergens een duffe tentoonstelling te openen?

  Is het familiale saamhorigheid van Schotte om zijn hele familie aan commissariaten te helpen bij alle overheids NV’s?

  Schotte moet zich schamen, maar nog meer de Curacaoenaar die dit allemaal accepteert.

 37. De tweedracht in de bevolking is wanneer begonnen? Na ondertekening van het slotakkoord. MAN was het eens en was flink aan mee feest vieren in Den Haag. Ze stapte op het vliegtuig en bij thuiskomst bleek dat de PAR in een advertentie had gezet dat zij het geregeld hadden. Met verkiezingen in het hoofd was de MAN hier niet blij mee en ineens radicaal veranderde zij van koers. Tijdens de verkiezingen werden ze anti- PAR en anti-Nederland. Voor de MAN werden de verkiezingen en referdums een fiasco daar zij nooit wonnen en ook het referendum geen meerderheid kregen,

 38. ben het wel eens dat er vroeger meer saamhorigheid was maar wie is hier voor verantwoordelijk?
  wie heeft er na 10-10-10- steeds over de onafhankelijkheid van curaçao gehad en steeds weer over 48% van het referendum( de nee stemmers gesproken) en dus verdeeldheid gebracht juist!! als deze partij of partijen dit niet als anti PAR en anti Ja hadden gebracht was er nu niet zo veel verdeeldheid maar juist deze regering heeft dit gepromoot en nu is dit de schuld van de pressiegroepen???/ wie heeft er al jaren onrust gebracht via een radiosation, rellen in de stad bij een uitgaans gelegenheid als gevolg en wie heeft er gesproken over terugsturen in bodybags.
  en wie laat zich minderwaardig uit over minderheden, beinvloede latinos die eigenlijk niety mogen stemmen.

  nou en nu is het de schuld van anderen dat er verdeeldheid is.
  kijk eerst naar jezelf en wat jezelf kunt doen voor je weer gaat wijzen.

 39. @ Sabro,

  Dit heeft niets met haat te maken, maar alles met doorspelen van staatsgeheimen. Jij mag daar waarschijnlijk niet al te zwaar aan tillen, doch de wet doet dat wel.
  Of je het leuk vindt of niet, er staan hoge straffen op spionage en verraad en hetgeen Schotte heeft gedaan is precies dat.
  Dan maakt het niet uit of hij nu in een mooi pak loopt, het verandert datgene wat hij heeft gedaan niet.

 40. http://www.whitehouse.gov/contact/submit-questions-and-comments

  Misschien the White House op de hoogte stellen wat er zich hier afspeelt. Uiteindelijk heeft de VS ook bij Noriega en Grenada ingegrepen.

 41. RESPECT SCHOTTE RESPECT

 42. Wat een sarcast!

 43. Laat mij niet lachen hun moeten zelf de bak in onze criminele regering stelletje oplichters!!!!

 44. Lees de ingezonden brief in het AD van vadaag over Schotte die zich naar iedere afspraak laat rijden met zwaailichten en met groot politie escort die alle wegen waarover hij rijdt afsluit. Want onze ‘mas serka di bo’ premier is natuurlijk wel meer dan het volk.

  De briefschrijver A. Donker had daar een interessante theorie over: mensen die aan een minderwaardigheidscomplex lijden proberen zich vaak mederwaardig voor te doen om dat te compenseren. En Schotte heeft natuurlijk alle reden voor een minderwaardigheidscomplex. Lager school niet afgemaakt, al zijn ondernemingen zijn failliet gegaan en hij is herhaald veroordeeld voor fraude waardoor velen in de samenleving op hem neerkijken.

  Wellicht dat ikzelf met zo’n geschiedenis ook met politie-escorte zou gaan rijden.

 45. @peter, man man man, wat kan JIJ mensen toch haten. heb je geen eigen leven?
  Hoe ver gaat jou haat? Nu moet ik aan Komproe denken.Wat een zieke walgelijke gedrocht ben jij zeg.

 46. Het is alleen jammer dat een groot deel van de bevolking nooit kranten leest en dit soort propaganda speeches voor zoete koek aanneemt. Dat is het niet denkende deel der natie en daar is het hele bestaan van deze regering op gevestigd.

 47. tuurlijk zijn er verbeteringen in de afgelopen periode tijdens het Kabinet Schotte,

  we kunnen nu werken tot ons 65 levensjaar.
  we hebben nu net als in de omringende landen af en toe stroom en water.
  India weet nu waar Curaçao ligt.
  we zijn vrienden met Iran en Venezuela er werken nu meer Hiatianen hier op ons eiland dan in hun eigen land.
  we hebben zoveel werk dat we 1000 mensen in moeten vliegen om het werk te doen.
  we hebben bijna een eigen Centrale Bank
  er staan nog maar een paar mensen op het lijstje die verwijderd moeten worden van de corrupte stoelen en dan hebben we allemaal betrouwbare mensen op de key -functie die getrouw het regering beleid uitvoeren.

 48. Het gaat niet om de vraag of de coalitie democratisch is gekozen of niet. De uitslag van de verkiezingen is een gegeven.
  Wat echter ter discussie staat is: zijn de dame en de heren, van met name de MFK, ministeriabel of niet. Daar gaat het om en Schotte draait iedere keer om de hete brij heen.
  Trouwens, een regering wordt NIET gekozen; de volksvertegenwoordigers worden gekozen.

 49. “Het is tijd dat wij ons land met positiviteit, liefde, respect en een leven begeleidt door God, besmetten”

  Ongelukkige woordkeus, ik zou niet graag met positiviteit worden besmet, vervuld oke 🙂

  En is de regering nu wel echt bezorgd om de criminaliteit? Volgens Wilsoe viel het allemaal toch wel mee?! Was toch niet meer dan voorgaande jaren? Get your stories straight!

  En dat alles voor ‘het volk’ wordt gedaan.. die benaming ‘het volk’ alleen al! Wie is begonnen met die benaming voor de inwoners van Curacao? Het roept bij mij continue een associatie op van een kudde schapen, het volk dit, het volk dat… in de ogen van de regering zijn wij misschien een kudde schapen, die alles maar lijdzaam pikt wat deze boevenbende flikt maar het borrelt al flink, dus pas maar op OpperSchaap!

 50. Schotte, kansloos.. Infantiele retoriek. Afzetten en opsluiten

 51. Deze regering zei zelf dat burgerlijke ongehoorzaamheid mag dus wat is het probleem.. ze spreekt zichzelf tegen..

 52. Nu de geheime dienst is overgenomen door Nederland is het wachten op de arrestatie van Schotte wegens hoogverraad. Als Nederland niet snel is doet Amerika het wegens het lekken of verkopen van staatsgeheimen. De heer Schotte verdwijnt dan levenslang achter Amerikaanse tralies.
  Hoezo onrust in de maatschappij? Hij is de enige die dit heeft veroorzaakt maar niet degene die het zal eindigen…

 53. De grote leider heeft gesproken. Wat een boeven.

 54. Het nieuwe beleid van de energiesector – elke dag een blackout van 3 uur
  infrastructuur – bij elke regenbui is salina alleen per boot bereikbaar
  CTEX – Daar was de regering tegen en zij heeft ook zelf hier niet in geinvesteerd!belastingplan – verhogen van OB naar 6 procent, duurdere benzine en ministers betalen geen belastingen..

  Nou nou wat een verbeteringen!!

  en de chaos is zelf gecrreerd door mensen door het slijk te halen om vriendjes te plaatsen en ministers die nooit op Curacao zijn maar de hele wereld rondvliegen!

 55. Haha hoe komen ze erbij.

  Dames en Heren teken de petitie24.

  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

  Geef dit signaal af.

 56. Dus oproepen om te demonstreren is manipulatie, maar oproepen om alle makamba’s in een bodybag terug te sturen is normaal omdat het vanuit de regering komt??

 57. Die beelden chaos en anarchie roept de MFK regering toch echt zelf op door mega belastingschulden onbetaald te laten, er op los te reizen met mega delegaties die zelfs in het buitenland opzien baren en waar maar mogelijk polieke vriendjes te benoemen.

  Zoals bij Aqualectra, waar de ontslagen directeur van der Veen naar verluid 865,000 gulden heeft meegekregen. En daardoor, hoe toevallig, volgende maand de energieprijzen weer omhoog moeten.

  Deze regering zit er alleen voorzichzelf, om hun eigen zakken zoveel mogelijk te vullen voor de volgende verkiezingen.

 58. Als er naast alle negatieve prestaties ook nog positieve te melden zijn, moet Schotte wel eerlijk zijn, want niets is echt klaar laat staan dat het werkt. Nog 2 1/2 jaar.

 59. Dan zal de regering een voorbeeld moeten geven en zal zij als eerste moeten stoppen met het zaaien van verdeeldheid!