• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Iedereen wordt opgeroepen om zondag om 16.00 uur aanwezig te zijn op de parkeerplaats bij Waaigat. Het overkoepelende orgaan van pressiegroepen Frente Sivil wil met deze demonstratie de Staten overtuigen om de regering naar huis te sturen en doet nogmaals een oproep.

Deze massademonstratie is de zoveelste activiteit om de stem van het volk te laten horen dat onze democratie beter gaat functioneren in het belang van het volk.

Frente Sivil
Frente Sivil heeft twee doelen voor ogen. De burgers moeten bewust zijn van de macht die zij hebben om een democratie te sturen. Op die manier kan de kwaliteit van het bestuur op het eiland verbeteren door een betere afstemming tussen burgers en parlement.

Vreedzaam
Het moet een vreedzame manifestatie worden. Er wordt gevraagd om in het wit te komen. Iedereen die diep ontevreden is met deze regering, moet langs komen om zijn onvrede te uiten. Pro Pueblo is van oordeel dat onder de huidige omstandigheden uitschrijven van nieuwe verkiezingen de beste oplossing is om het land een herstart te geven. Door een massale demonstratie van bezorgde burgers wordt zo’n wens visueel.

17 reacties op “‘Vreedzame’ demonstratie in Waaigat”

 1. @Juni Ik ben wel voor vreedzame protesten. Maar ik wil je wel een tip geven. Neem zaterdagochtend met een doos rotte eieren plaats op de het viaduct boven de Scharlooweg. Sabro zal voor Wiels wel het straatje schoonvegen.

 2. Sabro, sinds wanneer moeten wij niks? Neem je verantwoording en zorg met vele andere dat er geen corruptie meer is op dit eiland, dat er geinvesteerd wordt in onderwijs, dat iedereen gelijk is, dat kinderen geen kinderen krijgen, dat de criminaliteit ingedamd wordt, neem je verantwoording voor een kabinet wat er voor de mensen is en niet alleen voor hun familie, vrienden en eigen portomonee! Wij moeten niks maar wij zijn VERPLICHT om in te grijpen, VERANTWOORDING te nemen voordat het te laat is!

 3. @Sabro, zoals het hoort horen de ministerpresident en ministers integer te zijn!

 4. De mensen zijn bang om te protesteren want dan zijn ze hun baan kwijt dat de manier van intimideren van deze Arabische en Colombianse Kabinet want dat zijn ze Corsow lanta for di Sonjo kore ku nan e Farcnan i Hezbolahnan

 5. @WaarGaatDitEilandNaarToe, wij ”moeten” niks!

  Wij gaan jullie straatje niet voor jullie schoonvegen, doe het maar zelf. Wil je op het pluche zitten, start jou eigen politieke partij en probeer op een democratische manier binnen te komen zoals het hoort!

 6. @waar. ik zal er zijn.. als geloof ik niet meer in vreedzame protesten. Ik denk dat er harde acties dienen plaats te vinden.. Curacaose lente!

 7. http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

  Teken, teken en teken.

 8. zondag 22 april 16u Waaigat
  cu you guys there!!

 9. Het wordt tijd op te treden. Alle mensen die op dit forum hun kritiek uiten moeten aanwezig zijn. Als je niet komt verspil je tijd dan ook niet meer met het achterlaten van kritiek op dit forum. Geen woorden maar daden. Het volk heeft gekozen voor een band met Nederland en deze regering zet ons buitenspel binnen het koninkrijk. Deze regering heeft absoluut niet meer het merendel van het volk achter zich staan. Ik ken genoeg mensne die spijt hebben op wie ze hebben gestemd. Alleen een masale opkomst kan deze regering van zijn voetstuk krijgen. Power to the people!

 10. Span je doeken mensen

 11. Gisterenavond dacht ik warempel, dat de demonstratie niet meer nodig zou zijn en dat Schotte ondanks of dankzij MAVO3 toch zou beseffen, dat hij er een puinhoop van heeft gemaakt met de sombere gezichten van Wilsoe en Cooper en dat hij het ontslag van de regering zou indienen. Hij vertelde geen enkele reden behalve dat ze voor 4 jaar gekozen zijn waarom ze zouden moeten blijven zitten en voor heel veel redenen van zijn wanbeleid had hij ineens een geheugenstoornis en vertelde daarover helemaal niets. Met andere woorden hij gaat lekker door en het volk kan de boom in, want die zijn zelf zo stom geweest om ons te kiezen. Wilsoe en Cooper waren blij, dat hij uitgesproken was en hun rtol als decorvulling voorbij was. Tristu i berguensa.

 12. Jammergenoeg lullen we teveel en doen we te weinig! This gouvernement doesn’t give a shit, snappen we dat nu nogsteeds niet? Praatjes vullen geen gaatjes is als nooit tevoren een toepasselijk cliche! Als je niet uitkijkt krijg je een persoonlijk telefoontje van Mr President met wat bedreigende woorden, om te even in toom te krijgen en we luisteren allemaal weer!

 13. WILLEMSTAD — Coalitiepartij Pueblo Soberano (PS) houdt aanstaande zaterdag een protestmanifestatie voor het gebouw van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Met deze actie wil de partij protesteren tegen de garantstelling van de Centrale Bank voor een emissie van 300 miljoen gulden ten behoeve van de St. Maarten Harbour nv.

 14. Zaterdag morgen om zeven uur, vreedzame demonstratie te Scharloo om banko central te redden.
  Dit spreekt het volk meer aan dan de verwende witte blousejes mars die tegen een democratisch gekozen regering en tegen democratie is.

 15. ik wel!

 16. wie durft!?

 17. Ik verwacht dat de regering deze demonstratie weer zal negeren, net als de laffe Staten, maar natuurlijk sta ik erachter en heb alle respect voor de organisatoren. Hopelijk laten zij zich niet ontmoedigen en gaan ze door tot de regering gezuiverd is van corrupte fraudeurs, leugenaars, ongeschoolden en lieden die noch hun belasting noch hun Aqualectra rekeningen betalen.