• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stroomuitval van de laatste dagen, is volgens PAR te wijten aan beslissingen van premier Gerrit Schotte. “Ondanks waarschuwingen, besloot Schotte alle 22 generatoren van Aggreko terug te trekken, daarmee de elektriciteitsvoorziening in gevaar brengend”, aldus PAR.

Volgens PAR heeft Schotte eerst de directie van Aqualectra het bedrijf uitgewerkt en vervolgens ‘de onderneming op zijn kop gezet’.

Waarschuwen
“De premier begon na de ontslagen meteen instructies te geven aan de nieuwe directie over zaken waarover hij geen autoriteit had”, schrijft PAR. “Zowel PAR als de ex-directeur van Aqualectra heeft hem gewaarschuwd dat het terugbrengen van 22 generatoren, in plaats van zeventien, verstoringen zou veroorzaken in de doorgifte van elektriciteit.”

Gevolg
Na vier maanden proefdraaien, werd begin dit jaar de knoop doorgehakt om alle 22 van Aggreko gehuurde generators uit te schakelen en het huurcontract te beëindigen. Volgens PAR is dit de oorzaak van stroomuitval. “Het gevolg is dat, iedere keer wanneer zich een onvoorziene situatie voordoet, het volk zonder stroom zit. Vandaag voelen wij de gevolgen van de beslissing. De enige die verantwoordelijk zijn voor de stroomuitval, zijn Schotte en de Raad van Commissarissen die het kabinet heeft aangewezen.”

Opdrachten
Ook de winst van het nutsbedrijf is volgens PAR flink gedaald. “Officiële cijfers gepresenteerd door de directie van Aqualectra aan de vakbonden laten zien dat in slechts anderhalf jaar, Schotte, Oswald van der Dijs en Werner Wiels de liquide positie van het bedrijf van 51 miljoen gulden in 2010, hebben gereduceerd tot slecht twee miljoen voor 2012.” PAR acht vooral ‘de heren Van der Dijs en Wiels’ verantwoordelijk hiervoor, omdat zij deze illegale opdrachten zouden hebben gegeven. Aqualectra-directeur Darick Jones kondigde eerder al aan dat de energietarieven volgende maand waarschijnlijk omhoog gaan, omdat de situatie bij het nutsbedrijf ‘zorgelijk’ is.

16 reacties op “‘Schotte verantwoordelijk voor stroomuitval’”

 1. Nou rita.. lekker he! of heb jij wel stroom?

 2. nu was het probleem de BOO ja die had zoveel problemen dat er noodaggregaten waren en die zijn nunin opdracht van…. allemaal teruggestuurd en nu is er dus geen backup. is goed als de BOO nu echt betrouwbaar is aar hier zijn altijd problemen mee geweest dus.

  wel een beetje dom om alle backup weg te sturen.

  watwel past bij deze regering en zorgelijk is dat alle financiele reaserve weg is waar blijft dat geld?????????? er zou toch bespaard worden door terug te sturen en nu blijkt dus van niet

 3. van der dijs en wiels i e pueblo ta sufri un set di ladron !!!!

 4. @Rita. onder de PAR was er geen criminaliteit en wel stroom.. en ze hebben de miljarden schuld opgeruimd.. en kunnen jullie soberanos ook een zin maken zonder het woord PAR erin? Weet je dat de PAR van de Julianabrug afsprong? Dus dan moeten jullie dat ook snel doen!

 5. @ Martha Merien. Rita, ik ken u niet maar zit ik er ver naast als ik zeg dat uw opleidingsniveau vergelijkbaar is met dat van onze ministerpresident?

  Veel lager. Rita laat graag ballonnetjes op als 6-jarige en komt met allerlei nonsens en leugens. Op vragen is ze nooit in staat gebleken om dat te onderbouwen dus ze is heel erg dom.

 6. @ S. Martina. maar dat betekent niet dat we hem van alles wat op Curacao fout gaat de schuld moeten geven.

  De aggreko’s met 22 megawatt stroom zijn teruggestuurd en komen we bij onderhoud of uitval stroom tekort. Volgens de regels van de hierarchie is de hoogste baas daarvoor verantwoordelijk en dat is volgens mij Schotte, echt waar of dacht jij aan Koningin Beatrix?.

 7. Rita, ik ken u niet maar zit ik er ver naast als ik zeg dat uw opleidingsniveau vergelijkbaar is met dat van onze ministerpresident?

 8. Abraham wat heb jij in hemelsnaam te winnen op Curacao, weet jij wat wij onder PAR hebben meegemaakt? Je breekt alles af.Laat de regering de kans krijgen om te regeren,
  Wat heb je nog niet gekregen van Curacao. Jij denkt echt dat wij domme mensen
  zijn? Nee noem mij en anderen maar dom, jullie zijn gewent ons die naam te geven

 9. Het is een schande dat Curacao zich laat vertegenwoordigen door een fraudeur als Schotte die alleen de lagere school heeft afgemaakt, maar dat betekent niet dat we hem van alles wat op Curacao fout gaat de schuld moeten geven.

  Laten we wel reeel blijven, dit valt hem niet aan te rekenen.

 10. En de mensen zo als @carlos blijven deze energiewereldwonders steunen ondanks hun weerzinwekkende ideeën en besluiten,dat komt omdat zij de zaken aan het eigen volk anders voorstellen dan ze feitelijk zijn,
  MET LEUGENACHTIGE REDENERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL EN GEEN KIKKER IN ONZE BIL,KOMT NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN,HET IS NU OF NOOIT DENK DAAR AAN VOLK VAN CUARÇAO.

 11. Tja dit hebben we toen al gezegd.. toen Schotte en Wiels hiermee kwamen. Dankzij de nood aggrakos hadden we gelukkig weer elektriciteit en nu zijn we weer terug in oude tijden.

  @Carlos, wiens idee was het om de noodgenerator terug te sturen? juist Wiels en Schotte!

 12. Eens met jongetje. De zaak moet klappen om Schotte c.s te laten profiteren. De Staten pikken dit. Asjes…doen we nog wat, of is de coalitie belangrijker dan het land? Slapjanussen.

 13. Schotte, de losgeslagen, doortrapte kleuter zonder vaarbewijs aan het roer van Curaçao: als een dolleman overheidsgeld over de balk smijten en bezuinigen waar het juist niet moet. Het zal hem wel weer een paar knikkers opleveren…de schlemiel.

 14. Heil de grote leider! Heil Schotte!

 15. jongetje , jullie zijn echt heel erg, Die bedrijf heeft ons lange tijd laten zitten met
  problemen, nu is het weer schotte? Nu is het wel heel erg en triest.
  Je bent echt een J O N G E T J E.

 16. Doel is: Aqualectra failliet laten gaan, zodat zijn geldschieters in het buitenland, het voor een appel en ei kunnen overnemen, en dan krijgt hij waarschijnlijk ook een stukje van die bolo.