• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Vandaag Federashon Otrobanda, Plataforma Otrobanda en Sosiedat Komersiantenan Otrobanda over het nieuwe ziekenhuis.

Invloed van het nieuwe ziekenhuis op overige sectoren in de gemeenschap: Hoofdzakelijk bestemd voor optimale medische verzorging, speelt het ziekenhuis ook een rol in de economische ontwikkeling van de binnenstad.

Zoals al eerder uitgelegd, is de bouw van een ziekenhuis een complexe onderneming, omdat er met verscheidene factoren rekening moet worden gehouden, zoals veiligheid van de patiënt. Hierdoor moeten locaties met ‘rampen potentieel’ vermeden worden, zoals het haven- en industriegebied,  terreinen dichtbij de luchthaven en plaatsen met overstromingsgevaar. Ook moet de locatie gemakkelijk bereikbaar zijn, zowel voor de ambulance als voor de bezoekers, waardoor het openbaar vervoer betaalbaar moet zijn.

Een factor dat zeker niet over het hoofd gezien mag worden is de invloed die het ziekenhuis heeft op de economische ontwikkeling in de binnenstad.

Volgens een onderzoek door DROV uitgevoerd, doen 27% van de bezoekers aan het ziekenhuis hun inkopen en andere boodschappen in de binnenstad van Punda en Otrobanda. Deze activiteiten spelen een belangrijke rol in de economie van de binnenstad, terwijl de hotels daar ook behoorlijk wat klanten hebben afkomstig van de andere eilanden die hun famileleden in het ziekenhuis bezoeken.

Een belangrijke factor is dat de meeste hotels in de stad liggen, hetgeen de toegankelijkheid voor potentiële patiënten uit het buitenland erg aantrekkelijk maakt met een modern ziekenhuis, voorzien van alle faciliteiten, binnen bereik.

En juist de plannen die de overheid heeft om het Rifgebied te gebruiken voor de ontwikkeling van het toerisme en onze economie zullen enorm profiteren van de aanwezigheid van een modern ziekenhuis in de directe omgeving. Dit is dan ook de reden waarom de overheid het ziekenhuis wil verkassen naar ongeacht welke locatie, om zodoende de beschikking te krijgen over het hele terrein van 70.000 vierkante meter om investeerders een winkelcentrum, verscheidene hotels en luxueuze apartementen daar te laten bouwen.

In plaats van het ene op te offeren ten behoeve van het andere, geloven wij dat de bouw van het nieuwe ziekenhuis naast het oude, een bijkomend voordeel zal zijn  voor de commerciële en toeristische ontwikkeling van zowel Otrobanda en de binnenstad als voor ons hele eiland.

Want zo’n aanpak brengt een evenwicht in de toeristisch-commerciële ontwikkeling  en de aanwezigheid van een modern ziekenhuis, dat op haar manier bijdraagt aan de economische ontwikkeling van de binnenstad.

Ook wordt hierdoor de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling van het gezondheidstoerisme, omdat deze gasten gehuisvest worden in een stadscentrum met allerlei faciliteiten en ontspanning en ook een modern en gemakkelijk bereikbaar ziekenhuis.

Dit is de visie die Otrobanda heeft t.a.v. de ontwikkeling van het stadscentrum en voor Curaçao, waar er ruimte is voor een nieuw en modern ziekenhuis en ook voor een toeristisch-economische ontwikkeling, die onze hele gemeenschap ten goede zal komen. Ook komt er dan een evenwicht tussen zowel de economische activiteiten als de architectuur, hetgeen op zich al een toeristische meerwaarde heeft.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Federashon Otrobanda (5137080 / gabi@federashonotrobanda.com), Plataforma Otrobanda (461 6282 of 695 3016 / jopihart@gmail.com) of SKO (560 4747 / ybaroud@hotmail.com).

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

3 reacties op “Ingezonden: Invloed nieuw ziekenhuis”

 1. Nieuw ziekenhuis???! Er is geen geld.

 2. En de mensen blijven deze regering en onze professor Scoop-C van de weet niet kunde steunen ondanks het vervalsen van MBO en HBO diploma’s,dat komt óók omdat zij de zaken aan het eigen volk anders voorstellen dan ze feitelijk zijn,

  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL;KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT JE STEM HOREN.

 3. Vegeet het maar POSK,er valt niets te verdienen aan de grond van het oude ziekenhuis voor de dame en de 4 heertjes,wel aan het terein van amstel??.