• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Maria Immaculata Lyceum (MIL) heeft vandaag haar leerlingen naar huis gestuurd als gevolg van de stankoverlast veroorzaakt door Raffinaderij Isla. Dat bevestigt een medewerker van de school. MIL-rector Erwin Koster heeft het voorval gelijk gemeld aan stichting SMOC.

Ook de voorzitter van SMOC (Stichting Schoon Milieu op Curaçao), Peter van Leeuwen, heeft de geur die de Isla vandaag verspreidt opgemerkt.

Schadelijke stoffen
“Het ruikt niet naar zwavel of fijnstof, maar naar iets anders. Ik denk aan vluchtige organische stoffen. Dit zijn schadelijke stoffen die niet gemeten worden op het eiland, ondanks aandringen van SMOC”, aldus Van Leeuwen. Vluchtige organische stoffen zijn een verzameling van koolwaterstof verbindingen die makkelijk verdampen. De woordvoerder van de raffinaderij, Kenneth Gijsbertha, is tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar.

10 reacties op “MIL gesloten door stankoverlast Isla”

 1. Dat noemen ze op Curacao investeren in de toekomst!!!
  Vergiftig je studenten!!!

 2. @Abraham Mossel, die luchtverontreiniging was voor 10-10-10 al aan de gang, tijdens de PAR dynastie. Dus niet liegen.

  Het zou deze regering sieren om iets hieraan te doen. De schoorstenen moeten hoger worden en er moeten andere filters op geplaatst worden. Dit is nu prioriteit nummer een.

  Rotte kiezen moeten vervangen worden, maar het hele gebit slopen vanwege een rotte kies is dom. Weg is weg.

 3. NEE natuurlijk is die Grijzeberta niet te vinden die zag de bui al hangen en is tijdelijk naar veiliger oorden gevlucht.
  Zal morgen als het ergste hopelijk voorbij is wel uit z’n schuilkelder komen en z’n gasmasker weer af doen !!
  STELLETJE KILLERS met voorbedachte rade !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Dit is toch eigenlijk moord? vergiftigen van jonge mensen

 5. En de mensen blijven deze milieuvervuilers (regeringen !)trotseren en steunen,ondanks hun weerzinwekkende ideeën,dat komtóók omdat zij de zaken aan het eigen volk anders voorstellen dan ze feitelijk zijn,
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL; KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN HET IS NU OF NOOIT BEVOLKING VAN CURAÇAO.

 6. Moet onze grote leider niet een keer met die schoorsteen op de foto?
  Het zou onze minister van propaganda sieren om zo’n foto eens naar de kranten te sturen.

 7. Schotte, ik wil je in de krant zien met de schooldirectie. Waar zijn de Staten? Het volk mag vergiftigd worden, de stroom mag uitvallen, de centrale bank mag gefrustreerd worden, de overvallen mogen doorgaan, de Staten mogen op antwoorden blijven wachten, de vriendinne mogen gigantische promoties maken, geeft allemaal niet…Hoe is het in godsnaam mogelijk dat dit spul blijft zitten.

 8. Laat ze daar maar eens over beslissen in het Catshuis en daar eens iets aandoen. En anders een vette streep zetten onder die overzeeese gebiedsdelen. Curacao moet toch eens verplicht worden daar nu werkelijk iets aan te doen. Dit kost zoveel mensenlevens.

 9. ze hadden de isla moeten sluiten ipv de school…

 10. kijk op nieuws telegraaf,daar staat schotte in met foto en al,vermiste kids vind zich zelf terug.