• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De energietarieven zullen volgende maand waarschijnlijk omhoog gaan. Dat heeft Aqualectra-directeur Darick Jones gezegd tegen radio Z-86. Na navraag bij woordvoerder Sharo Bikker bevestigt zij het verhaal. “We hebben een verzoek ingediend bij Bureau Telecom, Post en Utiliteiten (BTP&U).

Volgens Bikker bepaalt niet Aqualectra de tarieven van elektra en water, maar BTP&U. “Aqualectra heeft wel de laatste cijfers en het verzoek tot verhoging ingediend bij BTP.” Bikker wil niet teveel uitwijden over de toestand bij Aqualectra, maar zegt wel dat de situatie ‘zorgelijk’ is. Aqualectra leed in 2011 een verlies van 90 tot 100 miljoen gulden.

Balans
De woordvoerder bevestigt het verhaal van Jones, dat de energietarieven omhoog moeten omdat de brandstofprijzen van Curoil al meerdere keren naar boven zijn bijgesteld. Aqualectra moet op deze manier voorfinancieren, omdat de energietarieven niet in balans staan met de brandstofprijzen. Dit komt mede doordat premier Gerrit Schotte vorig jaar april het electriciteitstarief heeft verlaagd met 5 cent per kilowatt uur.

Directie
Darick Jones is overigens het enige overgebleven directielid van Aqualectra. Anthon Casperson, Billy Pandt en Dieudonné van der Veen zijn vorig jaar door de Raad van Commissarissen van Aqualectra uit hun functie werden gezet na een auditrapport van forensische assessors (FTI). Zij spande in december een kort geding aan, waarbij de rechter onder meer elk van hen een bedrag van 5.000 gulden heeft toegekend voor het schaden van hun goede naam.

13 reacties op “‘Energietarieven in mei omhoog’”

 1. Het is gewoon te bezopen voor woorden dat een eiland waar de schone energie gratis wordt geleverd door moeder natuur in de vorm van zon en wind, nog steeds afhankelijk is anno 2012 van vervuilende fossiele brandstof.
  Of heeft de huidige regering hier teveel duistere belangen in liggen??

 2. nou serka di bo hoor. maar hoe kan de arme bevolking dit betalen? zij worden namelijk wel afgesloten als ze niet betalen.. we zijn niet allemaal jamaloodin

 3. Was er in het begin van de avond weer stroomstoring?
  Paradise fm was een tijd niet te beluisteren

 4. Als Jamaloodin gewoon zijn rekening betaald dan hoeft de prijs niet omhoog

 5. Een monopolie positie hebben en dan nog verlies maken… heel erg knap!

 6. Ach ja die super grote windmolens die plaatsen we ook gewoon voor de sier langs het water, want ja energie er mee op wekken met gebruik van de natuur (wind) is toch hardstikke stom!! Stel je nou eens voor dat men de prijzen omlaag ging halen omdat we een hardstikke groot windmolen park hebben…nee dat zou nie tkunnen want zo slim zijn de heren niet!

 7. Geen wonder, 50% van de bevolking steelt stroom en daar moet de andere 50%, die netjes betaalt, de rekening voor betalen.
  Door de bevolking moet de afkoopsommen van de lastige mannetjes en vrouwtjes uit de directie van dit soort bedrijven betaald worden. Er moet toch plaats gemaakt worden voor de vriendjes uit de politieke partijen die aan de macht zijn. Kijk in deze naar Werner WIELS, heeft net zoveel verstand van energie als een spoorbiels, maar wel een giga salaris opstrijken.
  Laat eerst Jamaloodin zijn achterstallige rekeningen (ook hij was aan het stelen) eens betalen.
  Door mis-management zitten grote delen van het eiland zonder stroom, maar wel betalen en nog geen excuus.
  Waar zijn die generatoren gebleven die de tekorten aan stroom (20 Megawatt) konden opvangen??? Oh ja, een minister-president u kent hem wel, die crimineel die naar de naam Gerrit F. SCHOTTE luistert, wist het beter, deze waren niet meer nodig.

  Eén advies voor deze boeven: Opzouten en wegwezen!!!

 8. Dit was te verwachten! Alle energieprijzen in de wereld gaan omhoog en juist uitgerekend Schotte gaf 5 cent korting? Laten we realistisch zijn en per direct de energieprijzen te verhogen zodat Aqualectra ook de achterstallige onderhoud van 20 jaar kan aanpakken.

 9. Nee de PAR heeft de schuld niet wij de coalitie,de PAR heeft het gedaan en niemand anders.

  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZERN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

 10. En dit was te verwachten dit kon niet uitblijven,het was een stilhoudertje van onze vriend Schotte,hij wist ook donders goed dat die 5% korting niet haalbaar was en nu 10%meer betalen, dat komt twee keer zo hard aan bij de bevolking,hiep hiep hoera voor ons energie wonder.

  EN JE WORD BELAZERT WAAR JE BIJ STAAT EN ER ZIJN NOG STEEDS MENSEN DIE DIT SOORT OPLICHTINGS PRAKTIJKEN TOLOREREN.

  op NAAR HET WAAIGAT EN LAAT JE STEM HOREN.

 11. goed gedaan regering!!!! de bevolking nu laten opdraaien voor alle verloren rechtzaken, ontslagvergoedingen (gisteren nog Nafl. 600.000.- voor ex directeur) en het laatste jaar mis management bij aqualectra. men praat zelfs al over Nafl. 0.10 per kw/h verhoging. shame you shame you

 12. Tarief omhoog voor elektra?? Welke elektra?

  Zullen we eerst en masse AQ een faktuur sturen voor verloren werkuren deze week?
  Ik zit al op 7 uur verloren werk, tsja alle werk gaat via computer he!
  En dan heb ik het niet eens over kapotte apparaten als die zogenaamde elektra met horten en stoten weer terug komt!
  Waardeloze prutsers!!

 13. Hmm laten we eerst maar stroom leveren en dan pas de prijzen hoger doen.. zeker weer een idee van Werner Wiels