• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag geeft Arthur Donker zijn mening over de reis van minister Hakim naar Brazilië.

Iedereen schrok zich rot toen de cijfers bekend waren gemaakt over de reis van Sjeik Hakim naar Brazilië. 37.000 gulden voor vijf dagen is geen ‘kattepis’ zoals ze dat zeggen. Daar kunnen we een heleboel kindertjes mee te eten geven die nu met honger naar school gaan.

Vooral de kosten van een tolk viel op, terwijl we hier een hele kolonie Portugezen hebben die hun linkeroog zouden opgeven om zo’n trip naar Brazilië te mogen maken om als tolk te dienen.

Ik heb interviews met Hakim gezien en ik heb gemerkt dat hij niet alleen een tolk nodig heeft om Portugees, maar ook een om zijn Engels, zijn Papiaments en zijn Nederlands te vertalen want hij beheerst ze geen van allen, het is zoals ze dat in het Papiaments zeggen allemaal ‘Mitar-Mitar’.

Dus heeft meneer zoals een goede politicus het beaamt geluisterd naar het volk en heeft vanwege alle kritiek op zijn Brazilië reis die trip afgezegd en het vervangen voor een twee weken trip naar De Arabische Emiraten en Qatar en Dubai. Wat hij daar gaat doen mag Joost weten maar een ding is wel zeker daar heb je echt geen Holiday Inn voor 60 dollar per nacht en liggen die prijzen daar een stuk hoger dan Braziliaanse hotels.

Buiten het feit dat een business class ticket Cur-Ams-Dubai v.v. 7500 gulden kost zonder de reis naar Qatar en de Emiraten en verdere kosten zoals transport / beveiliging / hotel / dineetjes/ kadootjes / maaltijden /pakjes dadels / bidmatjes en weet ik wat allemaal nog meer, heeft niemand enig idee wat hij gaat doen of wat de return on investment is of zal zijn.

Misschien is hij offertes gaan zoeken voor de bouw van de nieuwe megapier door een stel zandkastelenbouwers, wie weet, dat zullen we zien als hij weer terugkomt en dan tijdens een pers conferentie zal zeggen dat wij in de toekomst de vruchten zullen plukken alleen weten we niet wanneer of vruchten van wat.

Net als onze andere globetrotters die net naar India zijn geweest voor een trouwpartij van de dochter van een lokale winkelier, terwijl we hier problemen zat hebben die directe oplossingen nodig hebben zoals acht mensen die al een poos verdwenen zijn die nooit meer gevonden zijn, mensen die doodgeschoten worden op straat, overvallen die met de dag gewelddadiger worden terwijl onze minister van justitie en premier op Dumbo rondrijden en Masala Parcha Curry eten. Maar dat mag de broek niet bollen want onze minister van justitie komt net terug van een of andere conferentie in Vietnam wat niemand ook weet wat die daar is gaan doen.

Het zijn net kinderen in een snoepwinkel, mensen die niks gewend zijn die opeens de kans krijgen en met grote ogen zitten te staren naar alles wat ze zien en vergeten waar ze voor gekozen waren en wat hun verantwoordelijkheden zijn. Hoe lang nog?

 

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

10 reacties op “Ingezonden: The Curaçao Globetrotters”

 1. Opvallend dat Schotte met Hakim al samen in Dubai waren in 2006…

  Worthy foreign representatives: A Liar and a Criminal
  These guys certainly make rapid use of opening opportunities. That makes them opportunists. Now that Chavez is such good friends with the Arab world, Gerrit Schotte, deputy of tourism, has paid a visit to Dubai, where he called himself minister of tourism. He was accompanied by Ramon Chong, another convicted criminal who’s still in government. Wonder where he got his passport – a diplomatic one, maybe? They were accompanied by Nasser Hakim, as a private entrepeneur naturally above all suspicion.

 2. @!peterpost, met een dictoriale regering kan je niet overleggen wat we nu al sinds 10-10 zien. dus wees wel realistisch. Deze regering is alleen uit op eigenbelang! als je kritiek hebt moet je weg!

 3. Moppig Arthur, leuke bijdrage, glad you’re back 🙂 !!

  @Peter, lijkt me duidelijk wat Arthur zegt? Hij vraagt zich af hoe lang onze bestuurders nog in de snoeppot mogen blijven graaien. Enne, hij klaagt helemaal niet, hij onderzoekt de feiten en beschrijft hoe hij blijft lachen op deze klip…

 4. @Arthur wat bedoel je hiermee te zeggen?

  Waarom schrijf je niet gewoon wat Korsou en de Yui di Korsou ten goede komt, een advies waarbij ook de overheid gehoor aan kan geven. Er is niet een die de effort maakt, anders dan de usual lawaai. Even de koppen bij elkaar steken en helpen niet alleen klagen.

  Klagen dat doet A. Mossel wel voor jullie, die heeft zeker nog een paar plekken aan zijn klaagmuur. Daar weet hij alles van.

 5. Mossel ff kappen nou, met je onzin

 6. q M.Isenia,dat word uit de potjes gegraaid die bestemd waren om een nieuwe sporthal te bouwen Banda bou,speelveldtjes voor de kinderen ( een paal met een stuk touw met een ouwe band) in buurtwijken,cultuur feesten,reclameborden voor pleintjes waar als ze worden gerealiseerd zij hun zakken mee kunnen vullen,en natuurlijk de dienstreizen?? niet te vergeten,de voorsteling om twee (de aanleg ” twee dagen werk” van het voet en folleybalveldtje te mariponpoen) steld natuurlijk geen reet voor,trouwens de doelen zijn al weer weg,nu het net nog, ik denk gejat.en in de wijk zelf geplaatst,ze hebben nog gelijk ook.

 7. Hoe is het mogelijk dat er nog mensen zijn die deze oplichters en geld verslindende bende steunen of zijn er mensen die denken “vandaag zij en morgen wij”?

 8. Exact de waarheid Arthur maar de vliegreis Cur-Ams-Dubai kost ff wat meer met de KLM v.v. business 9.500,00 Euro is naf 22.320,50.

  En de mensen blijven deze regering steunen,ondanks hun weerzinwekkende ideeën,dat komt óók omdat zij de zaken! aan het eigen volk mooier voorstellen dan ze feitelijk zijn,
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL;KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 9. Goed geschreven, helemaal de spreekwoordelijke; spijker op zijn kop.

  Inderdaad, KINDEREN in een snoepwinkel die per ongeluk teveel zakgeld tot hun beschikking hebben.

 10. Waarom horen we het CFT hier nooit over trouwens? Dit kost miljoenen en waar wordt het van betaald?