• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wat kan je als burger doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van criminaliteit? In buurtcentrum Souax wordt dinsdagavond uitgelegd hoe je het risico om slachtoffer te worden kunt verlagen. Politiewoordvoerder Reginald Huggins en woordvoerder van SKS Mauricio Sambo zullen hun zegje doen.

“In verband met de zorgwekkende stijging van criminaliteit, moeten wij als burger ook onze bijdrage leveren om meer veiligheid te brengen in samenleving”, laten de organisaties Fundashon Pro Souax en Buurtcentrum Souax weten. De avond is niet bedoeld om de plicht van de regering en politie te herhalen, maar om informatie te geven. “We willen bewoners van Curaçao bewust maken van de mogelijkheden om het risico om slachtoffer te worden van criminaliteit te verkleinen.”

Sprekers en tijden
Behalve Huggins en Sambo, zullen veiligheidsdeskundige Onnie Gonet en John Spaans van de Curaçaose Veiligheid Dienst ook aan het woord komen. De sprekers zullen vertellen over belangrijke stappen om je veilig te voelen thuis en op straat en tips geven. De bijeenkomst vindt dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur plaats. Toegang is gratis.

21 reacties op “Bescherm jezelf tegen criminaliteit”

 1. @Mr. D, Voor het geval het je ontgaan is, onze minister die voor onze veiligheid moet zorgen houdt van de diverse soorten atrako’s statitieken bin. Waar denk je dat hij het anders zo druk mee heeft. Ikzelf ben van mening dat zijn prioriteiten anders zijn dan de onze.

 2. @Pauline, je vergist je hoor. want in veel landen zullen ze je beroven verkrachten en daarna vermoorden. Als de politie zijn werk goed doet dan zijn er geen dieven op straat. we weten allemaal precies wie wat doet.

 3. Je bent nergens ter wereld veilig.
  Wat is nou belangrijker: je leven of geld? Word je overvallen, dan denk ik, geef de overvallers je geld. Je leeft misschien nog, maar ga je vechten kan het je leven kosten.

 4. Opsporingsapparaat van politie en justitie werkt voor geen meter!
  Dus de pak kans is minimaal voor een crimineel.
  Ben benieuwd naar de statistieken van criminaliteit en het aantal zaken wat wel/niet opgelost wordt…. Misschien heeft iemand daar een objectief onderzoekje van?
  Of misschien ook meteen door Transparant Internationaal laten onderzoeken….

  Meest vervelende is nog dat er een aantal overvallers bekend zijn bij politie, maar zelfs op HETERDAAD doen ze er niets mee, omdat 1 van de overvallers een broertje is van het neefje van brigadier X !!

 5. @stoerdoenderij, Ja laten ze maar de families asjes, schotte, van der Dijs en Dos Santos beroven. Zij hebben veel geld!!

  en idd het beleid van de FOL, PLKP, PNP, MAN,NPA en mensen zoals Asjes en Schotte als diputado voor economie is een disaster geweest!

 6. En gaan de energietarieven ook nog omhoog.. en ik kan niets anders doen dan binnen het huis blijven met de airco aan want als je op je porch zit wordt je meteen overvallen.

 7. @Mata e konjonan!!! Ik hoop dat deze jongens alle rijken beroven. Omdat ze weten dat jullie bewapend zijn zullen ze nog erger optreden. Degenen met een grote bek hier meteen neerknallen. Gevolg van het verkeerde beleid pro rijken en anti armen die de PAR de laatste 20 jaren gepraktizeert heeft. nu zijn de rapen gaar.Mocht ik beroofd worden zal ik in geen geval de held spelen. Stoer praten is anders dan de realiteit.

 8. Wilsoe komt met nieuwe plannen en 2 nieuwe telefoon nummers…….heb je wel eens geprobeerd de politie te bellen……ze nemen nooit op en als het na 8 keer dan wel lukt vertellen ze doodleuk dat je een andere post moet bellen, misschien moet er gewoon eens een centraal nummer komen waar je en aantal van de 600 ambtenaren op wachtgeld kunt plaatsen om de telfoon aan te nemen!

 9. Ik hoop dat deze jongens alle rijken beroven. Omdat ze weten dat jullie bewapend zijn zullen ze nog erger optreden. Degenen met een grote bek hier meteen neerknallen. Gevolg van het verkeerde beleid pro rijken en anti armen die de PAR de laatste 20 jaren gepraktizeert heeft. nu zijn de rapen gaar.Mocht ik beroofd worden zal ik in geen geval de held spelen. Stoer praten is anders dan de realiteit.

 10. Het zou Wilsoe sieren om geld vrij te maken om al die politie auto’s die bij de politie garage staan eens met spoed voor de nachtdiensten rijdend te krijgen,en niet zoveel met zijn regerings partners op snoepreis te gaan,wat denk je wat dat kost meneer Wilsoe!!.

  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT JE STEM HOREN.

 11. hoe moet ik mezelf beschermen,een gepanserde auto,wonen in een bunker,kogelvrije kleding,,laat me niet lachen regering,,ik woon niet op de noordpool,,je bent gewoon 24 uur vogelvrij,voor die criminelen,die nergens voor terugdeinzen,en altijd met vuurwapens komen..dit moet de regerng oplossen,,beschermen,niet op je balkon gaan zitten,met je gouden ketting,maar binnen,en alles op slot,,tikken ze wel een ruitje in hoor,,politie komt na een uur wel een keer kijken

 12. Is dit een truck om in de toekomst mensen te liquideren en dan afschuiven op “de criminelen die overvallen”

 13. MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL EN GEEN KIKKER IN ONZE BIL. KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 14. Wat je moet doen om jezelf te beschermen is;
  Punt 1: Koop een mitrailleur en een kleine raket, zo eentje die je op je schouders kan houden.
  Punt 2: Dief komt je huis binnen, je schiet die konjo neer
  Punt 3: De rest die op de vlucht slaan, daar stuur je die raket op en dood zijn die Konjos!!
  Punt 4: Kucf de regering die doet er toch niks aan!!
  Punt 5: We zijn allemaal weer veilig overal op straat en thuis!!
  Lang leven mijn vrouwelijke ballen!! Kansami

 15. als ik een (potentiele) overvaller was zou ik in elk geval ook even langsgaan, weet je gelijk weer wat mensen die je aan het bedreigen betj doen om je te misleiden…. wat een treurigheid, ik hoop echt dat er heel snel acties komen om vuurwapens op te sporen en de criminaliteit echt aan te pakken….

 16. Stijgende criminaliteit is een signaal voor de overheid. Dus overheid doe er wat aan!

 17. Omgekeerde wereld….

 18. @Linda, Wat je kan doen zoals in Brazilie en Venezuela. Niet stoppen voor stoplichten gewoon hard doorrijden.

 19. Tips geven. Hebben de heren dat ook aan de manager verteld van Gosco dat ze ‘vooral’ niet om 1/2 6 over het Schottegatweg moet rijden.
  Huggins raaskalt al tijden net als de rest.

 20. Ik ben benieuwd hoe je je zelf kan beschermen tegen de criminaliteit of het kan verlagen???? Als ik op mn porche zit,is dat dan aanlokkelijk om mij te overvallen,als ik aan het winkelen bent in de stad ben ik dan ook een makkelijke prooi? Als ik in mijn auto zit en ik moet stoppen bij het stoplicht,ben ik dan ook een makkelijke prooi?Als ik gezellig in mijn huisje tv aan het kijken bent of op bed ligt,de deuren zijn op slot de honden waken het huis ben ik dan ook een makkelijke prooi?? Moet ik me beschermen door niet meer op mijn porche te kunnen zitten,niet meer te gaan winkelen en niet meer in mijn auto rijden en zeker niet stoppen bij het stoplicht???? Hoe bescherm ik mezelf dan????????

 21. Dit geeft dus aan dat de regering en de minister faalt in zijn aanpak van de criminaliteit. Ook het verhogen van de OB en benzine heeft een negatieve invloed. Nu moeten de burgers zich zelf gaan beschermen? Maar er worden geen wapens uitgedeelt en je bent ook strafbaar als je de dieven neerschiet. Regering en minister dienen op te stappen!