• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlands Antilliaanse Politiebond (NAPB) is teleurgesteld dat zij door het Ministerie van Justitie zijn gepasseerd bij het invoeren van het aanpaksplan tegen criminaliteit. “We hebben niet eens een kopie van het aanpaksplan gekregen”, aldus vakbondsleider Ronaldo Abrahams.

“Hoe moeten wij het plan van aanpak van het Ministerie van Justitie uitvoeren, als we niet eens weten wát dat beleid inhoudt?” Abrahams doet uit de doeken dat de NAPB nooit is betrokken in het opstellen van het aanpaksplan. “Justitie heeft nooit om onze feedback op hun plan gevraagd, terwijl onze agenten het in de praktijk uiteindelijk toch moeten uitvoeren.”

Paniek zaaien
Volgens Abrahams zijn politici nu vooral paniek aan het zaaien en is er geen duidelijk beleid hoe de criminaliteit op het eiland het beste aangepakt moet worden. “Justitie heeft geen duidelijke doelen waar ze naar toe willen werken. Omdat er geen duidelijke doelen worden gesteld, kunnen er geen concrete resultaten worden geboekt.”

Spoeddebat criminaliteit
Afgelopen dinsdag liet Anthony Godett van oppositiepartij FOL aan Versgeperst.com weten dat hij een spoeddebat wil om de criminaliteit op Curaçao te bespreken. Dit zal vanmiddag plaatsvinden. Volgens Godett heeft het Ministerie van Justitie tien maanden geleden hun aanpaksplan tegen criminaliteit in de Staten al gepresenteerd, maar is met dat plan nog niets concreet gedaan. De partijleider van de FOL vindt dat het geld dat nu richting politie gaat moet worden geïnvesteerd in preventie van criminaliteit door te focussen op armoedebestrijding en onderwijsverbetering.

Harde hand
Abrahams kan zich deels vinden in het standpunt van Godett. “Natuurlijk is het goed om preventief werk te verrichten om criminaliteit aan te pakken. Jongeren moeten worden voorbereid op hun toekomst, maar er moet ook met harde hand worden opgetreden. Anders gaat het hier helemaal mis op Curaçao.”

Burgerinzet
“Ik ben zelf ook burger in deze samenleving”, gaat Abrahams verder, “en ik hoor en zie ook dat de criminaliteit op het eiland toeneemt. Bij iedere misdaad zijn altijd wel getuigen. Ik wil die mensen dan ook oproepen om de politie tips te geven als ze meer weten over een zaak. Als de burger en politie gaan samenwerken dan kunnen we strafbare feiten gezamenlijk aanpakken”, besluit Abrahams stellig.

5 reacties op “NAPB: ‘Justitie passeert politiebond’”

 1. Voor een vuurwapen voorhanden hebben staat tot 5 jaar gevangenis straf,dus je hoeft het alleen in huis of auto te hebben,niet eens bij je te dragen, het OM kan dan 5 jaar eisen,als dit gebeurd is er natuurlijk een groot cellen tekort maar dat moet dan maar opgelost worden met een nieuwe gevangenis het ziekenhuis staat er over 5 jaar toch nog niet met al die tegen spraak,l jaren lang,dus bouwen met die hap of is die drie en een half miljoen euro die bestemd was voor het gevangeniswezen aan snoepreisje op gemaakt door onze reislustige ministers??.

 2. harde hand ja,anders is het afgelopen met de toekomst van curacao,voor iedereen..blijven investeerders weg en toeristen,,en zie die dan nog maar eens terug te krijgen…verboden wapen bezit;;1 jaar de gevangenis in

 3. Hij zegt wel waar het op staat.

  De regering heeft geen duidelijke doelen waar ze naar toe willen werken. Omdat er geen duidelijke doelen worden gesteld, kunnen er geen concrete resultaten worden geboekt.”

 4. @Gerrit, hoe gaan we dit volhouden,niks volhouden gewoon naar het waaigat zondag 22 april en je stem laten horen meer niet.

  En de mensen pikken deze regering nog steeds,mooie praatjes vullen geen gaatjes??’

  KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 5. De regering Schotte houdt van een Chavez stijl! Zonder overleg gaat alles veel sneller en beter. We zitten nog 2,5 jaar met Schotte! Hoe gaan we dit volhouden?