• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De integriteit van directeur van de Centrale Bank Emsley Tromp is ernstig in het geding, vindt minister van Financiën George Jamaloodin. De minister heeft de bankdirecteur daarom namens de hele regering aangeklaagd. “Er volgen waarschijnlijk meer aanklachten”, aldus Jamaloodin.

De minister bevestigde de aanklacht gisteravond in het televisieprogramma Telenotisia. Reden voor de aanklacht van gisteren zou zijn dat Tromp in contact staat met John Deus, eigenaar van de First Curaçao International Bank. De oliehandelaar en zijn zus worden verdacht van illegale bankpraktijken. Het proces tegen Deus en zijn familie loopt nog, de uitspraak wordt 24 mei verwacht.

Zelf opstappen
Volgens Jamaloodin is het onbegrijpelijk dat Tromp zelf nog niet is opgestapt na alle beschuldigingen van het laatste jaar. “Er is wantrouwen tussen de regering en Tromp en tussen het Nederlandse Openbaar Ministerie en Tromp. Zijn integriteit is in opspraak”, aldus Jamaloodin. In mei 2011 beschuldigde Tromp drie MFK-minister, inclusief premier Gerrit Schotte, van fraude. Schotte kaatste de bal terug en beschuldigde de bankdirecteur van chantage. In september vorig jaar klaagde PS-leider Helmin Wiels, Tromp aan, omdat hij betrokken zou zijn bij een illegale lening.

32 reacties op “Jamaloodin klaagt Tromp aan”

 1. En weer proberen ze Tromp weg te halen. Zolang het onderzoek duurt mag hij niet in funcite zijn. Tja dan moet Jamaloodin ook opstappen!

 2. Dus jullie zeggen dat Tromp goed is voor Curacao?

 3. @Charly, het gaat hier wel om de Centrale Bank van Curacao!
  Gaat die Centrale Bank failliet dan gaan we allemaal failliet. Het gaat hier om honderden miljoenen en niet om dos plaka.
  Dat is heel wat anders, dombootje.

  Respect voor minister Jamaloodin die alles aan doet om Curacao van de ondergang te redden.
  Dit is belangrijker dan alles!!!
  Het zou pas erggg zijn al Jamaloodin niks deed. Maar dat snappen de bobootjes niet. Ze zijn maar met een ding bezig, HAAT zaaien op Curacao voor eigen-ego gewin.

 4. Hoe durft Jamaloodin met zijn mega belastinschulden die hij nooit kan afbetalen en met zijn vele leugens daarover het woord integriteit in de mond te nemen?

  Hoe durft hij Tromp aan te spreken over Deuss, terwijl hij zelf broer is van mega witwasser Robbie dos Santos die ook nog eens zijn politieke partij gefinancierd heeft?

  In een land met een beetje beschaving zouden de politieke carrieres van een Schotte en een Jamaloodin al lang voorbij zijn geweest, maar hier regeren ze vrolijk verder.

  En dat, en dat is nog het ergst, met instemming van de bevolking die bij een minister liever een lang strafblad ziet dan een lang CV.

 5. Het kan toch niet zo zijn dat een ”Minister” de President van de Bank van Curacao en St Maarten aanklaagd terwijl dezelfde ”minister” boter op zijn hoofd heeft?
  Hoe kan deze man met een uitgestreken gezicht op het nieuws verschijnen en daar publiekelijk allerlei zaken aanhaalt om de president onderuit te halen terwijl hij zelf geen schone lei heeft?
  Hoe is het mogelijk dat het parlement deze zelfde minster het hand boven het hoofd blijft houden terwijl men MOET weten wat er gaande is bij deze figuur?

  En hoe durven sommigen nog aan anderen te vragen ”deze regering de kans te geven om te regeren, ze zitten er pas, geef ze de tijd”!!?
  Mensen wat hebben deze ”regeerders” gedaan in de tijd die ze tot nu toe hadden?
  Juist Jan en alleman zwart maken terwijl zij zelf zo zwart zijn als ………?Juist de hele wereld afgereisd om ….???

  Zou zo graag de verslagen willen zien van al die ”dienstreizen” die er zijn gemaakt om te kijken hoe Curacao nou op is ”geklommen op de lijst van industriele landen” (haha) want dat proberen deze mensen ons te doen geloven toch?

 6. @jan C, ga jij meteen googlen Schotte en fraude, Jamaloodin en integer, el hakim en hezbollah

 7. Voordat jullie kletsen, google eebs John Deuss. Daarna kan praten i.p.v. Kletsen.

 8. De Mini9ster heeft gelijk het kennen van kwalijke figuren en veroordeelde figuren is schandelijk.
  Helemaal als je een functie heb die ons land vertegenwoordigd.

  zo kennen we allemaal het verhaal van een bank bedrijf die graag thuisbankier wilde worden voor Curacao alleen dan kreeg die bank van de Minister wel gelijk een beveiligsbedrijf erbij.

  Zo kennen we een Min President en Ministers die omgaan met verdachte personen die gelijk als de Hr Deus , verdacht word van geld witwassen, belastingfraude en erger nog het volk bedonderd met valse loten en hun rechtmatige prijs niet uitkeert.

  we hebben een Min President die meerdere keren is veroordeeld wegens fraude.

  we hebben een Minister die gepakt is wegens water en electriciteit diefstal
  we hebben Ministers die belasting schulden heeft in de miljoenen

  de Minister heeft groot gelijk al deze figuren moeten aftreden.

  deze personen stelllen ons land in een kwaad daglicht.

 9. Het loopt lekker met de online petitie heb ik begrepen. Heel goed. Een paar weken laten staan en dan hoppa richting VN, misschien??

 10. Misschien kan Dr. Tromp Jamoloodin aanklagen. De schurk. En heel misschien heeft hij meer sukse, wij hebben bij het OM nl een klacht tegen Helmine Wiels ingediend maar daar wordt niet op gereageerd.

 11. Belachelijk! Deze regering is zo arrogant . Ze denken dat ze het beter weten en willen niet naar advies van anderen luisteren . De Par kwam enkele weken terug met het voorstel om de winstbelasting ,die deze reg.heeft opgeheven weer in te voeren en te gebruiken om de tekorten in de SVB kas aan te vullen .Mevrouw Constancia heeft de SVB directie verboden met de par leden aan tafel te gaan. Dit noem ik nou stomme arrogantie. Hun vrienden ,de rijke zakelui mogen er niet onder lijden ,maar wij ,het arme volk en vooral de gepensioneerden ,mogen stikken

 12. Ha ha ha ! Dit is echt een lachertje. Hoor wie over integriteit praat en vindt dat anderen moeten ophoepelen . Is this a joke OR what? Hier is duidelijk sprake van de pot die de ketel zwart noemt. Zielig.

 13. Integriteit???? Weet Jamaloodin wat dat is???? Dat is op tijd je belasting betalen, geen stroom en water stelen, niet je halfbroer uit de gevangenis houden enz enz.

 14. GOEDZO ALLE INTERGERE MENSEN OPROTTEN

  BEGINNEN MET ASJES, CONSTANSIA, SCHOTTE, VAN RIJN, JAMALOODIN, EL HAKIM!, COOPER

 15. @JAN
  Feit: jamalodin vind Tromp niet meer integer en klaagt deze namens de regering aan.
  dus deze regering vind vriendschap met verdachte personen fout???

  hoe zit het dan met de relatie met oa Dos santos, Venezolaanse verdachte projectmakelaars
  of mag de regering wel omgaan met verdachte personen of er familie van zijn?

  en de rest die ze al eerder weg wilden hebben, wat nietlukte( Tromp), nu op deze manier aanklagen???

  dat is pas niet integer en schandalig

 16. @Jan, Feiten hoe zit het ook alweer met die lening aan aqualectra? wie staat daar voor garant?
  wie betaald voor al die reisjes van de regering?
  wie betaald al die directeuren die ten onrechte zijn betaald?
  Wat gebeurt er met de belastingen en aqualectra rekeningen van ministers die dat niet betalen?

 17. Feiten:
  -St Maarten heeft 300 Miljoen geleend
  -CBCS staat garant (dus als St.Maarten niet betaald gaat CBSC naar zichzelf een deurwaarder sturen?)
  -St. Maarten wil nu uit de CBCS en bij het opdoeken kan St.Maarten nog 25% opeissen.
  Is dit diefstal of een tante Agaat krediet?

 18. Nou breekt mijn klomp!!! Afgelopen vrijdag nog zaten Jamaloodin en de heer Schotte gezellig te dineren in de Wine Cellar met de twee heren Dos Santos en familie. Na verloop van tijd gingen Jamaloodin, Schotte en een van de heren Dos Santos met zn drietjes aan een aparte tafel zitten….. het zal in zo’n gesprek vast niet gaan over koetjes en kalfjes….. maar de integriteit van Tromp is in het geding…..Give me a break!!!

  22 april op het waaigat!

 19. @Abraham Mossel, we gaan nergens naartoe, zoek het maar uit.
  Schreeuwlelijkerd !

 20. Hiermee bewijst Jamallodin alweer aan dat hij er niets van snapt! De volgende keer op het Wilhelmina plein kan hij een glas bier over zich verwachten!

 21. Goed nieuws! Ze gaan integriteit belangrijk vinden..! Wat blijft er nu over van alle argumenten die ze zelf hadden om hun eigen integriteit (het ontbreken ervan) te bagatelliseren? Ze hebben alleen maar tijd om iedereen die niet direct naar hun pijpen danst het leven moeilijk te maken. Walgelijk. Ze nemen alleen zichzelf serieus en echt vakmensen worden gedumpt. Zo gaat het eiland lekker vooruit..

 22. En de mensen blijven deze boeven regering steunen,ondanks hun weerzinwekkende ideeën,dat komt óók omdat zij dE zaken mooier voorstellen dan ze feitelijk zijn,
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZERN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL; KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 23. Hey Jamaloo(ser)din, het is voor ons ook onbegrijpelijk waarom JIJ niet zelf bent opgestapt!

 24. nu word tromp weer aangeklaagd????? was er niet een uitspraak van het OM dat er niets mis was met Tromp
  Als je door vriendschap met verdachte personen al word aangeklaagd kunnen we wel even doorgaan. ook als je familielid hebt die verdacht word of telt dat niet? ene Dos santos????????

 25. jezef belachelijk maken is menselijk. anderen belachelijk maken is goedkoop. hoe kunnenwij deze minister nog serieus, walgelijk.

 26. Een vraagje aan Jamalodin: enig idee wat er met al die aanklachten tegen Tromp is gebeurd? Ik heb er niets meer van gehoord … of is het als een nachtkaars uitgegaan …
  En nu moet weer de aandacht afgeleid worden van de Brandpunt documontaire, dus we beginnen maar weer met een tegenaanval. Hoe voorspelbaar is het scenario eigenlijk?

 27. Dit is dus een schoolvoorbeeld van ‘de pot verwijt de ketel’.

  Ik dacht dat ik nu toch zo langzamerhand alles had gezien van deze regering, maar Jamaloodin weet toch weer iets nieuws te verzinnen.
  Is die man zo dom of doet hij alleen maar alsof hij dom is ?

 28. Deze regering is niet legitiem. oa Jamaloodin is zelf niet integer. Deze regering dient onmiddelijk op te stappen!
  Onbegrijpelijk dat Jamaloodin zelf niet is opgestapt na alle beschuldigingen van het laatste jaren. Er is wantrouwen tussen de regering en en het volk. Zijn integriteit is in opspraak

 29. Om dit individu zijn woorden tegen hem te gerbuiken:
  Het verbaasd mij dat de regering niet is opgestapt: na alle beschuldigingen van het laatste jaar. “Er is wantrouwen tussen de regering en de centrale bank en tussen alle overheidsinstellingen en de regering. de integriteit van vele regeerderst is in opspraak, In mei 2011 beschuldigde de CBCS directeur drie MFK-minister, inclusief premier Gerrit Schotte etcetc

  Een goed de-pot-verwijt-de-ketel-geval dus.

  Maar helaas voor ons kan je ieand niet aanklagen voro een twijfelachtige integriteit, zelfs niet als iemand aantoonbaar meermaals veroordeeld is zoals een Schotte, Constancia of Rozier. Dus dan kan je een Tromp zeker niet aanklagen voor vriendschappelijke banden en geen veroordelingen.

 30. haha, hoe ironisch, Jamaloodin die vindt dat de integriteit van een ander in het geding is.

 31. Volgens Jamaloodin is het onbegrijpelijk dat Tromp zelf nog niet is opgestapt na alle beschuldigingen van het laatste jaar.

  Waarom zitten er dan nog steeds 5 niet ministeriabele ministers het pluche warm te houden? Hoeveel kilo’s boter hebben die op hun hoofd?

 32. Als je in zon positie zit kom je zakelijk een heleboel mensen tegen. Dat wil niet zeggen dat je prive zaken met ze doen en of vrienden met ze zijn.
  Maar men jamalolodin ga even kijken wie JOU vrienden zijn. Of ga in de spiegel kijken wie jij bent.