• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De berichten over criminaliteit op het eiland, liegen er de laatste tijd niet om. Op de eerste dag van het parlementsprogramma van volgende week is dan ook een overleg ingepland met minister van Justitie Elmer Wilsoe. Ook het nieuwe ziekenhuis vult een agendapunt volgende week.

Maandagochtend opent het parlement met een overleg met Wilsoe over concrete kortetermijnplannen om de criminaliteit op het eiland te bestrijden. ’s Middags wordt de vergadering van 20 maart hervat over informatie van SONA over een nieuw ziekenhuis voor Curaçao.

SVB en Selikor
Dinsdagochtend wordt er vergaderd met de directie van de Sociale Verzekerings Bank over fondsen die zij in beheer heeft. Donderdag en vrijdag vergadert het parlement met vertegenwoordigers van Katholieke scholen om misbruik van fondsen te voorkomen en met de directie van Selikor over de uitvoering van het ophalen en verwerken van afval.

7 reacties op “Criminaliteit op de agenda”

 1. Nu ineens wel?
  De minister liet ons al maanden geleden weten dat in de begroting te weinig geld gereserveerd was voor de criminaliteitsbestrijding en de andere heren regeerders wilden niet luisteren en geen meer geld voor criminaliteitsbestrijding uittrekken. Schoothondje van Rijn kwam nog met die bij elkaar gelogen cijfers dat het wel meevaltmet de criminaliteit
  En nu het niet meer te verbergen is gaan ze ineens met minister Wilsoe om tafel. Waarschijnlijk om hem vragen af te treden en de schuld in zijn schoenen te schuiven.
  Wij zijn niet gek rest van de ministers, het is jullie fout!!

 2. MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL.KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 3. Een andere oplossing is er gevonden met de afkoop van het contract van AQ-directeur van der Veen. Naar verluidt NAF 600.000,–. Over kundigheid gesproken en welke commissaris gaan we daarvoor aansprakelijk stellen?

 4. De criminaliteit op dit eiland wordt mede bevorderd door de houding van deze fantastische regering. Een groot gedeelte van de bewoners heeft niets te eten, komt uit een milieu waar het werken niet is uitgevonden en ziet de nieuwe West Indische Compagnie van SCHOTTE en zijn boeven ongestraft de ene reis na de andere maken, met dure auto’s rondrijden, geld uit de gemeenschap onttrekken ten eigen nutte, belastingaanslagen niet betalen, diefstal plegen van stroom, valsheid in geschrifte plegen, vriendjes op dik betaalde functies plaatsen enz. enz. enz.

  Deze crimineolen denken wat zij kunnen, kunnen wij ook en goed voorbeeld doet goed volgen. Als je leiders hebt die integer zijn, dergelijk voorbeeld gedrag achterwege laten, heeft dat een gunstige uitwerking op hun ondergeschikten.

  Maar helaas, dergelijk gedrag is tot deze onderontwikkelde criminelen nog niet doorgedrongen.
  Hoe kan je van iemand verwachten dat hij/zij zich aan de wet houdt als je die zelf met voeten treedt???

  Juist ja opzouten en wegwezen.

 5. Er is een online petitie active:

  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 6. Wakker? Misschien, maar hoe kunnen wij als burgers van een minister zonder enige kennis van zaken om iets op te lossen. Noem mij 1 minister met kennis van zaken van zijn/haar portefeuille.

 7. wordt de regering dan toch nog wakker ,om iets aan de losgeslagen criminelen te doen,die gewetenloze criminelen…1 ding is zeker,het nieuwe ziekenhuis heeft straks zat werk , om mishandelde en beschoten burgers te helpen,als de regering de criminaliteit niet de kop indrukt,,en de criminelen zwaar straft,de slachtoffers en nabestaanden hebben immers ook levenslang