• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De manager van supermarkt Goisco werd vanmorgen in de vroege ochtenduren in haar auto beschoten door overvallers. De vrouw wist te ontkomen en arriveerde rond 05.30 uur met een auto vol kogelgaten bij het politiebureau in Rio Canario.

 
Uit haar verhaal bleek dat zij op de Schottegatweg reed en ter hoogte van Heintje Kool een witte auto midden op de weg zag staan. De vrouw remde af en bleef stilstaan op een afstand van de auto waarna de portieren van de auto open gingen. Twee gemaskerde mannen renden op haar auto af, omsingelden die en sommeerden haar uit de auto te stappen.

Weg belemmeren
De vrouw gaf geen gehoor aan de oproep om uit te stappen en gaf gas. Het tweetal begon hierop te schieten op de auto van het slachtoffer waarbij de achterruit sneuvelde en de dame een wond aan haar hoofd opliep. Toen het slachtoffer de auto van de overvallers voorbijreed, deed de bestuurder van de auto nog een poging haar de weg te belemmeren door haar auto te rammen.

Hulp
De vrouw wist uiteindelijk toch te ontkomen terwijl haar auto nog steeds onder vuur lag. Ze reed door naar het politiebureau waar zij werd opgevangen en eerste hulp kreeg voor haar verwondingen. Haar SUV is in beslag genomen voor onderzoek.

83 reacties op “Manager Goisco beschoten”

 1. Goh ik wist niet dat de curacaoenaars zo een diepe diepe haat en minnachting tegen surinamers hadden jezus je gaat bijna denken dat ze het liefst alle surinamers meteen maar willen uitroeien.een bepaalde groep surinamers heeft inderdaad af en toe van die belachelijke uit de lucht gegrepen uitspraken over antilianen waar ik ook meteen tegen in ga , maar zulke extreme dingen als wat ik hier lees heb ik hun nooit horen zeggen.
  daarbij in mijn omgeving en familie is er veel mix tussen surinaams en curacaos zonder problemen of vooroordelen dus ik kwam het niet vaak tegen ik dacht dat het wel meeviel , dus niet .Ik die altijd dol ben geweest op curacao de mensen de muziek het eten de cultuur
  Word dus door diezelfde cultuur geminacht omdat ik surinaams ben wel zeer lichtgetint mischien scheelt het dan een klein beetje want vooral de zwarte surinamer schijnt de zondebok te zijn .
  en dat surinamers zo rasistisch zouden zijn er komt verdeeldheid voor ja maar dat zieik ook duidelijk bij de antilianen hoor

 2. @s Martina

  vind het wel erg gevaarlijke uitspraken van je

  iemand op het uiterlijk van een auto veroordelen en daarom maar gewoon of normaal vinden dat deze persoon word beschoten.?????
  heb zelf net een nieuwe auto gekocht met hulp van de bank, moet wel een aantal jaren betalen maar rijd nu wel in een nieuwe autio ben ik nu dus ook een crimineel afgaande op mijn auto?? en als ik word overvallen hoeft het niet te worden onderzocht omdat ik naar mijn auto kijkende een crimineel ben??

  criminaliteit tussen wie dan ook en tegen wie moet gewoon hard worden aangepakt en dan maakt het niet uit tegen wie.
  de crimineel moet worden opgespoord en aangepakt

 3. @sranan man, wat doe je dan op een foro di Korsow? ang? Ik heb een tuinhuisje te huur, interesse?
  Spuit jou gal maar, zal me WORST wezen, begrepen, WORST!

 4. @sabro:

  overdrijven is ook een kunst.
  ik heb geen zin om met vuilsmijterij te beginnen want..

  enfin.

 5. @Paps:

  ik merk dat jij de houding van de surinamers naar de curacaoenaren toe van een RODDEL forum hebt gehaald. en ik heb een idee over welke forum dat gaat. dat is bepaald niet representatief voor de hele surinaamse gemeenschap. ik ben woonachtig in suriname. in suriname kent men nauwelijks antillianen/curacaoenaren. als die er zijn zijn het meestal surinamers die zich daar hebben/hadden gevestigd. en voor zover ik het weet hebben ze nooit slechte dingen over ze lopen vertellen behalve dat je vaker hoort dat ze lui zijn. dat geef ik toe dat hoor ik wel vaker. misschien komt dat hard nu aan bij jou maar ja dat is de doorsnee mening van de surinamer woonachtig in suriname. dat die surinamers in NL een ander beeld van jullie hebben weet ik niet, want jullie komen mekaar wel vaker tegen daarzo. misschien dat de surinamer woonachtig in nederland een ander beeld van jullie heeft I don’t know, maar ik blijf erbij dat een RODDELforum bepaald niet representatief is voor de hele Surinaamse gemeenschap. ik zelf merk weinig discriminatie naar mijn eigen zwarte broeders toe in het binnenland. ze hebben wellicht een ander “subcultuur” als neger zijnde maar wij discrimineren ze niet. en van de andere rassen valt het best wel mee aangezien er geen rassenrellen tot nu toe zijn uitgebroken in Suriname. men accepteert mekaar langzaam maar zeker door de jaren heen. Dus als er bepaalde verdwaalde gasten racistische uitspraken bezigen op openbare internetfora is hun goed recht, maar weet dat het maar een handjevol zijn. Ik dacht dat je wel slim genoeg was om dat in te zien.

 6. S.Martina, Iemand die als manager bij Coisco werkt (en wellicht een man heeft met een baan) kan eerder zo’n auto veroorloven dan een jongetje van 18 die al 4 jaar onder een boom hangt en in een totyota yaris rondrijdt met gouden velgen en geblindeerde ramen.

 7. @Paps, en ik vraag me af wat ze nog op Curacao ZOEKEN. Goh wat een achterbaks volkje is dat zeg. Grote bek opgeven op Curaçao maar Bouterse ondertussen vrij spel geven, ziek, en laf. Ben laatst nog in Suriname Paramaribo geweest, man man man wat een stinkstad is dat!
  Open riolen overal, honderden zwervers lopen te bedelen, iedereen licht iedereen op, vooral de toeristen worden opgelicht, ook in gewone winkels. Winkels verkopen China troep, China voer/voedsel etc. iedereen wil je adres om mee te reizen naar Curacao of Nederland. Het lijkt wel Afrika daar, het is ERGER dan in Afrika in Suriname. Wist niet hoe snel ik daar weg moest vluchten. Heb direct weer een reis teruggeboekt naar Curaçao, wilde geen dag langer in die stinkstad vol met ratten en zwervers en open riolen verblijven.

 8. Ik wil alleen zeggen dat ik liever heb dat de politie haar beperkte capaciteit besteed aan onschuldige slachtoffers.

  Dus liever 100 politie agenten op de zaak van de zoon die zijn vader te hulp schoot bij een overval en daarbij het leven liet dan 1 politieman op een afrekening tussen criminelen.

 9. @ S. Martina. Kijk eens naar de auto van de dame, die kan iemand met een salaris als manager bij Goisco nooit betalen.

  85% van de gekochte auto’s wordt gefinancierd en dan bestaan er ook nog leaseauto’s vooral bij bedrijven.

 10. @ S. Martina: NEEEEEEE S. Martina, niet WEER de zaak omdraaien. De politie dient NIET haar te onderzoeken. De politie dient de CRIMINELEN te ZOEKEN….!!

 11. @een srananman, heb jij het over racisme, durf je wel?? Schaam jij je niet? Als er 1 bevolkingsgroep bestaat die racistisch is, dan zijn het wel de zwarte Surinamers, ze noemen zich ook wel stadscreolen. Al jaren kun je op hun verschillende Surinaamse fora lezen hoe erg ze over Antillianen denken en schrijven. Zomaar, al hebben ze niks van doen met Antillianen! Antillianen zouden stinken, Antis zijn dom, ze kunnen niet eens Nederlands praten,, antis vreten hondenvoer, antis zijn moordenaars, Curacaoenaars stammen af van zieke gestoorde slaven, Antilliaanse volk is door incest ontstaan, antilliaanse vrouwen zijn allemaal hoeren en de scheldnaam voor Antillianen is KAROE ..enz enz.

  En als je denkt dat ik hier zomaar zit te verzinnen stuur ik al die links de Curacaouse ruimte in, zodat Curacaoenaars eens kunnen beginnen te lezen en vertalen voor die Curacaoenaars die geen nederlands begrijpen, hoe de Surinamers over hen denken. Dus srananman, kom bij mij niet aan over racisme, want ik ben niet wie jij denkt dat ik ben!

  En als jullie denken dat zwarte Surinamers alleen maar Antillianen op zo’n manier bejegenen, nee hoor. De zwarte Surinamer discrimineert ook zijn eigen zwarte broeders van het Surinaamse oerwoud, daar hebben ze verschillende scheldnamen voor, o.a. Djuka, Boku e.d.scheldwoorden. Ze discrimineren de Hindoestanen, dat zijn koeli’s, ze discrimineren de Javanen en ook de Chinezen, sneezies. Volgens de Surinamers, en dat lees ik op hun fora, zijn ze de meest intelligente en invloedrijke groep op Curacao, Zij beweren dat zij (de Surinamers) Curacao gemaakt hebben, want Curacaoenaars zijn daar te dom voor, en zo kan ik maar doorgaan.
  Dus srananman, ik zou zeggen, ga maar eens zelf lezen wat jouw landgenoten, zomaar al zijn ze nooit op cuacao geweest, over ons Curacaouse volk te melden hebben. Trouwens, ook de blanken ontkomen niet aan het racisme van de creoolse Surinamer!

 12. Ik denk dat er meer achter deze schietpartij zit dan een gewone of uit de hand gelopen atrako.

  Kijk eens naar de auto van de dame, die kan iemand met een salaris als manager bij Goisco nooit betalen. Het lijkt daarom meer op een criminele afrekening. De politie dient de handel en wandel van de betreffende dame eens goed te onderzoeken.

 13. @ kai,

  Ik begrijp dat jij mijn bedrijf kent en precies weet wat ik iedereen betaal ?
  Knap, want dat weten alleen ik en de werknemers. Fijn dat je zo goed op de hoogte bent.

  En natuurlijk probeer ik over de ruggen van de burger mijn brood te verdienen…………dat doet iedere ondernemer, zelfs de overheid, alleen heet het daar belasting. Ik verkoop een product en iedereen is vrij om dit product te kopen of niet. Nergens staat een bordje dat men verplicht is om bij mij te kopen. Ben je van mening dat het te duur is……….loop je toch lekker door !

  Ik begrijp dat je geen snars van ondernemen snapt, maar de economie draait op ondernemers, niet op de overheid. De overheid krijgt zijn/haar geld middels heffingen en belastingen. Die worden opgebracht door bedrijven en burgers.
  Salarissen bij ondernemingen moeten worden opgebracht door omzet te draaien en geloof me, zeer veel bedrijven maken nog amper genoeg omzet om de rekeningen te kunnen betalen. Zeer veel ondernemers hebben zelf geen enkel salaris meer. Jij leeft in een droomwereld wanneer je denkt dat alle ondernemers miljonair zijn.

  Nooit gedacht dat ik nog een lesje economie van de lagere school hier moest gaan opschrijven.
  Maar ik zou je toch willen adviseren om je hoofd eens uit het zand te halen. Je wilt ons toch niet gaan vertellen dat alle criminelen het liefst een echte baan van 8 tot 5 zouden willen hebben of wel soms ?
  Het liefste zouden ze gewoon geld krijgen terwijl ze lekker thuis in bed liggen. Genoeg geld om die mooie auto te kopen, om de Dushi’s mee te imponeren, die gouden ketting te kopen, de NIke schoenen te kunnen betalen en voor de rest heel veel drank en andere onzin te kunnen betalen.
  Nee beste Kai, je kunt je kop in het zand steken, maar de wereld daarboven verandert daardoor echt niet. Figuren zoals jij, die de problemen iedere keer niet willen benoemen en aan willen pakken, zijn de oorzaak van de huidige situatie.
  Niet de ondernemers.

 14. @Paps

  U moest zich schamen u zo racistisch uit te laten. Helemaal in de Wiels-trant. Bah wat walgelijk.

 15. @sander:

  ik geef jou groot gelijk.
  ik mag een neger zijn maar men dient niet zo racistisch om te gaan met je medemens.

  @Paps:
  ik mag wel wat zeggen wat ik ervan vind, is mijn mening omdat ik bep dingen te opvallend vind.
  het dient als een eyeopener te zijn voor de ydk’s.
  ik voel me als buitenlander erg gediscrimineerd door jou. ik dacht dat die blanken alleen maar discrimineerden in NL. zo te zien ben jij geen haartje beter.
  en ik merk dat velen de schuld van die criminaliteit op curacao in de schoenen van de buitenlanders schuiven. laat me gelijk denken aan de nazi’s van de jaren dertig/veertig die de ellende in hun land in de schoenen van de “buitenlanders”, in hun geval de joden, schoven.

  zielig hoor.

 16. @paps, waar komt die suriname haat eigenlijk vandaan?
  het klinkt allemaal erg gefrustreed….
  en ook discriminerend en racistisch…
  jij als YDK, moest je schamen…

 17. Ipv allemaal over elkaar heen te buitelen met allerlei onzin kunnen we ons beter afvragen hoe het psychisch met de mevr van Goisco is gesteld.Daar gaat het artikel in eerste instantie over. Het is al vreselijk genoeg als je zoiets moet meemaken.
  Het zal je maar gebeuren.
  Iedereen haalt allerlei onzinverhalen naar boven waarvan je je de relevantie kunt afvragen.

 18. @een sranangmang 19-04-2012 om 12:01
  het gaat jou niks aan sranangman. houd je bezig met je eigen Surinaamse zaken. Wij bemoeien ons toch ook niet met julilie Surinaamse zaken? Ik kan ook vragen waar de boeven in suriname hun wapens vandaan krijgen. Maar dat doen wij toch niet? Niks van Suriname interesseert mij, het kan me niks met jullie schelen. Wij komen ook geen werk zoeken in Suriname. Begrijp je srananman? Dus asjeblieft srananman, bemoeien jullie je met jullie eigen Surinaamse zaken. Bovendien lieg jij dat Suriname minder crimineel is dan Curacao, je liegt dat je zwarter ziet dan je bent!

 19. @Jerba,

  ik zie het al, jij behoort ook aan de fa. Sambo

 20. 80/20: Niet de oplossing Shon Wiels!

  Dat is het hele probleem van deze kleine gemeenschap!
  Er moet altijd een balans bestaan, de middenklasse ontbreekt op het eiland.

  80% Laag opgeleid – 20% Academisch/ HBO opgeleid -> Middenkader werkt vooral in NL!
  80% Laag inkomen – 20% Hoog inkomen -> Middenkader draagt meeste bij,
  niet hier maar in NL!
  80% Geen motivatie – 20% Gemotiveerd -> Investeer meer in EDUKATIE !
  80% Foambak + Fiesta – 20% Familie leven thuis -> Balans in tijd voor werk en
  tijd voor ontspanning!

  We moeten streven naar 50/30/20 (Laag/Midden/Hoog opgeleid) binnen deze kleine maatschappij. Het maakt niet uit waar ter wereld deze mensen vandaan komen als ze maar goed opgeleid zijn (en dan niet door speciale groepen in Afganistan of Pakistan). Curacao heeft voldoende ruimte en zal bevolkingsgroei moeten toejuichen met het aantrekken van goed opgeleide mensen en ook bereid zijn om voor kennis te betalen. Richten op Internationale ontwikkelingen, Produceren en diensten leveren voor zowel de Internationale als lokale markt. De lokale aardbei was een leuk idee, maar te kwetsbaar en kostbaar. Groene / Bio landbouw is zeer zeker onderzoek waard. Aloe plantage is toch een geweldig project! Vissticks van de koraalduivel? Vegetarisme neemt wereldwijd toe. Biologische produkten spelen een steeds grotere rol om vergiftiging van onszelf tegen te gaan! Er liggen kansen voor ons! Het is aan initiatief nemers om het op te pakken en te coordineren. Alles draait om ‘The LAW of Attraction’, positivisme stimuleert eigen waarde en vooruitgang! Momenteel zegeviert negativisme en dat trekt alles mee ten onder!
  Het roer moet om!

  Pasa un dushi dia mi hende ku Positivo den kabes!

 21. Ha ha je kan beter vragen waarom de HYATT liever met fillepijnen werkt dan met YDK..

  Misschien met werkethiek.. Ga maar voor de grap het ziekteverzuim van de Hyatt bekijken, het te laat komen of helemaal niet komen opdagen.

 22. @pedro, regering is al 1.5 aan de macht.. waarom doet zij helemaal niets???
  Jullie moeten ophouden met lullen over de PAR en zelf dingen doen. je hebt nu de macht!! maar je doet niets behalve zakken vullen en vriendjes op plekjes plaatsen verder gebeurt er niets!!!

 23. Wat een kleuterklas gaan we de buitenlanders weer de schuld geven en alle illegalen aanklagen.

  alsof de legalen op het eiland allemaal engeltjes en zulke lieverdjes zijn.

  criminaliteit moet gewoon hard worden aangepakt.
  en het is al erg genoeg dat er slachtoffers vallen

 24. @Omar van der D, hoe je het keert of wendt het is de PAR zelf die destijds op het “geniale” idee kwam om voor buitenlanders te kiezen en onze eigen mensen links te laten liggen.
  Terwijl Hyatt wel met onze belastinggeld gebouwd is!
  En nu plukken we de zure vruchten van.

 25. @Omar van der D. de PAR had destijds toen ze aan de macht waren honderden Chinezen een visum gegeven heb ik over de radio gehoord. Iets met dikkie D?

 26. @Jan, Deze regering is er al sinds 10-10. Filepijnen krijgen een 1 jaar vergunning.. dus deze zijn dus verlengt tijdens deze regering!!
  ISLA gaat nu ook 1200 mensen uit het buitenland halen NU dus.. wie geeft de vergunning af deze regering!!

 27. is er soms een wapenfabriek op curacao?
  hoe komt het dat zoveel curacaoenaren in het bezit zijn van een vuistvuurwapen?
  er gaat geen week voorbij of je hoort allerlei ernstige gevallen van roof/moord.
  het is wel schandalig voor zo een klein eiland met nog geen 150.000 mensen.
  terwijl er in suriname het relatief rustiger is met zoveel nationaliteiten en 600.000 man.
  en zowiezo meer geld in omloop. er is wel degelijk mis met de psyche van de doorsnee rover op curacao. ze zijn meedogenlozer. een leven telt men niet. dan zijn die surinaamse gasten lieverdjes.

  echt waar.

 28. @Omar van der D, het was de PAR zelf, die destijds de filippinos en Arubanen naar Curaçao haalde om in Hyatt en de Isla te werken. Lijdt jij soms aan selectieve geheugenverlies?
  Soberano is nu pas in de regering.

 29. ja en zo gaat het met alles hier op curaçao elkaar lekker bespotten en schelden via reacties

  maar we vergeten dat er hier een zware criminele actie heeft plaatsgevonden of moeten we dat maar normaal gaan vinden.

  wegen blokkeren en gewapend op auto’s afstormen en proberen te rammen????

  gewoon hard aanpakken en voldoende politie om te verkomen maar het probleem ligt in de verdeelde welvaart op het rijke curaçao

  en word nog erger nu ook aqelektra de prijzen weer gaat verhogen door de hoge brandstofprijs
  dus de crisis, die ons niet zou raken, word nog erger

 30. Velen van ons (waaronder ikzelf) zijn weer aardig off topic geraakt.
  Ik hoop dat de manager van Goisco haar leven op kan pakken en weer geheel op de rit krijgt na deze traumatische ervaring. Ik heb grote bewondering voor haar inzicht en haar (mogelijk) levensreddende reactie in deze situatie. Ik wens haar heel veel sterkte!

 31. @Karlos,…… afgezien van diploma’s,….de ingevlogen Filipijnse werknemers WILLEN ook werken, niet onbelangrijk als je een onderneming draaiende moet houden. En beste Karlos, ben je er wel eens bij het Hyatt geweest? Heb je ook gezien dat deze mensen hun werk DOEN, en met een vriendelijk gezicht. Ze hangen niet ergens op een balie te ‘pingen’ of staan hard te roddelen/schaterlachen in een hoekje met klanten ‘in de zaak’. Mocht je er ooit geweest zijn dan is je vermoedelijk ook opgevallen dat ze het woordje SERVICE heel serieus nemen. Het is nl geen ‘schande’ je werk goed te doen, ook als dat inhoud net even een stapje meer te doen voor de (JOU) klant. Een klant,….. je weet wel; dat zijn die mensen die het mogelijk maken dat aan een werkNEMER bij geleverde inspanning (lees; werk) salaris wordt betaald.

 32. @karlos, geef antwoord op de vraag.. waarom alleen maar buitenlanders halen voor werkzaamheden bij de ISLA?
  en met betrekking tot HYATT. De overheid (lees regering) geeft werkvergunningen af! dus ga jij bij de overheid maar vragen waarom er mensen uit de Filepijnen worden gehaald en niet de YDK! zo zie je maar weer dat jouw regering alleen maar liegt!

 33. @Edgar.dat komt omdat jij een slechte werkgever bent, een shon pichirie die voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten.

  Geloof me, wie goed betaalt krijgt wat hij verdient.
  Ten tweede zit je te zeuren over onze mensen maar je probeert wel jouw zakken te vullen over de ruggen van onze mensen.
  Trouwens, Wiels hoeft zijn salaris niet af te staan aan de armen hij betaalt al veel uit eigen zak voor de armen. Wanneer betaalt JIJ jouw werknemers een behoorlijke / redelijke loon? Het hoeft niet gratis zoals Wiels het doet hoor, jou werknemers WERKEN voor het geld

  Verder heeft iedereen het recht om wat te roepen zoals jij, dat heeft DEMOCRATIE, weet je.
  En 25 jaar geleden was Wiels nog niet in zicht. Waarom had JIJ destijds niets aan gedaan?
  Dan hadden we misschien vandaag deze problemen niet.

 34. Weet je waar al die criminelen naartoe moeten s middags naar wilhelmina want daar zit al die ministers mooi weer te spelen met het geld van het volk of ze zitten in het buitenland om al ons geld naar een buitenlandse rekening te storten het zijn arabieren colombianen en noem maar op zakkenvullers zijn ze.gooi ze allemaal eruit.!!!!!!

 35. steeds erger goed lezen je maakt jezelf aleen maar ergerder !!

 36. @Omar van der D, dat was voordat Soberano in de regering zat.
  Wat dacht je van Hyatt hotel? Curaçao heeft honderden miljoenen hier aan bijgedragen maar het personeel komt uit de Filipijnen ofzo omdat men op curaçao niet de juiste diploma’s zou hebben. Maar wie controleert of die Filipijnse diploma’s wel echt zijn??? Zelfs valse paspoorten zijn niet meer van echt te onderscheiden laat staan diploma’s.

 37. @ Jeroen,

  Omdat jij het allemaal beter weet, heb ik hier een tip voor je.
  Begin eens een bedrijf, doe een verbouwing en probeer dan om dat alles uit te voeren met lokaal personeel.
  Ik wens je veel succes !
  Het afgelopen jaar heb ik het geprobeerd, het was een ramp. De motivatie van het lokale personeel is met een vergrootglas te zoeken en nee, dat ligt niet aan de betaling en ook niet aan de arbeidsomstandigheden. Wanneer je vanaf dag 1 al met een onverschillige blik binnenkomt en je niet van plan bent om ook maar 1 stap harder te lopen…….wat moet ik dan nog met je ?
  Hoe kan het dat de ISLA zoveel buitenlands personeel in moet vliegen ?
  Omdat de jeugd van tegenwoordig geen zin heeft om een vak GOED te leren. Zodra ze iets een beetje kunnen is het voor hen goed genoeg. De wil en drang om de beste te willen zijn is er niet, zit niet in hen, het gaat alleen om zoveel mogelijk geld verdienen op de meest makkelijke manier.
  Meer dan 25 jaar geleden kreeg een kennis van mij (onderwijzer) van een leerling de vraag waarom ze naar school moesten. Hij hield een mooie rede, probeerde uit te leggen waarom het zo belangrijk was.
  Antwoord van het kind ?
  Zodat ik aan het eind net zoveel kan verdienen als dat u nu doet ? Hmmmmmm, dat verdien ik nu al met het zakkenvullen in de supermarkt.
  En zo zien velen het, er is meer geld, op een veel makkelijkere manier te verdienen in de criminaliteit. Waarom zou je dan nog uberhaupt gaan werken ?
  Onderzoek na onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat de mentaliteit er met de paplepel thuis wordt ingegooid. Vaders die niet aanwezig zijn, moeders met kinderen van meerdere mannen, die de kinderen bij oma dumpen.
  Wat denken we dan ?
  Dat dit voorbeeld burgers gaan worden ?
  En Jeroen, heerschap Wiels ?
  Dankzij zijn geschreeuw menen velen het recht te hebben om alles maar te roepen, te doen en na te laten. Ondertussen vult Wiels (en zijn partij) de zakken, lachend om de idioten die hem in het zadel hebben geholpen.
  Want vraag hem gewoon eens de volgende vraag……………
  Hoeveel van zijn riante salaris staat hij af aan de minder bedeelden ?
  Zou de PS echt hebben ingegrepen op deze omstreden benoeming wanneer er niet in de pers over was gerept ?
  Dat geloof je toch zelf niet of wel ?

 38. Bomboklad: “gerrit waar kan jij in de ochtend rond 5en boodschappen doen ???” Answer: I know this person and she was going to work!!!

  Man oh man – what a stupid comment!!!

 39. @Jeroen, ha ha ha ha wat ben jij een grappenmaker. Kijk maar naar de Isla en de nieuwe werkzaamheden. Alle banen gaan naar BUITENLANDERS. Ze worden overal van de wereld gehaald en geen 1 baan voor de YDK! dat zijn de leugens van Wiels. En als wiels een man was geweest had hij Monk naar huis gestuurd maar nee.. WATJE WIELS! En wat doet hij tegen zakkenvullers? Grootste zakkenvuller van Curacao heeft hij statenvoorzitter gemaakt en hij werk gewoon samen met corrupte lieden van de MFK en de MAN. Wiels is een hypocriete clown!

 40. Ik stel voor dat elke wijk een militia gaat oprichten uit buurtbewoners en zij zullen hun eigen huizen en straten dienen te beveiligen. Bij elke weg zullen er controle posten worden opgezet en elke auto die naar binnen en naar buiten wil rijden zal worden gecontroleerd.

  We zijn in een staat van beleg met criminelen en de regering doet helemaal niets!

 41. Tot een paar jaar geleden, kreeg dit soort tuig van de Curacao,se regering een gratis enkeltje naar Nederland, om daar hun criminele activiteiten voort te zetten vanuit de inmiddels door hen gecreëerde Getto,s !!

  Nu die vlieger niet langer meer opgaat voor Curacao, omdat Nederland hier terecht een stokje voor heeft gestoken, wordt de crimminaliteit op dit klote-eiland met de dag groter!!
  Want boeven lozen lukt niet meer, met alle gevolgen van dien !!!

 42. Het worde steeds enger en gevaarlijker hier op Curacao,in 1 ochtend lees ik al over overvallen en schietpartijen,gisteren ook al…elke dag,,,begint nu wel een hele “”epidemie “”te worden hier op Curacao! Dat allemaal op zo klein eilandje,waar zowat iedereen elkaar wel kent. Dit loopt nu echt wel de spuitgaten uit hier,er moet onmiddelijkw at aan gedaan worden,niet op de agenda zetten maar gelijk er aan beginnen!!! Je bent totaal niet veilig meer,zowel niet op straat overdag maar zelfs niet in je eigen huis! Hier moet nu met zijn allen gedemonstreerd over gaan worden,Straks vallen er nog veel meer doden,want een ieder gaat straks ook met een wapen in huis zitten om de overvallers tegen te gaan houden,want met wat moet je ze anders tegen gaan houden?? Ongelooflijk !
  Gelukkig heb deze dame het gered,maar helaas andere niet!

 43. Ik vind Soberano’s vorostel wel een goed. dat heeft in Nederland ook een wonder gedaan, ze hebben elke uitkeringstrekker of inkomensloze met een auto jonger dan 15 jaar oud gecheckt. want eigenijk hoor je geen auto te kunnen betalen van zo weinig geld. werkte perfect

 44. @ Jerba. Ik ken maar 1 figuur, die mensen dood wenst en in bodybags naar Nederland wil sturen. Ken jij hem ook?

 45. @ jeroen. Hoe komt het, dat jij een heel andere Wiels in beeld hebt dan wij? De discriminatoire 80/20 stelt werkelijk niets voor, als het al zou kunnen. Voor de Isla worden 1000 Arubanen binnengehaald dus 20/80 en geen 80/20 en dat is niet het enige voorbeeld. Deze regeling is om vele redenen praktisch niet uitvoerbaar. Onze Wiels biedt alleen perspectief met pastechi’s aan zichzelf en zijn familie en collega’s.

 46. @R.I.P, specialiteit van de PAR is, mensen doodwensen. Heb jij ooit van Karma gehoord?
  Juich maar niet te vroeg…

 47. @ Edgar, daarom mogen negatieve PARisten als jij nooit maar dan ook nooit meer aan de macht komen. Mensen zoals jullie gooien de handdoek direct in de ring.
  Kun je het niet aan, hala kita, en laat anderen het werk doen.
  Je verwacht toch niet dat we alle Curaçaoënaars maar werkloos laten omdat ze toch gaan stelen? Jouw gedachtegang is voeding voor criminaliteit. Preventie, is belangrijker dan mensen uitsluiten door PARristische vooroordelen.
  Gelukkig is dhr. Wiels niet zo’n slappe watje als jij, die gaat wel het veld in en spreekt deze mensen zeer streng aan, en biedt ze mogelijkheden, 80-20.
  Hij doet tenminste iets aan mentaliteitsverandering van mensen, zowel van de asociale zakkenvullers (witte boorden) die miljoenen stelen, als van de loslopende asociale gekken (blauwe boorden). Beiden zijn crimineel bezig. De een steelt van het volk de ander steelt van een individu. En moorden doen ze ook allebei, geraffineerd of brut. Triest.

 48. @henk, wat een lulverhaal.
  Zeker ook één van die “boboriano” (een echte sambo, weet je wel, mensen die aan etnische en inferior- complexensyndroom lijden. Slaapt lekker om nooit meer waker te worden. R.I.P.!!!!

 49. Tot mijn 18e heb ik op mijn geboorte eiland Curacao gewoond. Na vele jaren ben ik weer terug gegaan voor vakantie. Ik was gelijk weer verkocht aan mijn eiland. In maart ben ik er voor de 4e jaar op rij geweest voor vakantie. Tijdens mijn verblijf las ik altijd veel de krant over de politiek en alle andere zaken over het eiland. Opvallend is dat de criminaliteit behoorlijk is toegenomen deze 4 jaar. Dit werd bevestigd toen mijn vrienden onlangs zijn overvallen door knullen met guns. Het kwam niet eens meer in de krant. Dit was is de reden dat ik volgend jaar een andere bestemming kies voor mijn vakantie. Natuurlijk is het in Nederland ook niet super veilig, maar je kan hier en in de meest landen van Europa bijna overal tot ’avonds laat veilig op straat of in de bossen wandelen. We hebben hier nog geen tralies nog voor de ramen.

  Hoe komt het dat er naar verhouding meer criminaliteit is op Curacao dan in Nederland?
  De politiek? Misschien. De overheid deugt nergens en het zijn allemaal zakkenvullers. Wat dat betreft geven ze het foute voorbeeld aan de boeven.

  De politie? Nee want in Nederland is de politie hoofdzakelijk bezig met snelheidscontroles en kinderen aanhouden die geen licht op de fiets aan doen als het donker is.

  Komt het door de armoe? Het zou kunnen. Overal waar ongelijkheid is heb je criminaliteit. Maar in het macambaland is veel armoe. Dat zou je niet zeggen toch, van een land waar ze alles beter denken te weten. We hebben hier de meeste voedselbanken met de langste rijen en dat zegt genoeg.

  De criminaliteit is een groot probleem voor dit kleine landje, dat voor een groot deel afhankelijk is van toerisme. De overheid moet hier niet onverschillig mee om gaan, maar alle middelen inzetten om Curacao veiliger te maken.

  Ik hoop het beste Frank

 50. En daarom stem ik als Anti in nederland op Wilders 🙂 ik wil ze hier ook niet!

 51. @ Henk,

  Denk je nu nog steeds dat deze criminelen echt zouden willen werken ? Dan geloof je ook nog in sprookjes of niet soms ?
  Dit tuig heeft helemaal geen zin om te werken en helaas…………velen op Curacao hebben helemaal geen zin om te werken. Iedere dag te laat komen, niets uitvreten, halve dag liggen slapen, spullen jatten. Spijt me, maar dat is de mentaliteit van de gemiddelde Curacaoenaar.

  Laten we nu niet doen alsof we allemaal politiek correct zijn, benoem gewoon de waarheid en die is niet leuk.
  De meeste werklui zien werk alleen maar als een vervelende onderbreking van het feesten, het zuipen en het slapen.
  Er zijn echt wel goede werklui te vinden, maar geloof me………..die zijn het roerend met mij eens.

 52. Je stemt meestal op iemand die dezelfde gedachte gang heeft als jou. Dat MFK en PS zoveel aanhang heeft zeg je al wat voor type mensen op het eiand rondloopt. Laat je niet voor de gek houden. Hier woont veel rotzooi. En de regering is ons voorbeeld!!!
  Follow the leader!! Yeah!!

 53. het begint hier op curacao steeds meer en meer op nederland te lijken !!

 54. Enige jaren geleden heeft Curacao eindelijk slim gehandeld en een team van 21 nederlandse agenten uit Nederland gehaald om het atrakoteam van Curacao te komen versterken! We kenden eindelijk wat rust op het eiland. Maar de nederlanders moesten natuurlijk weer naar eigen land teruggestuurd worden en we zien nu wat de gevolgen zijn van een politiekorps met alleen lokale mensen. Ons kent ons! De politie weet precies wie die criminelen en drugsbaronnen zijn, maar ze kunnen of willen er niet altijd wat aan doen. Bang voor represailles? Te lui? Aan de politie: als jullie jongens om 11 uur s’avonds op straat zien rondrijden zonder doel, hou ze aan, controleer hun en stuur ze naar huis! Ze zijn alleen maar op zoek naar problemen! Jullie hebben genoeg nummerplaatgegevens dat jullie precies weten wie jullie aanhouden. Doe er wat aan! Ta basta awor! Wilsoe, doe er wat aan of ga naar huis!

 55. En de mensen blijven deze boeven regering steunen,ondanks de weerzinwekkende ideeën,dat komt omdat zij de zaken aan het eigen volk anders en mooier voorstellen dan ze feitelijkzijn.
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BRLAZERN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL. KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 56. Door de laffe houding van de vorige regering zitten we nog steeds opgescheept met dit soort criminaliteit.

 57. Next! Wie zal morgen de volgende slachtoffer zijn? Er zal toch niets aangedaan worden! Elke ochtend naar Umpi welvaart op radio luisteren naar zijn hele waslijst criminele gebeuren! Zal het iemand zijn die ik ken? Een gewoonte geworden op dushi korsow net als in Venezuela om verkracht, geslagen, overvallen en vermoord te worden ! Alleen kan je hopen dat het jouw niet overkomt ! Je moet zelf voor je veiligheid zorgen dus nu inderdaad “schaf een wapen aan! Het volk moet zich verdedigen Doodstraf? Why not? Effectief, weinig kosten ! RED JE ZELF! Wacht niet op anderen en zeker niet de regering. Sterkte Laly je bent een toffe meid! Vandaag was niet je laatste levensdag!

 58. CRIMICAO

 59. @dwerg, ik heb een pistool nodig om mezelf en mijn familie te beschermen.. Curacao wordt geteisterd door bewapende criminelen en de politiek en de politie doen niets.. vandaag is het de mevrouw en misschien ben ik het morgen. ik heb een wapen nodig!

 60. Er is een online petitie active, kreeg de link zojuist door:

  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 61. @omar: bij een wapen smit als je een schone record heb en in principe aan de schietsport gaat doen. of als je het voor je werk nodig hebt.

 62. Daar hebben we het weer, hoe lang moet Wilsoe nog op die ministerpost blijven voordat er iets wordt gedaan aan de criminaliteit?. Deze minister heeft geen kennis van zaken en zeker niet de daadkracht om hier is een oplossing voor te vinden.

  Trouwens zijn de smokelaars van wapens in vliegtuigen al gepakt?. Vast niet aangezien de politie niets doet of te druk bezig is met boetes uit te delen. Waar zijn de drugssmokkelaars van Hato en CPA?. Waarom is Dos Santos nog steeds op vrijevoeten?.

  Verder is dit niet te verwijten aan PAR. De huidige regering is al meer dan een anderhalf jaar aan de macht en we zien het alleenmaar erger worden.

  Wat is er mis met onze meerderheid dat je die moet beschermen met een regeling zoals 80/20?. Ga dat is onderzoeken en dan het probleem aanpakken.

  In plaats van 1000 venezolanen hier naartoe te halen voor onderhoudt aan de Isla, waarom geven jullie onze criminelen niet hardwerk?. Laat ze de gebouwen van de regering opknappen, laat ze het puin van isla maar schoonmaken, laat ze op de landfill werken. Aan het einde van de dag weer netjes de bak in.

  Als de jeugd eenmals weet dat als je in de bak beland je zwaar en vies werk moet doen, dan zullen er veel twee keer over na denken.

  Begin ook met het incasseren van gestolen goederen en het in beslag nemen van bezittingen die niet eerlijk verdient zijn. Daar bedoel ik ook de heren politici die niet kunnen verantworden hoe ze alles hebben betaald.
  YWN

 63. Waar kan ik een pistool kopen? O ja, vast bij mij om de hoek…

 64. PLEASE HELP CURACAO dit loop uit de hand .

 65. wie is het volgend slachtoffer,jij of ik?? vandaag of morgen of misschien wel nooit of gaat de regering dit nog ooit oplossen..voor een paar kwartjes zijn we de pineut..fijnne gedachte…ik ga een toko beginnen,en ik ga kogel-vrije kleding verkopen,een gat in de markt,beter dan een gat in mijn lijf,door een paar gewetenloze criminelen

 66. Ook hier in Nederland,overvallen ze vooral oudere en hulpeloze mensen gewoon, thuis, zijn gemakkelijke prooien voor een overval en hebben geen video bewaking. Te laag voor woorden. Ook volg ik het nieuws van Curacao meer dan een jaar, het lijkt het wilde westen te worden. Hoop dat daders flink aangepakt worden, want bv de toeristen zullen het af laten weten op curacao en kiezen liever een veiliger land.

 67. @henk, MAN heeft jaren in de regering gezeten,. Schotte en Asjes waren zelfs minister voor economie en wat hebben zij gedaan voor het volk? niets! Partij van Asjes heeft zelfs de ALM kapot laten gaan. alleen maar zakkenvullen! Tijdens de par tijd en met hulp van Nederland was het een stuk veiliger en nu is het wilde westen omdat deze regering al 1.5 jaar niets en niets doet voor de armen!! dus wel bij de feiten blijven!!

 68. Soms heb je het gevoel dat je in China of een ander land bent en niet op Curacao.
  Er werd destijds gestrooid met verblijfvergunningen hem dikkie D ?

 69. Ik heb in mijn auto een dijk van een houten baseball bat, en in de beide garages eveneens.
  Dus wie meent te moeten binnenkomen/bedreigen of anderszin sla ik zijn hersens in elkaar. Zover zijn we nu gekomen.

 70. Stoere vrouw! Gelukkig is ze niet gestopt, kon misschien haar leven kosten.

 71. Klagen en maar klagen. Dit is wat de PAR zelf na jaren heeft achtergelaten.
  En nog steeds wil de PAR niet dat deze mensen een fatsoenlijke baan krijgen. Alles draait op jobs.
  Is er eindelijk een regering die iets wilt doen aan de werkloosheid, stemt de PAR ook nog tegen 80-20. De PAR wilt liever dat men bij Nederland blijft bedelen om geld dan dat men er zelf voor werkt en banen creëert. Criminaliteit speelt al jaren op Curacao en de PAR deed er niets aan.
  De PAR heeft destijds zoveel buitenlanders binnengelaten dat er bijna geen werk meer is voor Curaçaoënaars. Criminaliteit is fout.

 72. Waar kan je pistolen kopen? Ik wil er ook een hebben voor mijn eigen veiligheid

 73. Kijk niet naar arme en/of werklozemensen als potentiele schuldigen. Wat een stigmatisering.
  De criminelen zitten in de regering.

 74. Hmm als ik die criminelen had gehad has ik gewoon gas gegeven en die smeerlappen overreden.. jammer voor hun familieleden die dan achteraf gaan huilen dat het zulke goede jongens waren.

  Minister Wilsoe moet aftreden.. Curacao is een wild westen geworden en hij doet niets..

 75. Bomboklad: het gaat niet alleen om deze gruwelijke daad! Het klopt dat de meeste agenten nog liggen te slapen en degene die optijd moeten komen naar kantoor zijn er ook pas een uur later. Vraag dat maar aan de agenten zelf!

 76. wel reageren als er iets in NL over curacao word gezegd maar de regering hier doet niets oude mensen worden overvallen en mensen vermoord nu dit weer.

  waar eindigd dit criminele gedrag en wie stopt het???

 77. Ik stel voor om gewoon nu naar al die bomen te gaan waar die jongeren de heel dag rondhangen en rondrijden op dure motoren en toyota yarissen met gouden velgen en maar hun goed ondervragen waar ze dat betalen!

 78. gerrit waar kan jij in de ochtend rond 5en boodschappen doen ???

 79. Het is niet meer mogelijk om als vrouw zijnde in Curacao alleen op straat te zijn in de vroege uurtjes. Het is echt zeer gevaarlijk.

 80. moet op zo’n klein eiland toch mogelijk zijn te achterhalen waar je zo gemakkelijk wapens kan krijgen…gaan als zoete broodjes over de toonbank!!

 81. Dit is echt verschrikkelijk! Ook nog eens op Schottegatweg, niet eens een verlaten straat. De regering mag nu echt de politieagenten een schop onder de kont geven dat ze buiten moeten werken ipv binnen zitten eten en boodschappen doen.

 82. Ja, dat komt omdat die arme crimineeltjes geen werk hebben. Is de schuld van de PAR en Nederland. Ik zeg het maar vast.

 83. Jezus…het word steeds maar dan ook STEEDS erger hier!!!!!