• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa is niet blij met uitlatingen van oud-ministers Omayra Leeflang en David Dick in het programma Brandpunt. Osepa zegt ‘dit te gaan aanpakken’. Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) vindt dat Osepa’s ‘dreigement’ een zaak voor de Curaçaose regering is.

Omayra Leeflang deed in het Nederlandse televisieprogramma Brandpunt de uitspraak dat het kenmerkend voor de Curaçaose regering is om mensen op invloedrijke posities aan de kant te schuiven en te vervangen door ‘eigen mensen’. “Dat is duidelijk een symbool van een coupe. Je moet tegenstanders verwijderen en ongedaan maken. We hebben eigenlijk reeds een fundament gelegd voor een dictatuur”, aldus Leeflang.

Regering
Bij Osepa vielen de woorden van Leeflang niet in goede aarde. Hij liet weten ‘geen weg onbenut te laten om dit aan te pakken’. Leeflang zag zijn uitspraak als een dreigement en gaat aangifte doen tegen hem bij Amnesty International. Spies van Koninkrijksrelaties gaf naar aanleiding van Kamervragen aan niet bekend te zijn met de bedoeling achter de uitlatingen van Osepa. “Uitspraken van de gevolmachtigde minister vallen onder de verantwoordelijkheid van de regering van Curaçao.” Volgens Spies is de uitspraak van Osepa niet gedaan namens de Rijksministerraad.

Maatregelen
Minister Spies liet in de Tweede Kamer weten geen actie te ondernemen tegen ‘dergelijke dreigementen’. Ook dit valt volgens Spies onder de verantwoordelijkheid van de regering. “De uitspraak van de gevolmachtigde minister in functie over twee oud ministers betreft een interne Curaçaose aangelegenheid. Het is primair aan de regering en de Staten van Curaçao om te bepalen of uitlatingen van een lid van deze regering eventueel vragen om maatregelen.”

16 reacties op “‘Regering verantwoordelijk voor Osepa’”

 1. @ henk. Gelukkig laat Nederland zich niet gebruiken. Nederland heeft de PAR zeer goed door. Hihihi

  Er is al een idioot, die beweert dat het OM van de PAR is en nu kom jij beweren, dat Brandpunt van Nederland/PAR is? Brandpunt zou een paar uur over Curacao kunnen uitzenden, maar ze moeten 3 onderwerpen in een schamel half uur persen. Een beetje actualiteitenprogramma heeft buitenlandse onderwerpen en hoe vaak zit Curacao daarbij?

 2. @Zuiver, dat jij totaal geen respect hebt voor Spies kan ik mij voorstellen, nu moet je jezelf verschonen !

 3. @YWN, Osepa gaat hierna geen werk meer krijgen. Net als Marchena en Asjes bv. Geen normaal bedrijf wil ze in dienst.. dus die zullen wel zich laten plaatsen binnen de overheid wat ze allemaal doen.

 4. We hebben het al erder gezegd, Osepa dit zijn de laatse 2.5 jaren van jou carriere in de politiek. Ga alvast werk zoeken. Na de volgende verkiezingen blijft er niets meer over van je en jouw grote mond.
  YWN

 5. Gelukkig laat Nederland zich niet gebruiken. Nederland heeft de PAR zeer goed door. Hihihi

 6. In Dominica hadden ze ook een leuke eerste premier.. helaas hebben wij er niet van geleerd

  Colonel Patrick Roland John (born 7 January 1938) was the Prime Minister of Dominica as well as the Premier of Dominica. During his premiership Dominica gained independence from the United Kingdom and he became the first Prime Minister of Dominica. He was a successful trade union leader and a mayor of Roseau before taking on prime ministerial duties. After mass protest forced him to resign (as result as many corruption charges), John unsuccessfully attempted to overthrow the government of Prime Minister Eugenia Charles with the backing of white supremacist groups (in what became dubbed “Operation Red Dog”). As a result, he was jailed for twelve years. John was banned by FIFA from the sport for two years and fined $3,300, for his part in an alleged bribery scheme involving FIFA presidential candidate Mohamed bin Hammam.

 7. @peter Post, helaas kan abraham de politiek niet in. Hij heeft namelijk wel de mavo afgemaakt.

 8. we houden van je liesbeth een egte oerhollandse vrouw !!

 9. @abraham Mosselman

  Ga eens even werk zoeken joh! Elke keer datzelfde geklier. We weten al dat je op de PAR pay-roll staat en wat voor persoon je bent en dat je het niet eens bent met deze regering, maar kom op zeg je doet meer kwaads dan goeds.

  Iedereen weet nu wel dat 22 april je verjaardag is, en dat iedereen op je verjaardag zal komen incl de regering. En dan wat? Een coup plegen.

  Er zijn belangrijkere problemen op Korsou die jij en jou soort alleen maar in de weg liggen.

  Dus advies: werk zoeken in tegenstelling tot sommige ministers wel je belasting betalen, beetje slimmer worden en DAN pas de politiek in gaan of in de oppositie gaan zitten.

  Tjonge jonge

 10. @Abraham.. Hou die gedachte vast dat NL moet ingrijpen mbt de CBCS. … Zal je nu al vertellen hoe het afloopt… ze zoeken het maar uit.. en dat zul je niet horen, maar wel zien.. dat wordt namelijk verwoord als het volgende: Dit is een taak voor de regering van het land Curacao 🙂 .

 11. Dat NL al dat gekissebich allang zat is weten we,het word straks pas leuk voor NL als de CBCS in het gedrang komt dan moeten ze wel ingrijpen,ben benieuwd.

  EN DE MENSEN BLIJVEN DEZE BOEVEN REGERING STEUNEN,ONDANKS HUN WEERZINWEKKENDE IDEEËN,DAT KOMT ÓÓK OMDAT ZIJ DE ZAKEN AAN HET EIGEN VOLK ANDERS EN MOOIER VOORSTELLEN DAN ZE FEITELIK ZIJN,MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZER ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 12. Curacao wil toch lekker onafhankelijk zijn. Nou, doe het dan ook lekker zelf.
  Spies wordt er natuurlijk ook grijs van.

 13. nos per mer, oppakken en opruimen die regering

 14. Ik kan me voorstellen dat ze schijtziek van al deze perikelen worden in Nederland vwb Curacao. Ik denk dat de gedachte is…. ze zoeken het zo langzamerhand maar uit. Dan is het de memo veiligheidsdienst, dan de 80/20 regeling , dan is er gevaar voor een dictatuur, dan zegt die persoon iets over een ander persoon, dan komt de Centrale bank van Curacao met gedonder. Oftewel, ik denk dat ze denken in NL… veel plezier ermee..en succes

 15. Zuiver! Zuiver,,

 16. Ik heb nu totaal geen respect voor deze Spies. Wat een natte dweil. Laat haar aub huisvrouw worden.