• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het trainingschip ‘ARBV Simon Bolívar’ van de Venezolaanse Marine brengt vrijdag tot maandag voor de derde keer een bezoek aan Curaçao. Het schip staat onder leiding van scheepskapitein commandant Anibal Brito Hernandez. Vrijdagochtend om 06.30 uur vaart het schip deAnnabaai binnen.

De Curaçao Sail Foundation heeft net als de andere jaren een programma voorbereid voor de kadetten en officials. Het is een traditie geworden dat de Curaçao Sail Foundation tallships uitnodigt om ons eiland te bezoeken. Tallships zijn grote zeegaande zeilschepen die worden gebruikt om training te geven aan de jongeren van hun land en hen op te leiden tot mariniers.

Uitnodiging
Elk jaar nodigt de Curaçao Sail Foundation de betrokken regeringen uit om de haven van Curaçao en ons eiland een bezoek te brengen. Op die manier proberen zij Curaçao als toeristische bestemming te promoten en de haven van Curaçao te positioneren op de maritieme wereldkaart. Daarnaast hoopt de Foundation dat de jeugd meer leert over de maritieme geschiedenis door hen de schepen te laten bezoeken. Ook maken zij kennis met het leven op een tallship.

Programma
Op vrijdag zal de kapitein de gouverneur en premier van Curaçao bezoeken. Op zondag staat een toeristische rondleiding met de opvarenden van het schip op de planning. Traditioneel zullen enkele ceremoniële bloemleggingen plaatsvinden. Op zondag om 09.00 uur zal dit zijn bij het monument van Vrijheidsstrijder Simon Bolivar op het Simon Bolivar plein in Skalo en om 10.00 uur bij het monument van Schipper Luis Brion op het Brionplein in Otrobanda. Op zaterdag en zondag is er van 10.00 uur tot 18.00 uur gelegenheid om het schip aan de Matheywerf te bezoeken. Curaçao Sail Foundation wil hierbij de gehele samenleving uitnodigen om even de tijd te nemen om het schip te bezoeken. Toegang is altijd gratis. Maandag om 06.30 vertrekt het schip weer uit de haven van Curaçao.

www.versgeperst.com