• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PVVCURAÇAO – De PVV wil harde garanties van het kabinet dat Nederland onder geen beding hoeft op te draaien voor de problemen rond de Centrale Bank Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dat stelt PVV-Kamerlid Eric Lucassen volgens nu.nl, voorafgaand aan het debat morgen in de Tweede Kamer.

In 2010 werden de Nederlandse Antillen ontmanteld en vormden Curaçao en Sint Maarten een Centrale Bank. Die ontwikkeling loopt echter spaak, onder andere doordat er nog geen volledige raad van Commissarissen is benoemd en de gemeenschappelijke munt uitblijft.

Geen toezicht
Inmiddels wil Sint Maarten niet langer een monetaire unie vormen met Curacao, zo bleek deze week uit afspraken van de minister van Financiën van Sint Maarten. Ook spelen er tussen de twee landen en de bank nog beschuldigingen van corruptie. “Er worden door de CBCS miljoenenleningen verstrekt zonder enige vorm van toezicht”, aldus Lucassen.

Zekerheid
Lucassen wil nu de verzekering van minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) dat de Nederlandse belastingbetaler hoe dan ook niet het gevaar loopt te moeten opdraaien voor de redding van een bank. “Of het nu gaat om aparte banken voor Curacao en Sint Maarten, of de gezamenlijke Centrale Bank.”

10 reacties op “‘CBCS mag geen risico zijn voor Nederland’”

 1. @ Jan L. Een IQ van minimaal 65 geldt ook voor andere dingen. Als het OM van de PAR zou zijn, zou de aangifte van Babaloodin tegen Tromp in de vuilnisbak belanden. Hoorde je Babaloodin: als je zo in opspraak bent zou Tromp de eer aan zichzelf moeten houden. Whahahahaha. Babaloodin en 4 collega’s hadden dan 1 1/2 jaar geleden de eer aan zichzelf moeten houden. Pakken boter op z’n hoofd.

 2. Jammer dat O.M ook van PAR is he

 3. @ jan c. En men gaat achter Leeflang die 23 miljoen met en hypotheek bootje Omayra gekockt heeft en daarna is bootje voor 1 dollar verkocht. Waar is 23 miljoen? En wie moet de aflossen?
  Wordt wakker minder slimme mensen!

  Jantje, er zijn je al zovelen voor geweest met deze onzin en leugen. Waarom jezelf als spuit 11 nog eens dubbel belachelijk maken. Jij behoort zeker niet tot de slimme mensen. Ga even naar het Wilhelminaplein bij het OM naar de feiten vragen. Een IQ van 65 is wel vereist om het te begrijpen.

 4. @ Sander. ik denk

  Denken moet je aan paarden overlaten, want die hebben een groter hoofd, Als je nu eens kennis gaat verzamelen, komt het misschien nog goed met je.

 5. Niet slim trouwens dat het CFT geen inzicht heeft op de overheids NV’s. Het volk draait hier wel op en ze worden nu door deze regering leeggeplundert!

 6. @Jan,

  als er straks verkiezingen komen (hoop heel snel), dan zal ik zeker niet op Leeflang stemmen.
  ik denk dat de PAR ook heel zwak bezig is geweest in het verleden.
  maar ze waren niet crimineel zoals het huidige kabinet.

 7. @jan c, waar is de olie die Schotte zegt te hebben? hioef jij ook geen miljoenen aan belastingen te betlaen? fraudeer jij ook? ontsla jij ook overal mensen onterechrt. heb jij nu wel stroom of wordt je ook beroofd of vermoord? vlieg jij ook de heel wereld rond en verdien je 10.000 pm en krijg je nog 100.000 toe..

  wordt wakker!!! Jan!

 8. PVV grijpt alles aan om Curacao in de aanbieding te doen. Niet op letten verder.

 9. @Abrahan, met miljoenen lening bedoelt hij de 150 miljoen “gift” aan St Maarten. Als je naar aanleiding van dit bericht wilt manifesteren is dat niet die 22 april. Ze bestelen jullie domme volk in jullie gezicht. Iedereen gaat achter David Dick waaronder hij met Emsley Tromp de miljarden fraude en witwassen liet gebeuren. En men gaat achter Leeflang die 23 miljoen met en hypotheek bootje Omayra gekockt heeft en daarna is bootje voor 1 dollar verkocht. Waar is 23 miljoen? En wie moet de aflossen?
  Wordt wakker minder slimme mensen!

 10. En de mensen blijven deze boeven regering steunen ondanks hun weerzinwekkende ideeën,dat komt óók omdat zij de zaken anders voorstellen dan ze feitelijk zijn.

  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL: KOMT ALLEN NAAR WAAIGAT EN LAAT JE STEM HOREN.