• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose Dok Maatschappij (CDM) organiseert zaterdag een open dag voor leerlingen en ex-leerlingen van het voortgezet onderwijs om de mogelijkheden voor studie en werk te komen verkennen. CDM hoopt een grote groep geïnteresseerde jongeren aan te trekken.

CDM biedt studiemogelijkheden in de disciplines Pipefitter, Steelworker, Mechanic en Crane Driver. In het kader van het Turnaround Plan van Dòk, voert het bedrijf een beleid om haar basis van lokale professionals uit te breiden. Ze willen in de toekomst minder afhankelijk zijn van arbeidskrachten uit omringende landen. Uit alle aanmeldingen zullen 55 kandidaten worden geselecteerd om een opleiding in de eerder genoemde vakgebieden te volgen.

Pipefitter, Steelworker en Mechanic
Voor deze functies volgen leerlingen een cursus van zes maanden. Nadat dit succesvol is afgerond, volgen zes maanden om de theorie in praktijk te brengen. Als ook dit goed gaat, krijgt de leerling een arbeidscontract voor een jaar en deze kan bij goed functioneren overgaan in een vast contract. Tijdens de hele training ontvangen de cursisten een financiële vergoeding.

Crane Driver
Het theoriegedeelte van deze functie duurt drie maanden en het praktijkgedeelte duurt ook drie maanden. Verder zijn de voorwaarden voor het krijgen van een arbeidscontract hetzelfde als bij bovengenoemde functies.

Turnaround Plan
Het Turnaround Plan is onlangs goedgekeurd door de regering. Er worden prognoses gehaald op verschillende beleidsterreinen. Wat betreft de financiële resultaten is er nu een break-even point bereikt in het eerste kwartaal van 2012 en er wordt geprobeerd om alle doelstellingen uit het Turnaround Plan te behalen in 2012. Ook loopt het volgens planning om werknemers rechtstreeks in dienst te nemen bij Dòk.

Eisen
Iedere jongere tussen de 17 en 25 jaar met niveau 3 of 4 van het voortgezet onderwijs kan deelnemen aan de Open dag en zich inschrijven. Jongeren zonder middelbare school diploma, maar die het derde of vierde jaar hebben afgerond, kunnen zich ook inschrijven. De Open dag vindt plaats op het terrein van Dòk bij de Bedrijfsschool aan Dokweg 1. en duurt van 09.00 uur tot 12.00 uur. Bij de ingang moet je je kunnen identificeren.

4 reacties op “Studeren bij Dòk”

 1. @Abraham Mosselman
  Ga eens even werk zoeken joh! Elke keer datzelfde geklier. We weten al dat je op de PAR pay-roll staat en wat voor persoon je bent en dat je het niet eens bent met deze regering, maar kom op zeg je doet meer kwaads dan goeds.

  Iedereen weet nu wel dat 22 april je verjaardag is, en dat iedereen op je verjaardag zal komen incl de regering. En dan wat? Een coup plegen.

  Er zijn belangrijkere problemen op Korsou die jij en jou soort alleen maar in de weg liggen.
  Dus advies: werk zoeken in tegenstelling tot sommige ministers wel je belasting betalen, beetje slimmer worden en DAN pas de politiek in gaan of in de oppositie gaan zitten.

  Tjonge jonge

 2. Door wie wordt je betaald Mossel?

 3. En de mensen blijven deze boeven regering steunen,ondanks hun weerzinwekkende ideeën,dat komt óók omdat zij de zaken mooier voorstellen dan ze feitelijk zijn.
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22APRIL KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT JE STEM HOREN.

 4. zou goed zijn als DOK zorgt dat er ook wat stoere meiden aan de slag kunnen, die presteren doorgaans beter dan de jongens maar je moet ze dan wel actief gaan zoeken….