• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR fractie heeft in februari een openbare vergadering gehad met de minister van Justitie Elmer Wilsoe. De PAR heeft toen een motie ingediend met de vraag of Wilsoe maandelijks schriftelijk verslag kan doen over de ontwikkelingen van criminaliteit op Curaçao. Deze motie werd door het parlement verworpen.

Het parlement was toen van mening dat de minister de kans moest krijgen om te kunnen werken. PAR-lid Malvina Cecilia meldt dat de PAR er echter nog steeds niet van overtuigd dat Wilsoe zijn uiterste inspanningen laat zien om negatieve en zorgwekkende ontwikkelingen in de samenleving te bestrijden.

Openbare vergadering
“Nu worden de burgers steeds makkelijker het doelwit voor criminelen”, is Cecilia van mening. “Wij blijven volhouden dat ons land een veilig land moet zijn.” Om deze reden vraagt de PAR om zo spoedig mogelijk een openbare vergadering te plannen met het volgende agendapunt: ‘Overleg binnen 2x 24 uur met de minister van Justitie over zijn concrete plannen op kort termijn om de groeiende criminaliteit te bestrijden.” Wij verzoeken dat de minister van Jusitie aanwezig is bij deze vergadering. “Wij vragen de minister om de vergadering binnen 48 uur te laten plaatsvinden, gezien de grote bezorgheid die leeft in onze gemeenschap en dagelijks groeit”, aldus PAR-lid Cecilia.

16 reacties op “PAR bezorgd over criminaliteit Curaçao”

 1. @ pETER,dus mijn tekst slaat aan!,bedankt voor je reactie,ik zie 22 April op het waaigat.

 2. Er is een online petitie active, plaats op facebook:

  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 3. Jan C, wie waren er ook alweer in het verleden minister van toerisme en economie?
  Gerrit Schotte en Ivar Asjes.. en zitten die 2 nu niet in de regering.. juist!!

 4. @janC, nee was de PLKP die de ALM failliet maakte. en de MIL ging sluiten omdat de regering (zonder PAR) oneerlijke concurrentie deed. en nu is Schotte bezig met sluiten van aqualectra!

 5. Was het niet PAR die de frabrieken sloot?

 6. er wordt helemaal niets gedaan ,aan de criminaliteit,daar zo,elke week overvallen,,en voor een appel en een ei wordt je er vermoord,en het wordt steeds erger..hier zal heel de welvaart van curacao onder te lijden krygen,,wie wil zich immers nog vestigen op het eiland,en welk bedryf wil er nog investeren,als als je er voor een appel en een ei vermoord wordt tydens een overval,,.en de toeristen,komen op een gegeven moment niet meer ,of blijven gewoon op hun bewaakt resort,waar de normale burger geen baat bij heeft..sinds januari 2012 staat het aantal moorden,al op gemiddelt,2 of 3 per week welteverstaan,en dan heb ik het nog niet over het aantal overvallen,,,heel het eiland zinkt,weg welvaart voor iedereen,op het eiland…en armen met een goed geweten,doen dit niet,dit doen gewoon barbaren zonder geweten,mensen overvallen en vermoorden,voor een paar kwartjes

 7. @peter: waar heb je het over man? Dus we moeten ok zijn met criminelen omdat zij armen zijn die zich wat welvaart aan het vergaren zijn?

 8. Manager van Coisco is vanochtend ook in zijn auto beschoten… en het gaat maar door

 9. Het is wachten op een politieke moord dan hebben wij alles gehad op Curacao. Het is gewoon triest en men blijven zeggen wij kunnen het zelf. Dus niet.

 10. @peter
  Er zijn genoeg jobs, maar niemand wil ze doen. Het is altijd de schuld van een ander. De crimineel heeft het nooit gedaan. De wereld op zijn kop.

 11. @Abraham Mossel, niemand gaat jou vuile karretje voor je voorttrekken. Wat jij wilt is op rozen zitten en de armen laten creperen net als vroeger. Nieuwe bestuurders nieuwe tijden, leg je maar bij neer. De rozen pluche is verleden tijd, accepteer dat nu een keer.
  We hebben nu echte leiders nodig die onder de mensen durven te komen en geen luie bureaustoelen verwarmers die alles aan Nederland overlaten wegens brevet van onvermogen en onderdanigheid.

 12. Waar is Sambo die altijd lof heeft over deze regering????

 13. En de mensen blijven geloven en steunen deze boeven regering in hun weerzinwekkende ideeën,dat komt óók omdat zij de zaken mooier voorstellen dan ze feitelijk zijn.MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL WAAIGAT LAAT JE STEM HOREN.

 14. Tja deze regering maakt het niets uit. alleen maar reisjes

 15. De PAR is tegen 80 – 20 en probeert ook de Curaçaose economie te ontwrichten door roddels te zaaien. Wat is dan het alternatief van de PAR om mensen aan het werk te krijgen om zo op een normale manier hun inkomen te verwerven?
  De PAR vindt niks goed en is overal tegen, vooral tegen welvaart voor de armen.

 16. Niks een verklaring in ons parlement en een raport maandelijks kost ons alleen maar geld a 10.000 gulden.

  ik heb niks aan verklaringen, geen woorden maar daden moet het motto zijn.
  dus Blockposten op de diverse wegen van ons land.VKC en Cur-Mil inzetten.
  Permanente baai bewaking om landingen van drugs te voorkomen.
  preventief alles onderzoeken
  verboden wapen bezit in de auto, op zak etc gelijk snelrecht en 3 maanden opsluiten.
  laat de criminelen het maar voelen.