• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee demonstranten die tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Dordrecht zijn opgepakt, worden niet vervolgd. De kunstenaars droegen T-shirts met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ en werden aangehouden. Maar dat had niet mogen gebeuren, oordeelt het Openbaar Ministerie.

Ouders stoorden zich aan de demonstranten en wilden dat de politie ingreep. Agenten vroegen daarop of de betogers weg wilden gaan en beriepen zich op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), omdat het zou gaan om uitdagend gedrag waaruit ongeregeldheden zouden kunnen volgen. Toen ze bleven weigeren weg te gaan, werden ze aangehouden.

Aangehouden
De kunstenaars, waaronder Quincy Gario, hadden op aandringen van de politie spandoeken al ingeleverd, maar het tweetal vond dat de T-shirts niet als ordeverstorend konden worden beschouwd. Het OM vindt ook dat de tekst op het shirt niet zo uitdagend was dat ze hadden mogen worden weggestuurd of aangehouden. De politie nam destijds vier mensen mee naar het bureau. Twee van hen werden later als getuige beschouwd.

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Arrestaties bij intocht Sint onterecht”

 1. John, de politie durft dit niet”dit met marokanen of turken te flikken De woonwagen kampen daar durven de politie/me s, deze ook niet te betreden.
  Hoe vind je deze soort mensen..

 2. Raar. Deze schreeuwmevrouw was toch duidelijk aan het provoceren. Ze zal er eentje zijn van het soort ‘vooral niet toegeven dat ik het zo fijn heb in Nederland maar lekker afgeven op alles’. (Ga er dan niet wonen!) De politie probeerde alleen de lieve vrede van een nationaal kinderfeest te bewaren en dit groepje reltoeters was er alleen maar op uit om herrie te trappen (“ben je aan het filmen? mooi! zetten we het op YouTube!”) en aandacht te vragen, waarschijnlijk omdat zij als (uhm) kunstenaars niet aan de bak komen.
  De discussie over zwarte piet is al -tig jaar gaande en zal ook altijd blijven bestaan.
  Aan personen als Wansito: jij hebt er duidelijk geen verstand van en je l.lt uit je nek.
  Niveau van hetzelfde soort als die schreeuwmevrouw.

 3. Misschien een domme vraag, maar…………….waarom hoor ik niets meer van deze zogenaamde kunstenaars ?
  Wanneer dit item voor hen zo belangrijk is dan kan ik me voorstellen dat ze het hele jaar hierover bezig zijn. Ze willen het immers afschaffen, dat gaat niet in 2 tellen, dus moet je het hele jaar ermee bezig zijn.
  Ze zullen wel wat anders te doen hebben vrees is.
  Dan was het toch gewoon ordeverstoring en niet een principe kwestie.

 4. @John,

  Welk bericht heb jij gelezen? Ik zal de titel nog eens voor je herhalen:
  Arrestaties bij intocht Sint onterecht

  Er is uitspraak geweest, dus er hoeft niet meer gediscussierd worden. Het recht heeft gezegevierd….

  Ik kan me volledig vinden in de uitspraak… gezien de filmpjes e.d. heeft de politie naast het onrechtmatigheid ook nog buitensporig geweld gebruikt. Wellicht is het slechts een onrechtmatige arrestatie geworden, om het buitensporiggeweld te negeren in het vonnis.

 5. @Wansito, Als je niets weet kan je maar beter niet zo dom doen op internet. Zuid Afrika was al 150 jaar geen kolonie meer van Nederland. En de segregation in de USA was precies hetzelfde.. KKK heeft ook niets met Nederland te maken.

  De enige zielige vertooning ben jijzelf!

 6. What the HELL ? Je mag toch demostreren? Omdat het tegen “BLANKE NEDERLANDERS is, IS HET VERBODEN ???? Dit zijn de MENSEN ( NEDERLANDERS) die APARTHEID hebben ( en tot HEDEN) uitgevonden en HET TOT EN MET HEDEN EXPORTEREN naar HUN GOEDGUNST in de EKONOMIE …!!!!!! Moeten WIJ ons VERLEGEN hiermee voelen Het is de MINDERWAARDIGHEIDGEVOEL van de Ned. politie dat aantoont waar HIJ zich NIET OPGEWASSEN IS op dat VERTOONING………..!!!!!!!!!!!! JAMMER TOCH, WAT EEN ZIELIGE VERTOONING !!!!

 7. En de mensen blijven deze boeven regering steunen ondanks de weerzinwekkende ideeën,dat komt óók omdat zij de zaken anders en mooier voorstellen dat ze feitelijk zijn.

  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL, KOMT ALLEN NAAR WAAIGAT EN LAAT JE STEM HOREN.

 8. john dat hebben ze ook niet gedaan wel de politie die is de schuldige en de hele mediacircus

 9. Dit soort mensen zijn terecht gearresteerd. Je gaat een kinderfeest niet verstoren.

 10. Vreemd, dat orders van de politie in de wind geslagen mogen worden. Dat figuur wil dit jaar weer demonstreren in Nederland maar niet op Curacao en dat zou pas flink zijn. Als hij consequent wil zijn had hij ook moeten demonstreren bij The Passion met een Zwarte Maria en op Driekoningen waarvan 1 koning zwart is. Op Curacao zal hij een echt lesje van de politie krijgen.