• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is vanochtend bezocht door de Consul Generaal van de Dominicaanse Republiek, Carmen Virginia Cardona Melo de van Riet, en de voorzitter van het coördinatiebureau voor Electorale Logistiek in het buitenland (OCLEE), Dr. Mercedes Grullón.

 
Het bezoek was bedoeld om het hoofd van de Regering van Curaçao te informeren over de voorbereidingen die in Curaçao plaatsvinden voor de presidentiële verkiezingen op 20 mei in de Dominicaanse Republiek.

Dominicaanse nationaliteit

Er zijn ongeveer 2000 mensen in Curaçao die ingeschreven staan met een Dominicaanse nationaliteit en die hier kunnen stemmen. Dat zal ook dit jaar weer mogelijk zijn. In 2008 was dit voor het eerst mogelijk dat Dominicanen die woonachtig zijn in Curaçao hun stem konden uitbrengen op een presidentskandidaat. Dit jaar is het voor het eerst dat zij ook kunnen stemmen voor Gedeputeerden Ultramar die de Dominicanen die in het buitenland wonen in het Dominicaanse Congres zullen vertegenwoordigen.

2 reacties op “Dominicanen stemmen in Curaçao”

  1. @Vito, Als YDK uit NL gaan stemmen dan zullen partijen als de FOL, MFK, MAN en PS zeer weinig stemmen halen. Dat willen ze dus niet.

  2. Misschien kan Schotte een goede voorbeeld nemen van Sto Domingo. Mensen uit Curacao willen ook gebruik maken van hem internationale stemrecht, om ook te hun stemmen uit te kunnen brengen in Nederland voor verkiezingen op Curacao. Sto is naat het schijnt veel vooruit stevender dan Curacao. Zoals altijd, zijn al onze politici bang voor de stemresultaten van Curacaonaars uit Nederland Inclusivamente PAR y otro partidonan. Ik hoop dat er voor ons ook zo’n bureau wordt opgericht zodat wij ook kunnen stemmen.