• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De meeste hebben het wel gemerkt, om 14.47 uur viel de stroom uit in veel wijken. Volgens Aqualectra-woordvoerder Sharo Bikker werd dit veroorzaakt door een acute uitval van de BOO-centrale, waardoor het nutsbedrijf 20 megawatt tekort kwam. Ruim een vierde van het eiland zat zonder stroom.

Onder andere de wijken Cas Corá, Semi Kok, St.Rosa, Schelpwijk, Zapateer, Seru Loraweg, Abrahams, Bonam, Oost-Jongbloed, Brievengat, St.Maria, Sun Valley, Cas Grandi, Tony Koonchi, Saliña, Spaanse Water, Jan Thiel, Rooi Santu, Montaña, Schelpwijk, Fuik, Dr. Maalweg, Sunset Heights, Bottelier, Zeelandia, Janwé, Hanenberg, Scherpenheuvel, Mahaai, Santa Catharina, Hato en Gosieweg moesten het ontgelden.

Voetbal
“Na tien minuten konden we weer beginnen met het aansluiten van wijken op het elektriciteitsnetwerk, maar we moeten het langzaam opbouwen. Maar iedereen wordt weer zo snel mogelijk aangesloten”, aldus Bikker. De woordvoerder betreurt het dat de stroomuitval net gebeurde terwijl veel mensen voor de buis  zaten voor een belangrijke voetbalwedstrijd van de Champions’s League.

8 reacties op “Stroomuitval veroorzaakt door uitval BOO”

 1. Wat ik niet snap is dat als de BOO uitvalt, Aqualectra klakkeloos hun stroom daarheen sluist en de rest van et bedrijfsleven hier op Curacao kan stikken. En dat terwijl ISLA normaliter niet eens een vaste klant van hun is en wij wel. Laat ISLA maar in het donker zitten!!!!!

 2. En de mensen blijven deze boeven regering steunen,ondanks hun weerzinwekkende ideeën,dat komt omdat zij de zaken mooier voorstellen dan ze feitelijk zijn.

  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZER ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL; KOMT ALLEN NAAR WAAIGAT EN LAAT UW STEM HOREN.

 3. En dan willen ze nu bepraten om de tarieven van AQ te verhogen.. laat jamaloodin zijn rekening maar betalen. wees een vent en sluit hem ook af! en niet alleen de mensen zonder geld!

 4. Ideetje voor Aqualectra om aan die 20 MW te komen die ze nu tekort komen: er staan ergens wat generatoren die eind vorig jaar met veel bombarie retour leverancier zijn gestuurd:

  https://www.versgeperst.com/nieuws/136765/huurcontract-generators-beeindigd.html

  Samen 22 MW, kan geen toeval zijn he?

 5. Mijn dank is groot….. 4e keer in twee weken tijd.

  3x een halve dag niet kunnen werken, “gelukkig” was het vandaag maar een kwartiertje..

 6. En zo is er altijd wel een smoes van Aqualectra. Wanneer krijgen we eindelijk eens korting op de veeeel te hoge rekeningen…..
  Misschien kan Jamaloodin zijn rekeningen / diefstal even afrekenen.

 7. Dank Aqualectra, want door de stroomuitval heb ik niet gezien dat het Duitse team de wedstrijd won en dat wilde ik ook helemaal niet zien.

  Kunt u de volgende stroomuitval plannen tijdens een persconferentie van Gerrit Schotte?

 8. Keek naar het voetbal en mijn eerste gedachten waren,ik zal eens enkele dagen om een uur of acht als de nieuws tv uitzendingen worden uigezonden de electra draden bij Shotte en Wiels broer hun huis door knipen,lijkt mij een heel goed idee.