• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Oud-minister Omayra Leeflang van de PAR gaat een klacht indienen bij Amnesty International tegen Gevolmachtigde Minister Sheldry Osepa. Als reactie op het programma Brandpunt dat zondag werd uitgezonden zei hij de oud-minister ‘aan te willen pakken’.

 
De reportage ‘Commotie op Curaçao’ gaat over de politieke toestand op Curaçao. Journalist Sven Kockelmann zocht uit wat er allemaal aan de hand is op het eiland en stelde de vraag of Curaçao misschien afglijdt naar een dictatuur. In de reportage werden ook voormalige PAR-ministers Omayra Leeflang (Onderwijs, Cultuur en Sport) en David Dick (Justitie) aan de tand gevoeld.

Reactie Osepa
Het Antilliaans Dagblad vroeg Gevolmachtigde Minister Sheldry Osepa te reageren op de reportage. Hij liet daarop weten ‘geen weg onbenut te zullen laten om dit aan te pakken’. Volgens de krant doelde Osepa daarmee op het optreden van Leeflang en Dick in de uitzending van Brandpunt.

Coupe
Leeflang zei in de reportage dat het kenmerkend voor de Curaçaose regering is om mensen op invloedrijke posities aan de kant te schuiven en te vervangen door ‘eigen mensen’. “Dat is duidelijk een symbool van een coupe. Je moet tegenstanders verwijderen en ongedaan maken. We hebben eigenlijk reeds een fundament gelegd voor een dictatuur.”

Dictatuur
Volgens Leeflang bewijst de reactie van Osepa ‘nogmaals mijn stelling in het programma dat het fundament is gelegd voor een dictatuur op Curaçao’. “Allen die als tegenstanders worden beschouwd worden geïntimideerd of geëlimineerd. Osepa vertegenwoordigt de regering en zijn uitspraak kan worden gezien als de mening van de regering nu deze daarvan geen afstand heeft genomen”.

Amnesty International
Leeflang laat vandaag weten een klacht in te dienen tegen Osepa bij Amnesty International nu hij publiekelijk laat weten alles op alles te zetten om de oud-ministers aan te pakken voor hun uitspraken in de reportage. “Het is mijn duurste plicht als oud-minister om op te komen en te strijden voor bescherming van het fundamenteel recht van vrije meningsuiting. De brief naar Amnesty International zal in die strijd worden ingezet”.

24 reacties op “‘Klacht indienen bij Amnesty tegen Osepa’”

 1. @Jerba, verbeter jezelf want de regering wil alleen zijn EIGEN belangen verdedigen en niet die van Curacao en het Volk!

 2. @ Jerba. Ik ga komende zaterdag naar de marcha bij Scharloo.

  Met de groet van de Tempeliers? Kan je je telraam meenemen en ons de uitslag meedelen?

 3. MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZERN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  22 APRIL KOMT ALLEN NAAR HET WAAIGAT EN LAAT JE STEM HOREN.

 4. Ik ga komende zaterdag naar de marcha bij Scharloo. Om 7uur ‘s morgens staan de mensen van Pueblo Soberano voor de banko centraal om de Curaçaose belangen te verdedigen.
  Biba Wiels, pali hombu!

 5. @ Polar biertje. Je hebt al te veel op dus het maakt niet meer uit: neem er nog 1.

 6. Ik zeg alleen dit .Leeflang tene kwidow koe DIOS.

 7. @ willems R,

  U heeft gelijk voor wat betreft dat we in harmonie aanstaande 22 april onze ontevredenheid gaan uiten. Fijn dat u onze actie steunt en ons gelijk geeft voor wat betreft dat het volk zijn verantwoordelijkheden moet nemen. aAs het goedschiks gaat, dan maar op een andere manier. daarvoor hebben we de verschillende organisaties( VN Caricom, Amesty International) niet voor nodig . Die komen toch met een overleg model, nee beter alles in 1 keer afhandelen en er een streep onder zetten. Nu maar hopen dat de de Ministers aanwezig zijn op Curaçao. en niet uitlandig anders heb je dat gezeur weer dat ze er niet bij waren.
  De geschiedenis zal later ons vertellen of we gelijk hadden of niet.

  Misschien wilt u Mijnheer Willems het volk ook wel even toespreken op 22 april we kunnen u wel op een groot scherm zetten via skype. Of distantieert u zich van het volk op Curacao

 8. @polar Biertje:

  over in een andere realitieit leven gesproken.
  in welke realiteit leef jij eigenlijk?
  er zijn inmiddels geenoeg bewijzen gelevert dat de huidige regering niet deugd….
  van giga belasting schulden, diploma fraudes en veroordelingen voor fraude in het verleden.

 9. @polar, er is een verschil tussen kritiek en mensen bedreigen. en in het laatste is deze maffia regering een kampioen. gaan ze nu ook dode vissen voor je deur leggen?

 10. Iemand zich wel eens afgevraagd hoe die invloedrijke mensen op die stoel kwamen? De “pot” verwijt de ketel. Mijn respect voor Omaraya Leeflang is tot een dieptepunt gedaald. Iedereen voor het karretje spannen, grote woorden, geen kritiek dulden en dan ook nog naar Amnesty International. Grootheidswaanzin. Leeft duidelijk in een andere realiteit.

 11. @ Abraham Mossel. Je wordt altijd door een strontkar overreden en nooit door een Ferrari Testa Rossa. Ik denk, dat Omayra hem de moeite en tijd niet waard vindt, maar laten we afwachten.

 12. @ R Willemientje,je durft nog al,de woorden die jij hier zwart op wit zet geven een reden voor Leeflang om een aangifte tegen jou in te dienen wegens bedreiging en het aansporen tot geweld tegen een bekent persoon.Ik denk dat Leeflang deze uitspraken niet lichtzinnig zal bestuderen en tot actie zal over gaan.Zijn we ff een tijdje van je domme reacties af tot dat je weer los word gelaten,

 13. @ Juul Vincent. Natuurlijk moeten de oorzaken van de mislukking uitgezocht worden

  Ook dat is bekend en hier beschreven.

 14. @ Ferd Jansen. Zo’n organisatie kan verder niets doen en is volgens mij de actie alleen bedoeld om Amnesty duidelijk te maken in wat voor ‘n land wij leven of beter, want met het land zelf is niets mis, door wat voor ‘n lieden dat land wordt “bestuurd” en wat voor ‘n lieden het volk heeft gekozen. Het zou immers heel goed mogelijk zijn, dat Amnesty deze speldeknop op de aardbol over het hoofd ziet. Parlatino doet immers ook niets met de jankbrieven van Jasjes.

 15. Stemmen op Leeflang, wijst op handhaving van de arrogante Surinaamse hegemonie. Wat heeft Amnesty International hiermee te maken. Eerst een beleid van uitsluiting van Papiaments talige in hun eigen land voeren, zichzelf uitroepen tot Ijzeren vrouw en als puntje bij paaltje komt, gauw in de armen van Amnesty kruipen om uit te huilen. Netjes Leeflang, een zeer fraaie IJzeren Dame!
  Maak een opmerking over Suriname en de criminaliteit zal ogenblikkelijk toeslaan, naast
  administratieve sabotage, dat is hun wapen! Daarom moet bij dit ter ziele gaan van de Surinaamse hegemonie, naast de politie ook het leger ingezet worden om de Kristallnacht te voorkomen. Vuile was van anderen op straat gooien en tevens door het Eiland in Nederland bij Brandpunt te belasteren, kan alleen maar wijzen op wanhoopsdaden en de mentaliteit van Leeflang als een laffe mens een sinbèrgwensa, die schaamteloos bij Amnesty gaat kloppen als een onschuldig Baby nu haar de rekening gepresenteerd wordt! Laat Brandpunt ons nu komen vertellen hoe het moet, die kans hadden zij gehad!
  Niets kan het Eiland tegenhouden om zo goed en zo slecht zijn eigen boontjes te doppen.
  Wij gaan naar een periode van harmonie, waarbij overheersing uit den boze is en de terug komst van bewustwording en schone ether-energie..Er is geen plaats meer voor polariserende figuren als Leeflang. Leeflang is binnen en op het Eiland is er niets meer voor haar, zij had alles gehad wat ten koste is gegaan van eigen mensen. Laat nu Amnesty ons komen vertellen wat te doen; dat bepalen wij zelf wel! Leeflang doet goed, nu dat zij binnen is, Suriname te gaan helpen om weer een vrij land te worden, dan hier in de weg lopen! Zij noemt zichzelf de “IJzeren Vrouw”, maar wij weten het veel beter: Lood om oud ijzer, meer is het niet!

 16. Voor elke Belg is de zee redelijk dichtbij en elke Belg weet het te vinden. Waarom hij niet? Is het water nog te koud?

 17. @ R.Willems, dat laagje fineer blijkt dus flinter dun te zijn. Heb je al een bodybag bij Wiels geregeld ?

 18. Vraag me af waarom horohoro niet zo’n grote mond durft op te zetten tegen Bouterse. Oseppa is maar een klein muisje vergeleken met dat monster in Suriname. In het papiamentu zeggen ze, makaku sa kwa palu e ta subi. Yep!

 19. Bij deze kan mw Leeflang ook meteen een aanklacht indien bij het MFK schoothondje R.WIllems.

  Willems wees nu eens een man en vertel ons wat je gaat doen?

 20. kunnen we ergens stemmen om te laten zien dat we (ik) achter omayra leeflang staan? ok….omayra…..gogogogogogogg for it!!!!

 21. Foei Osepa, je laat je lelijk kennen. Wat wil je doen met Mevr. Omayra Leeflang, die zoveel meer stemmen heeft gekregen dan jij? Wie denk je wel dat je bent om de mensenrechten in mijn land wil gaan vertrappen? En willen jij en je partij onafhankelijkheid? NEVER. Jullie partij en jij dus ook overduidelijk, hebben geen democratisch inborst of mind.
  Wanneer beginnen jullie te werken aan onze problemen? Never, want capaciteiten zoals Mevr. Leeflang( God bless her ) hebben jullie niet.
  Ik doe mee aan de demostratie van zondag a.s.

 22. Leeflang loopt in de weg en houdt de ontwikkeling van het Eiland opzettelijk tegen!
  Wat kan de tijd toch veranderen! Remember the power?: “In every home a highschool kid” en de andere kids kunnen het vergeten! Is dit dan geen dictatuur en tirannie tegen de andere kids en tegen de ontwikkeling van de jeugd en land. Was er dan geen sprake van Surinaamse dictatuur tegen de Papiamentstalige door uitsluitingen van werk en studie omdat er geen machtsconcurrentie geduld werd? En nu voelt Mevrouw zich aangepakt en zoekt hulp bij Amnesty Internaional.
  Het moet duidelijk zijn, Leeflang doet het volk van Curaçao een groot plezier om uit de weg te gaan. Het allerbeste is terugkeren naar Suriname nu zij binnen is om daar te helpen het land uit de slop en ellende te halen, dan hier op Curaçao in de weg lopen. Op Curaçao is er niets meer voor haar dan de ontwikkeling van het Eiland te saboteren. Indien zij in de weg blijft lopen zullen wij haar zelf aanpakken en bovendien klacht indienen bij Amnesty Internation wat betreft Carla Omayra en “one kid in every home ipv gelijke kansen voor iedereen.
  De Surinaamse hegemonie is voorbij voor goed en mocht zij niet opzouten naar haar land dan zullen wij Osepa en Schotte een handje toesteken om haar definitief aan te pakken. De keuze is aan haar na jaren snoepen à la volunté!

 23. Ik heb veel respect voor de acties van Omayra Leeflang tegen de huidige regering en sta daar volledig achter, echter dit lijkt me een kanslozen actie van haar.

  Alhoewel ik ook niets liever zou zien dan dat die griezel van een Osepa met Schotte en van Rijn vertrekt.

  En dat lijfeigene Ramsay Soemanto de deur dicht doet met nog een laatste foto met de zelfontspanner. Zodat we die boven ons bed kunnen hangen met de gedachte dat een dergelijk zooitje gespuis Curacao nooit meer mag overkomen.

 24. Niet alleen bij Amnesty International. ook bij de vrienden van Parlatino en het OM natuurlijk!