• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Vandaag Derek Durguram, woordvoerder van Frente Sivil, aan het woord over het programma Brandpunt over Curaçao. 

Stella van Rijn vindt de reportage van Brandpunt al politiek gekleurd voordat die is uitgezonden. “Damage Control” heet dat in PR-kringen. Ze voelde de bui al hangen en kroop al in de pen met beschuldigingen naar de programmamakers toe. Ze heeft het in haar brief over journalistieke integriteit. Deze opmerking valt bij Frente Sivil slecht, nu ze keer op keer heeft laten zien zonder enige scrupules alles wat de MFK partij en Gerrit Schotte in de verlegenheid brengt als een pitbull aanvalt in de media en op strategische wijze weerlegt. Ze verlaagt zich hiermee tot goedkope retoriek en politieke propaganda hetgeen haar geloofwaardigheid aantast.

Ook minister Osepa is niet te spreken over de uitzending.”Het zal niet zonder gevolgen blijven” reageert hij met dreigende taak. Wordt nu ook de Nederlandse pers op het matje geroepen over uitspraken die de MFK niet zint. Het lijkt niet op te houden.

De conclusie is dat volgens van Rijn en Osepa niemand vragen mag stellen of standpunten mag innemen over onze Minister President zijn handelen. Wat ons bewondert hierbij is hoe deze personen de inhoudelijke discussie omtrent de integriteit van onze MP uit de weg gaan. Is het dan zo dat deze personen het OK vinden dat onze Schotte vele frauduleuze handelingen heeft verricht in het verleden. Dat zegt volgens ons veel over de normen en waarden die zij voorstaan.

Als aanval wordt gebruikt dat Frente Sivil aangestuurd wordt door politieke partijen. Het is een doordacht plan om de regering ten val te brengen. De vraag is echter hoe krijgt de politieke oppositie, burgers die niet politiek gebonden zijn zover om veel van hun vrije tjjd op te offeren aan dit kennelijk politieke doel. Zijn alle leden van Frente Sivil brainwashed? Krijgen we geld in een envelopje onder de tafel of zijn we gedreven door onze overtuigingen en principes?

Ja, mr. Osepa en Mw. van Rijn, er zijn mensen die zich oprecht bezorgd maken om de antecedenten van ministers en statenleden. DAT is de drijfveer. We gaan zelfs verder. Voor ons staat vast dat drie ministers gezien hun verleden kunnen opstappen of dienen worden afgezet. Als interventie vanuit ons parlement uitblijft zijn we genoodzaakt om andere wegen te bewandelen. We roepen geen lege leuzen of politieke slogans. We staan vóór integer bestuur. Staan mr. Osepa en mw. van Rijn hier ook voor? De aanval op Frente Sivil die politieke bedoelingen zou hebben is ongegrond en is een niet integere strategie.

Wanner bekijken deze personen de documenten die Frente Sivil heeft afgeleverd over de Minister President bij het Parlement met als inhoud de vele rechtszaken tegen zijn persoon. Nee, dan bevindt u zich op glad ijs natuurlijk. Dus dan maar gerenommeerde documentaire makers, de journalisten achter Brandpunt, aanvallen.

Wij van Frente Sivil staan achter onze standpunten. We willen onderzoek naar integriteit en voor ons spreken de documenten die in het bezit zijn van het Parlement duidelijke taal, Schotte is niet te vertrouwen. Op zondagmiddag 22 april organiseert Pro Pueblo een demonstratie te Waaigat. Wij steunen hun initiatief volledig en roepen dan ook anderen op om dit initiatief te steunen.

25 reacties op “Ingezonden: ‘Vinger op de zere plek’”

 1. Deze regering heeft mensen als Van Rijn eN Osepa nodig om hun vuiligheis te verdedigen ,omdat ze zelf geen rugggegraat hebben omdat te doen .Frente Sivil ,dank zij jullie blijven wij op de hoogte .

 2. NIET DE GROTE MOND, MAAR DE INNERLIJKHEID.
  R.Willems 21 april 2012.

  Wat ik nu ga schrijven, was bedoeld voor na 22 april na de demonstratie van Durgaram en Suriel en hun pressiegroepen. Om te laten zien hoe de wereld in elkaar zit wanneer men zonder diepe inzicht te werk gaat, dat het tegenovergestelde bereikt zal worden dan wat men als doel voorop gesteld had! Dit wordt niet voor iedereen geschreven, maar alleen voor diegenen, die hiervoor vatbaar zijn! Alle anderen behoren afstand te nemen!
  Schotte werd, zoals velen, aanschouwd toen hij moederziel alleen voor een peloton stond in de Nederlandse Tweede Kamer. Daar wordt door de Nederlanders niet alleen met scherp geschoten, maar waar mensen zoals Van Raak met groot gemak een vlammenwerper met een dubbele pijp voor de dag haalt en blaast. Dan moet je maar zien, hoe je je hachje redt. Schotte werd op proef gesteld en overleefde de aanslag zonder noemenswaardige averij te lopen. Een hoogstaande ervaring erbij, een dikkere laag eelt en vooral een stuk innerlijke geordende structuur rijker.
  Durgaram, Suriel en alle mogelijke pressiegroepen vormden een junta om Schotte eerst te provoceren, in opgaande lijn, geleidelijk murw af te rossen, eerst met abstracte aantijgingen om later zijn complete gestolen doopceel letterlijk op straat te gooien, zodat hij geen kant op kon gaan! Men hoopt en verwacht op 23 april e.k. een totale afstraffing door de vloer met hem te vegen!
  Net zoals in de Tweede kamer, beseften deze tegenstanders niet, dat ondanks alle georganiseerde externe aanvallen, men zijn innerlijke geordend structuur niet voldoende kan raken, om hogere diepere levenswaarde te kunnen aantasten met het gevaar, dat men dan tenslotte precies het tegenovergestelde bereikt dan dat men gepland had.
  Op de voet werd Durgaram en Suriel, hun toespraken en hun vele acties als pressiegroepen gevolgd om de diepte van hun woorden te meten, indien er sprake kan zijn van diepte, en welke invloed hun woorden en acties op de toehoorders hebben.
  Hun blinde hongerige behoefte ging niet om de screening of integriteit, maar om de persoon Schotte te
  beschadigen, hoe dan ook! Ongecontroleerde behoefte kan fanatisme omhoog jagen tot ongekende hoogte tot ongekende prestaties. En juist in de hoogte van deze fanatieke prestaties, schuilt het gevaar, dat de ondergang wordt veroorzaakt! Dooft het vuur van fanatisme uit, dan volgt haast onmiddellijk verslapping en kwetsbaarheid op!
  Door zijn complete levensgeheimen, zijn doopceel met alle persoonlijke levensmysterie op straat te gooien en hem dwingen door een brei van vernedering moeizaam te gaan, wordt het onbewuste innerlijke structuur met evenveel kracht gecompenseerd met het resultaat een sterkere ,rijpere gemaakte Schotte, nog sterker dan voorheen. En dàt is wat Durgaram en Suriel met hun pressiegroepen en hun demonstratie nu hebben bereikt, net het tegenovergestelde! De met veel moeite opgezette persoon gerichte frivoliteiten van de tegenstanders, trekken samen door krachtverlies en schrompelen ineen tot niets!
  Het is echt niet zo, dat de wrede aspect van de menselijke natuur altijd triomfeert en genoegen in schept en ervan geniet, een medemens tot onderwerping te dwingen of zelfs in een soort euforie komt te verkeren, als het kan domineren, zodat het zijn wil kan botvieren zonder beperking!
  Het lijkt, om de innerlijke structuur te ordenen en versterken, dat men eerst ongewild de bodem van de put moet bereiken door het ergste wat het leven te bieden heeft te ervaren en worstelen met vijanden en tegenstanders, het intellect tot de uiterste te beproeven en een waanzinnige reis maken door het abstracte. Eenmaal deze proef doorstaan te hebben, kan de immuniteit, het niet-onderworpen zijn, dwars door anderen waarnemen, ten teken van afzonderlijke macht en kracht. Schotte is een geluk-mens!

 3. @Johann,
  Ik zal niet op jouw opmerking ingaan. Gaat het niet bij de Nederlandse media dan het Papiamentse. Onder stoelen en banken,zal ik mijn mening niet stoppen. Of Versgeperst redelijk of onredelijk of niet objectief wil zijn, denk ik niet, dat het mijn probleem zal zijn. Als Pers zullen zij ook onpartijdige codes hebben, denk ik!

 4. Dank redactie dat u de meer dan schandalige vuilspuierij van Willems eraf heeft gehaald.

 5. Er is een online petitie active:

  http://www.petitions24.com/we_zijn_de_regering_en_criminaliteit_zat_op_curacao

 6. In Dominica hadden ze ook een leuke eerste premier.. helaas hebben wij er niet van geleerd

  Colonel Patrick Roland John (born 7 January 1938) was the Prime Minister of Dominica as well as the Premier of Dominica. During his premiership Dominica gained independence from the United Kingdom and he became the first Prime Minister of Dominica. He was a successful trade union leader and a mayor of Roseau before taking on prime ministerial duties. After mass protest forced him to resign (as result as many corruption charges), John unsuccessfully attempted to overthrow the government of Prime Minister Eugenia Charles with the backing of white supremacist groups (in what became dubbed “Operation Red Dog”). As a result, he was jailed for twelve years. John was banned by FIFA from the sport for two years and fined $3,300, for his part in an alleged bribery scheme involving FIFA presidential candidate Mohamed bin Hammam.

 7. @jonh,bedankt voor het antwoord,eens kijken of er wat te kieken valt !.

 8. @Zorro

  Dan verbaasd het mij niet wat ik heb gezien.
  Thks voor de informatie.

 9. Het witgoedbedrijfje Coshel is van Amparo dos Santos en een goede bekende en goed betaalde commissaris voor onze regering, die de belastingbetaler al miljoenen heeft gekost met alle ontslagen en ontslagvergoedingen.

 10. @Abraham

  Recent is bij mij in dit geval 3 weken geleden. Ik liep er vlak langs – het bedrijf heet Coshel o.i.d. Daar kun je de MFK, PS enz trouwens later op de dag regelmatig zien. Ik werk er niet zover vandaan, zie je. Ik heb geen idee wat zich daar afspeeld, maar in ieder geval niets goeds.
  Het gaat erom dat Helmine – klein mannetje met een grote waffel altijd en overal, zich wel eens zou kunnen laten corrumperen. Wat heb je in de auto van zo’n boef te maken denk ik dan. En dank jewel om een fotootje te knallen, er worden op dit moment nogal wat mensen bedreigd en nee ik heb geen zin in een kapmas of kogel in mijn lijf.
  Ik heb ook nog vrouw en kinderen.

 11. Top artikel! Will be there!!

 12. @Antwoord Edsel !, is dit onzin of waarheid, aan l*l smoesen hebben wij niks die horen wij al te veel van die genen die hun zakken aan het vullen zijn met privé reisje voor hun toekomstig/bestaand bedrijf uit te breiden.En John wat is bij jjou resent, gisteren ? of van voor de pasen, je weet toch dat hij op ( snoepreis ) corruptie onderzoek is geweest in Nederland naar Nederlandse corrupte bedrijven op Curaçao waar wij vandaag de uitslag van horen ??zal wel weer bla bla zijn laat hem eerst maar eens in zijn eigen partij de corruptie onderzoeken “Monk”100.000,00 gulden 10.000,00 salaris ??”
  ps.had je geen mobiel bij je! had je mooi een fototje kunnen schieten.Heb hem zelf een tijd geleden ook gezien op het teras in Punda (keukenpleintje) was allerlei papieren aan het uitwisselen met Venezuelaanse of Columbiaanse personen?.Had jammer genoeg geen mobiel bij mij helaas,anders had hij er kleurig op gestaan op minj social netwerk .

 13. @edsel heb je het gehoord of is het zeker?

 14. @Karel, ik heb gehoord dat het om ruim 1,2 miljoen USD gaat!!

 15. Uitstekend verwoord Derek.
  Vergeet de Stella’s, Roziers, Georges en Osepa’s, Ik zeg maar 1 ding: Waaigat 22 april…
  weg met de boeven!!

  PS Brandpunt uitzending is weer online: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1248628

 16. @john
  Pappen en nathouden. Als Wiels het nu laat afweten klapt de regering en gaat het hele feestje van ze misschien niet door. De vraag is hoeveel Helmin al op zijn offshore account gestort heeft gekregen.

 17. De discussie gevolgd hebbende wil ik even kwijt dat mij is opgevallen – zeer recent – dat Helmientje Wiels in de geblindeerde auto van D.Santos stapte aan de Kaya Jombi Mensing (een luguber witgoedbedrijfje schuin tegenover Kooyman).

 18. Kan iemand mij uitleggen waarom Helmine Wiels in de geblindeerde auto van D.Santos stapte aan de Kaya Jombi Mensing (voor de deur van het witgoedbedrijf(je) schuin tegenover Kooyman?

 19. wat er in Brandpunt werd vertoond was niet veel nieuws.
  natuurlijk is het in Nederland wel nieuws, ons volk dat op 22 april aanwezig zal zijn op bij de demonstratie van afkeuring tegen de huidige regering wist alles al.
  Minister Spies zei dat onze MInPres na eer en geweten handelt, gezien zijn verleden witte boord criminaliteit, fraude, financiering van zijn Politieke partij met geld van criminelen.
  Zal de Minister Spies weinig waarde hechten aan zijn eer een geweten

 20. En ZO is het,…. van Rijn en Osepa, en alle andere mistige figuren die rond deze (politiek) mislukte figuren hangen!

  Tot de 22ste Derek!

 21. @willems…waar blijf je? Ik verwacht toch minstens 3 pagina`s…..

 22. Uitstekend stuk van Derek Durugaram, want naast een frauderende Schotte, een Jamaloodin met een belastingschuld die hij alleen kan afbetalen als hij na zijn dood weer reincarneert en een Constantia met een alles behalve fraai strafblad zijn het ook de meelopers als van Rijn en Osepa die ons eiland volslagen belachelijk maken.

  Als van Rijn en Osepa een greintje integriteit hadden, hadden ze hun functies nooit geaccepteerd dan wel afstand genomen van het schandelijk gedrag van hun ministers. Maar nee, ze verdedigen hen tot in den treure, met als enig doel vast te houden aan hun riante betaalde baantjes als secretaris generaal en gevolmachtigd minister.

  Baantjes waarvan Stella en Sheldrey ook denken dat ze hun status geven. Wel, dan heb ik nieuws voor Stella en Sheldrey, want we zien allemaal hoe ze zich in allerlei bochten moeten wringen on recht te praten wat krom is terwijl ze als marionetten bediend worden door Schotte. En zo maken van Rijn en Osepa zich dag in dag uit belachelijk, en zijn de gekleurde mantelpakjes van Stella (met laptop in bijpassende kleur!) en strakke kostuums van Sheldrey niets anders dan de nieuwe kleren van de keizer. Waar iedereen doorheen kijkt behalve zijzelf.

  Eigenlijk moet je medelijden hebben met van Rijn en Osepa, die er hun levenswerk van maken luchtkastelen te bouwen en gebakken lucht te verkopen.

 23. Je zou geneigd zijn om te zeggen: “regering kook maar in je eigen soep gaar”, maar dat is nu precies wat ze willen. Dat de burgerij zijn schouders gaat op halen en mommeplt “lage’e numas”.
  Ik ben blij dat Frente Sivil er juist zijn schouders vierkant onderzet om deze wantoestanden publiekelijk aan de kaak te blijven stellen. Dat Mw. van Rijn en Osepa hun baasjeszo als kleine verschopte Westpointers blijven verdedigen. is te begrijpen. Als hun baasjes eruit vliegen, hopelijk duurt dat niet al te lang?, dan zijn van Rijn/Osepa ook meteen hun vet betaalde baantjes kwijt. Nos ta protehe nosmes Kura, toch?
  Wat in dit hele misselijkmakende spel de doorslag gaat geven is: Wie houdt het het langs vol: de regering/ministers/staten met alles voortdurend doodzwijgen tot we de eindstreep na 4 jaar al struikelend over elkaar halen, of de hevig verontruste burgerij, onder leiding van Frente Sivil, die alsmaar en zonder ophouden blijft hameren op dat grote tapijt waaronder al het vuil wordt geschoffeld. Wie breekt er eerst? Succes Frente

 24. En de mensen blijven deze regering steunen,ondanks hun weerzinwekkende ideeén,dat komt óók omdat zij de zaken aan het eigen volk anders voorstellen dan ze feitelijk zijn.MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

  LAAT UW STEM HOREN 22 APRIL en we hebben geen kikker in de bil.

 25. Van Rijn en Osepa hebben geen integriteit daarom werken ze samen met corrupte criminelen. Tja voor geld verkopen zij hun ziel!