• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Politieke partij PAR wil dat minister Carlos Monk van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport naar huis wordt gestuurd. Vorige week raakte Monk in opspraak toen bekend werd dat een medewerker van zijn voormalige ministerie een flinke promotie had gekregen. Dat zegt PAR-fractielid Magali Jacoba.

Amigoe meldde donderdag dat Ardieth Martha-Merien is benoemd tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Die benoeming zou Monk hebben uitgevoerd toen hij nog werkzaam was voor het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening.

Promotie
Martha-Merien zou er met haar nieuwe functie zeven loonschalen op vooruit zijn gegaan: van schaal negen naar schaal zestien. Jacoba: “Dat betekent een loonsverhoging van 5000 gulden per maand. Bovendien zou Martha-Merien met terugwerkende kracht per 10-10-10 krijgen uitgekeerd, wat een extraatje van 100.000 gulden inhoudt.”

Terugdraaien
Amigoe meldde verder dat Helmin Wiels, partijleider van Pueblo Soberano (PS), zei dat het vermoedelijk om een fout zou gaan die zo snel mogelijk moet worden gecorrigeerd. Ook omdat er vorig jaar al iemand anders voor die functie zou zijn benoemd. Jacoba: “Wiels zegt wel dat hij het terug gaat draaien, toch vindt de PAR dat Monk moet aftreden. Helemaal als je ziet voor welke ‘vergrijpen’ andere ministers naar huis zijn gestuurd.”

Afgetreden ministers
Afgelopen jaar hebben verschillende PS-ministers het politieke podium verlaten. In januari vorig jaar vertrok Norman Girigorie, voormalig minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, om vooralsnog onduidelijke redenen. In maart 2011 vertrok minister René Rosalia van Cultuur, Onderwijs, Sport en Wetenschap, omdat hij niet op één lijn zat met PS. In mei 2011 moest minister Lia Willems-Martina op haar beurt aftreden, toen bleek dat ze het vliegticket van haar echtgenoot, die haar vergezelde tijdens haar dienstreis, wilde declareren. Onlangs legde ook minister Lionel Jansen, voormalig minister van Onderwijs, uit eigen beweging zijn functie neer.

Openbare vergadering
“Blijkbaar heeft de Raad van Ministers de benoeming goedgekeurd. Dit is voor de PAR dan ook reden om morgen tijdens een openbare vergadering in de Staten het onderwerp  ‘Afkeuring van daden van minister Monk’ te bespreken”, aldus Jacoba. Partijleider Wiels was vanochtend niet in de gelegenheid om op de kwestie te reageren.

FARC
Het is niet de eerste keer dat PAR wil dat minister Monk zijn politieke werkzaamheden neerlegt. In december eiste de partij hetzelfde toen de minister liet weten dat hij zich bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC had aangesloten als hij nog in Colombia had gewoond. Uiteindelijk heeft Monk twee weken na zijn uitspraak excuses gemaakt.

18 reacties op “PAR: ‘Minister Monk moet aftreden’”

 1. En wat moet ik nu doen met die Lexus van 100,000 die ik al besteld heb en het nieuwste Blackberry Torch abonnement dat ik net heb afgesloten?

  Weet iemand het adres van de voedselbank?

 2. En Monk mag blijven zitten.. wat een watje de Wiels!!

 3. Minister Monk, moet weg uit de regering, hij is afkomstig van Suriname en daar zitten wij de Antilliaanse bevolking niet op te wachten dat wij door Surinamers worden geregeerd, Minister Monk moet weg uit de regering. Antillianen wordt wakker, laat je niet naaien door Minister Monk die eigelijk niet eens daar thuis hoort in het kabinet. Antillianen zitten niet te wachten dat ons land door Surnamerswordt geregeerd. Weg met Minister Monk hij is onbetrouwbaar en niet te vertrouwen.

 4. @ Juul Vincent. Monk heeft Martha Merien altijd een innemende persoonlijkheid genoemd.
  Die woorden klinken door deze affaire ineens heel anders.

  Een kinderhand is gauw gevuld en de ene kinderhand wast de andere kinderhand.

 5. Tja, ze was misschien niet fit genoeg voor FARC, dus dan maar schaalverhoging en 100.000,-

  “When you’re dealing with monk(eys), you’ve got to expect some wrenches.” NOT!!

 6. monkey see monkey do monky die

 7. MONKY MONK !!!!!

 8. Dat een raad van ministers deze ”benoeming” heeft goedgekeurd, daar gaan mijn haren van rechtop staan, hoe is het mogelijk.
  Waren ze met z”n alleen een siesta aan het houden toen ze dat deden?, hadden ze nog een ”schuld” te vereffenen met PS? of domweg waren ze Dom bezig?
  En deze mensen zijn bang dat de ”goede naam” van Curacao te grabbel wordt gegooid door een uitzending van een Nederlands actualiteiten programma?

  Daar hebben ze niemand voor nodig de goede naam van Curacao wordt door de hele ”regeerclub” vanzelf teniet gedaan, daar hoeft geen enkele media meer 1 steentje aan bij te dragen.

 9. NEXT!, NEXT, NEXT etc.

 10. Als Martha nu een schoonheid was zou ik wel kunnen indenken waarom Monk haar die mega pastechi geeft. Maar dat is ze allesbehalve (in Nederland worden ook alleen koeien Martha genoemd).

  Dus moet er een andere reden zijn, en dat kan bijvoorbeeld zijn dat Martha dingen weet van Monk die ze tegen betaling geheim zal houden.

 11. Was de opmerking van Cooper niet. Onder mijn department zal dat niet gebeuren maar tegelijk keur je het wel goed in een ander department.. allemaal corrupt!

 12. @Sander
  Ardieth Martha-Merien was ook op de bijgevoegde foto. Ze is echter net buiten beeld, want het spreekgestoelte staat ervoor 8)

 13. @karel,

  ja je zou echt denken dat er meer aan de hand is.
  kan dat niet uitgezocht worden?

 14. Alle ministers die voor deze waanzinnige promotie en extraatje (100.000,00 gulden) hebben getekend dienen direct op te stappen,dit is puur oplichting en stelen van de bevolking,geen woorden voor.

 15. Maar die benoeming is toch niet alleen Monk’s fout. De Raad van Ministers (regering) moet een benoeming goedkeuren en dat hebben ze kennelijk gedaan. Dus allemaal naar huis sturen die hap!

  De heetste plaatsen in de hel worden gereserveerd voor hen die, in een periode van morele crisis, hun neutraliteit blijven behouden. – Dante
  Dus kom op 22 april 16.00 tot 18.00 uur naar de demonstratie van Frente Sivil op het Waaigat!

 16. Ben benieuwd naar de reactie van Helmin Wiels vandaag. Ik zou respect voor hem hebben als hij deze belachelijke beslissing terugdraait, en nog meer respect voor hem hebben wanneer hij Monk wegstuurt.

  Overigens zou ik wel eens willen weten welke mininisters allemaal getekend hebben voor deze gigantische salarisverhoging van Ardieth Martha-Merien, die alleen een MBO opleiding heeft afgerond (maar dan ben je in MFK kringen al hoogbegaafd, met een ministerpresident die alleen de lagere school – al dan niet frauderend – heeft afgemaakt).

  Ministers die tekenen voor dergelijke pastechis zijn toch volslagen onbetrouwbaar? Ik sluit daarom niet uit dat Jamaloodin (megabelastingschuld), el Hakim (megabelastingschuld) en Constanttia (strafblad, diplomavervalsing, openbare dronkenschap) hiervoor getekend hebben.

 17. Ja, zijn dushi moet natuurlijk wel wat krijgen. Voor wat hoort wat. 🙂

 18. Denken ze nu echt dat het volk gek is? Als het een besluit is geweest van de ministerraad, dan kijken ze kennelijk nergens naar en zijn ze alleeen met hun eigen zaakjes bezig. Leve de PS! Walgelijke vertoning weer.