• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De directie van Aqualectra ontkent dat het bedrijf een bericht via Blackberry broadcasting heeft verstuurd. In het bericht staat dat er wegens schaarste aan elektriciteit vanavond een ‘black-out’ zou zijn. “De directie van Aqualectra maakt geen gebruik van het verzenden van informatie via Blackberry’s.”

“Aqualectra maakt bekend dat wegens schaarste aan elektriciteit vanavond een black-out zal zijn. Wij willen van te voren vragen om alle elektrische apparaten uit het stopcontact te halen. Ook vragen wij het volk van Curaçao om zich uit te rusten met radio’s op batterijen, zaklantaarns en kaarsen”, zo luidde het bericht. Woordvoerder Sharo Bikker betreurt het dat het verspreiden van foutieve berichten via blackberry broadcast, “onnodige commotie in de gemeenschap teweeg brengt.”

Schaarste
Welk bericht wel klopt, is dat Aqualectra sinds vanmorgen weer problemen heeft met de elektriciteitsvoorziening. Door een schaarste van 10MW moest weer het schakelsysteem worden toegepast, waarbij elke drie uur een ander deel van de stad af- en aangesloten werd op het elektriciteitsnet. De reden van de schaarste was het buiten bedrijf zijn van enkele machines wegens onderhoud en reparatie, zowel bij Mundu Nobo, Dokweg en Isla.

Schakelen
Wijken die vanaf 09.10 uur zonder stroom zaten waren de omgeving van Gosieweg, de kant van Sun Valley en richting Brievengat. In de gebieden van Sta. Rosa, Cas Corá, Semikok richting Abrahams en Seru Lora, Cas Grandi, Langleven, omgeving Noord Roozendaal, Buena Vista, Kanga Dein, Seru Domi en Habaai en omgeving Blauw Baai richting Boka Samí werd geschakeld. Het schakelsysteem werd elke drie uur toegepast, ook in de namiddag.

13 reacties op “Aqualectra: ‘Vanavond geen black-out’”

 1. Ik wil nu een foto in de krant waar Schotte met trots en in zijn blauwe pak de generatoren in gebruik stelt waarmee we weer voldoende stroom hebben. Misschien zijn ze nog ergens op het eiland?

 2. Máákten ze maar gebruik van BB of iets als een mailinglist om je te waarschuwen.
  Lijkt me een kleine moeite gezien de snelheid waarmee het bericht zich gisteren verspreidde.

 3. Dit doet Schotte om zijn eigen bedrijf zometeen de held te laten spelen.
  De generatoren waren niet nodig? Stelletje kleutesbende.

 4. Wijsneus ik ben het HELEMAAL jou eens. het enige wat ze doen is AQ om zeep helpen.

 5. Casperson was toch geen slechte

 6. Wat een puinhoop met de electriciteitsvoorziening, WEER diepvriezers en koelingen zoveel uren uit! WEER zoveel uren arbeid naar de knoppen! Moeten de burgers / bedrijven dit maar oneindig blijven accepteren of moet heel snel een wel bekwame concurrent zijn intrede doen?

 7. krijg je als je familieleden bij AQ laat werken, mag toch hopen dat ze dit jaar een korting krijgen op hun bonus en salaris.

 8. Bij volgende staten-vergadering, wanneer alle kleutertjes aanwezig zijn: deuren blokkeren en 2 uur de stroom afsluiten…….onderhand is de tijd wel rijp voor de Curaçaose lente.

 9. Tja, onze ‘mas serka di bo’ minisiterpresident is voortdurend de staatkskas aan het plunderen op buitenlandse plezierreisjes, dus die heeft geen last van blackouts.

 10. Waar zijn die honderden duizende guldens gebleven van de verkoop van de generators die we niet nodig hadden volgens shotte??.

 11. Dit doen ze express. Schotte en familie van der Dijs. Ze gaan zelf straks energie verkopen en dan AQ failliet maken.. let maar op!

 12. Voor de 8e maal in nu 36 dagen wederom enkele uren zonder stroom gezeten, welke idioot was het ook alweer die de standby generatoren het eiland afgooide omdat het niet meer nodig was?? Dit belooft wat voor als het straks echt warm gaat worden.

 13. Hmm we hadden een lange tijd geen problemen hiermee totdat GERRIT SCHOTTE EN WERNEER WIELS vonden dat de extra capaciteit niet nodig waren!! Aqualectra AUB de elektriciteit bij deze 2 heren afsluiten!!