• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een grote zoektocht is gestart naar de meest creatieve jonge ondernemer op Curaçao voor de ‘Creative Young Entrepeneur Award’. De prijs wordt voor de vierde keer uitgereikt aan de persoon die op een bijzonder manier zijn of haar bedrijf runt . De winnaar krijgt 10.000 gulden.

De wedstrijd is uitgeschreven door Junior Chamber International Ioba (JCI Ioba) en Banco di Caribe en de deadline is gesteld op vrijdag. Volgens projectleider Nevita Mezas van JCI Ioba is het de bedoeling om jonge ondernemers op Curaçao te stimuleren ‘meer creativiteit in hun bedrijf te stoppen’.

Wedstrijd
“Wij willen jonge ondernemers uitdagen om niet alleen na te denken over hoe ze winst kunnen boeken, maar hen ook aanzetten om in hun bedrijfsplan aandacht te besteden aan duurzaam ondernemerschap. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke ontwikkeling van het personeel. Verder vinden wij het belangrijk dat een bedrijf ook iets voor de maatschappij kan betekenen” vertelt Mezas.

Aanpak
Jonge ondernemers tussen de achttien en 40 jaar kunnen zich inschrijven voor de wedstrijd. Mezas: “De wedstrijd bestaat uit drie delen. Eerst moeten deelnemers een businessplan insturen waaruit blijkt hoe hun bedrijf te werk gaat en waarin zij uitblinken. In een volgend stadium moeten de deelnemers aan een vakkundige jury een presentatie geven over hun bedrijf. Later zal die jury een bezoek brengen aan het bedrijf om te beoordelen hoe het er in het dagelijks leven aan toe gaat.”

Prijzengeld
Met de 10.000 gulden prijzengeld willen de uitschrijvers van de wedstrijd de winnaar huldigen. Mezas: “Op Curaçao zijn mensen voorzichtig. Ze zijn bang om hun hoofd boven het maaiveld uit te steken. Door mensen te huldigen die die stap in ondernemerschap wel durven te nemen, hopen wij ook andere Antillianen te stimuleren om na te denken over creatief ondernemerschap. Mensen denken vaak dat ze veel geld nodig hebben om succesvol te zijn, maar creativiteit is juist vaak een belangrijke eerste stap in het opzetten van een bedrijf.”

Eiland in ontwikkeling
Mezas gaat verder: “Sinds 10-10-10 is Curaçao een zelfstandig eiland binnen het Koninkrijk. Daarom is het belangrijk dat jonge ondernemers zich gaan profileren, zodat ze zich met hun bedrijf op de internationale markt kunnen storten en ook kunnen concurreren met bedrijven in het buitenland. Op die manier hopen wij het investeringsklimaat op Curaçao een boost te kunnen geven.”

Ondernemingsklimaat
Onlangs riep minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling Curaçaoënaars nog op om de stoute schoenen aan te trekken en een eigen bedrijf te beginnen. Volgens hem werken Antillianen liever voor een baas, dan dat ze eigen baas zijn. Drie dagen later meldde de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten echter dat de kredieten een half jaar lang bevroren zullen worden, waardoor het voor burgers lastiger is om een lening af te sluiten.

Deelname
Jonge ondernemers die mee willen doen aan de wedstrijd moeten zich uiterlijk vrijdag 20 april 2012 inschrijven op www.iobacyea.com. Voor vragen kunnen mensen mailen naar cyea.curacao@gmail.com

1 reactie op “Wedstrijd voor jonge en creatieve ondernemers”

  1. Misschien kan die persoon die de krant van dos santos gaat managen ook meedoen. Hij is jong en heeft al een strafblad in de USA als sex offender.