• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Of je het wel of niet een goede reportage vond: het KRO-programma Brandpunt liet aardig wat stof opwaaien. MFK-fractieleider Dean Rozier vond onder andere dat de reportage voor een slecht imago zorgt met alle gevolgen van dien. Versgeperst.com vroeg of jij het hiermee eens bent.

Charlie (36) is blij dat er in Nederland aandacht is besteed aan de politieke situatie op Curaçao. “Eindelijk! Nederland slaapt een beetje als het gaat om Curaçao. Ja, sommige politici stellen weleens Kamervragen, maar de huidige situatie op ons eiland is niet bekend bij het grote publiek. Ik hoop dat het wat losmaakt.”

Meer tijd
Ook de 40-jarige Jason is blij dat er aandacht is voor de problemen rondom de screening van het huidige kabinet en de Veiligheidsdienst op Curaçao. Al had hij wel wat meer verwacht van het programma. “De Nederlandse journalisten hadden er veel meer tijd aan moeten besteden. De reportage had minstens een uur of langer moeten zijn. Een groot gedeelte van Curaçao hield gisteren zijn adem in bij de uitzending, maar het duurde maar een kwartiertje!” Volgens Jason zorgt de uitzending niet voor een slecht imago, maar de regering. “Zij hebben dit zelf veroorzaakt.”

Last
Ghyslaine (45) ziet wel in waarom Rozier zich zorgen maakt. “Ik begrijp dat sommige mensen iets proberen te bereiken door onze politieke misstanden wereldkundig te maken, maar we moeten ook verder denken. Dit kan ook toeristen, die vooral uit Nederland komen en buitenlandse investeerders afschrikken. Daar zullen we langer last van ondervinden.” Haar zus Alicia (43) is het met haar eens. “Straks krijgt die vent van de PVV zijn zin en komt er een reisverbod vanuit Nederland, door deze berichtgeving.”

Rotzooi
Willem (51) heeft een duidelijke mening en haalt de Nederlandse spreekwoorden uit de kast. “Wie zich brandt, moet op de blaren zitten. Deze regering heeft deze rotzooi zelf veroorzaakt, maar als ze ermee geconfronteerd worden gaan ze piepen. Nee, boontje komt om zijn loontje!”

19 reacties op “‘Wie zich brandt, moet op de blaren zitten’”

 1. de koninklijke familie betaald die huizen met hun eigen geld!! Denkje dat ze ooit koninklijk hadden kunnen worden en de spanjaarden en later de fransen hadden kunnen verjagen als ze geen eigen geld hadden?
  Dit soort dingen betalen zij dus daarvan. In tegenstelling tot onze boevenbende die hun snoepreisjes echt niet zelf betalen!

 2. @Ferd, Bouta en Schotte zijn 1 pot nat. Dus beide geen handjes schudden.

  @Manfredo, Aangezien Nederland JOUW schulden betaald mogen zij wel alles zeggen! anders lekker onafhankelijk worden!! Wel de lusten en niet de lasten!

 3. @ manfedo. Hoe zou jij het vinden, als iedereen zich bemoeit met waar jij je geld aan uitgeeft. De Koninklijke familie heeft altijd een huis in Porto Ercole gehad dus niets nieuws onder de zon.

 4. Manfredo, over het koninklijk huis (en de kosten) ervan mogen gerust kritische vragen worden gesteld (en die van jou is een goede) maar wat heeft dat te maken met de corrupte MFK mafia?

  Of redeneer je zo simplistisch van ‘in Nederland gebeurt dit en dat, dus wij mogen hier corrupt zijn’?

 5. Ik heb niets anders verwacht van de nederlanders en van de familie PAR maar vind persoonlijk dat zij beter een programma konden maken over Maxima e Co die een villa gekocht hebben van 4,5 miljoen euro( die betaald zou worden door de arme belastingbetalers).Zij moeten bezuinigen en de koningklijke familie kan zomaar geld uitfeven.

 6. eindelijk wat aandacht voor het probleem op curacao die rozier is heelemaal gek hij zegt dat leeflang en dick curacao imago benadelen maar de grootste benadeler van ons volk zijn de ministers die niet ministers mogen worden en als rozier denkt dat de imago van curacao verslecht word dan is eer een ding te doen om het te verbeteren schotte , jamalodin , hakkim ,en het rest van die niet ministeriabel ministers moeten gewoon opstappen gewoon naar huis, en er word veel gesproken over democratish gekozen maar het is een ding democratish gekozen te worden en dan het volk die jou gekozen heeft het rug toe te keeren als zij zo zeker zijn dat zij nog steeds het volk hebben waarom niet naar een niewe verkiezing om dat te toetsen kom op dan tjaa steletje oplichters ik schaam me van deze mensen baaahhhhhh

 7. en nu!???? blijft allemaal zitten waar het zit en trekken zich nergens wat van aan.

 8. Je stemt meestel op iemand die de zelfde gedachtengang als jou heeft. Men wist van schotte af voordat hij gekozen werd.dus trek ik de conclussie dat een groot gedeelte van de maatschappij rot is. Wat een volk. En je zou geen medelijden met ze moeten hebben. Laat ze now es een keer voelen de consequenties van hun keuzes. Jammer voor de rest.

 9. Helaas denken velen dat mensen die tegen de regering zijn PAR aanhangers zijn. Feit is dat dit de partij is die het verst van corruptie afstaat alhoewel deze partij zeker niet brandschoon is. Denk aan het benoemen van dj Tony Castro die nauwelijks zijn eigen naam kan spellen tot commissaris bij het Landslab.

  Echter, ik vind het partijprogramma van MFK niet slecht en zou zeker overwegen MFK te stemmen als ze integere politici op de kieslijst hadden staan. Maar Schotte, Jamaloodin, Amerigo Thode en Constantia? Laat me niet lachen! Deze mensen zijn of gekozen op de lengte van hun strafblad of op hun korte CV. Waar Schotte niet verder komt dan de lagere school en Constantia niet veel verder, ondanks haar zielige poging om een HBO diploma te vervalsen.

 10. Rozier, balkt wel vaker onzin.
  Het programma was zoals het is, niets meer en niets minder.
  Het wordt ongetwijfeld vervolgd.

 11. Sjakie, inderdaad heb ik voor de Surinaamse regering en het Surinaamse volk dat hen gekozen heeft geen enkel respect. Voor mij een reden om er niet meer heen te gaan. Verschil is wel dat Spies geen handjes zal schudden met Bouterse. Sterker nog, zet Bouterse een stap in Nederland dan wordt hij meteen gearresteerd.

 12. @Ferd, De grootste partij tijdens de verkiezingen waren de PAR. Veel MFK stemmers hebben nu ook veel spijt. Daarnaast heeft de bevolking niet gekozen voor Jamaloodin, El Hakim, Asjes en Monk (kijk maar hoeveel stemmen zij haalde). Ook zijn de MFK mensen niet door de screening gekomen en hadden dus nooit en nimmer deze posities mogen hebben. Een groot verschil en anders moet Nederland ook gewoon op staatsbezoek gaan naar Suriname want Bouterse is OOK door het volk daar gekozen.. en daar hebben we toch respect voor?

 13. En de mensen blijven deze regering steunen ?ondanks hun weerzinwekkende ideeén
  dat komt óók omdat zij de zaken aan het eigen volk anders en mooier voorstellen dan ze feitelijk zijn.Met leugenachtige redevoeringen belazeren zij hun eigen volk.Kom 22 April naar het Waaiegat plein en laat je zien en horen,is het nu niet dan word het nooit niet.Op roep aan Frente Sivil,meer actie ondernemen “tv /radio/kranten/folders om de mensen wakker te schuden dat het noodzaak is om te komen.

 14. Ik heb een hekel aan mevrouw Spies omdat ze weigert haar verantwoordelijkheid te nemen en in te grijpen voordat het met de MFK mafia helemaal uit de hand loopt, maar gisteren had wel gelijk toen ze zei dat het volk zelf deze regering gekozen heeft.

  Oftewel, moet Nederland ingrijpen om een volk te helpen dat zelf op corruptie gestemd heeft? In een beschaafd land worden lieden als Schotte enJamaloodin pooier of drugsdealer. Hier worden ze gekozen tot ministers.

 15. Ach ja Rozier was ook tegen die criminaliteitswet.. tja MFK heeft veel te verbergen!

 16. Ik vond het MCB citaat van deze maand wel leuk en erg van toepassing:
  De heetste plaatsen in de hel worden gereserveerd voor hen die, in een periode van morele crisis, hun neutraliteit blijven behouden. – Dante
  Dus kom op 22 april 16.00 tot 18.00 uur naar de demonstratie van Frente Sivil op het Waaigat!
  Haha en echt niet alelen voor PARrers

 17. Inderdaad. Als de aap uit de mouw komt, is het hek van de dam.

 18. en Ghyslaine en Alicia, ik snap die angst wel, maar wederom veroorzaakt het beleid van de regering deze angst van investeerders. Dat hebben we dit jaar toch al gemeld voor Brandpunt.
  Brandpunt geeft alelen weer wat een slimme investeerder al weet

 19. uhh, wat zei D rozier??
  Niet Brandpunt maar de regering zorgt vor dat slechte imago hoor.
  Een programma geeft slechts weer wat dat slechte imago is.