• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het dierenasiel op Bonaire is deze maand weer begonnen met een grote sterilisatiecampagne voor honden en katten om ze gratis te steriliseren. Dit is de tweede keer dat het dierenasiel dit doet. De eerste keer was het een groot succes en men hoopt dat dat nu weer gebeurt.

Na de sterilisatiecampagne in 2009 was het aantal straathonden daadwerkelijk gedaald. Ook ligt het aantal dieren dat bij het asiel wordt afgestaan sindsdien lager. Toch zijn er nog altijd te veel honden en katten op Bonaire omdat de dieren al op jonge leeftijd zwanger raken. Veel gaan zwerven, hebben geen eten, worden ziek en zorgen voor overlast.

Sterilisatiecampgane
Op het hele eiland hebben vrijwilligers van het dierenasiel campagneposters opgehangen. Ook worden er flyers verspreidt en zendt het asiel radiospotjes uit. Je kunt een speciaal formulier ophalen bij het dierenasiel, waarop de asielmedewerker de gegevens van het dier en de eigenaar noteert. Vervolgens kun je een afspraak maken met de dierenarts en laat je het formulier zien zodat er voor de sterilisatie geen kosten in rekening worden gebracht.

Informatie
Voor meer informatie over de sterilisatiecampagne kun je contact opnemen met het dierenasiel Bonaire. De adresgegevens zijn:
Dierenasiel Bonaire aan de Kaminda Lagun 26 te Bonaire. Het asiel is ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 7174989.

www.versgeperst.com