CURAÇAO – Curaçao Technology Exchange N.V. (CTEX) heeft zaterdag de bouw van datacenter ‘CU-1’ op Seru Mahuma, die 5,200 vierkante meter zal worden, officieel gestart met de groundbreaking-ceremony. “CTEX zal het grootste datacentrum en technologisch park in de regio worden”, aldus directeur Anthony de Lima.

Minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling) was ook aanwezig bij de ceromony. Volgens Cooper zal het datacenter een geboorteplaats worden voor een nieuwe generatie entrepreneurs, nieuwe bedrijven en een plek waar globale bedrijven terecht kunnen. “We wachten met open armen op mensen met de kwaliteiten om ons te helpen met het bouwen van deze nieuwe economische pilaar voor ons eiland.”

Klanten
Volgens De Lima zal Curaçao met het datacenter nieuwe economische klanten trekken vanuit de gehele regio én wereld. Het eerste datacenter zal in de loop van 2013 gereed zijn. De ‘CU-1’is het eerste datacenter van de vier die Ctex wil bouwen.

6 reacties op “Bouw Ctex officieel gestart”

  1. Elk project is weer een mooie mogelijkheid om hun zakken te vullen met de verplichte steekpenningen, ik denk dat Cooper dat in eerste instantie even vergeten was, pure dommigheid van hem natuurlijk, zijn companen zullen hem daar wel snel op gewezen hebben en voila!

  2. @Jan, ja en daar mag je deze corrupte regering voor bedanken! Laat ze maar snel opstappen!

  3. @Smile!, met die brandpunt (PAR) reportage ”zal het echt NIET storm gaan lopen met buitenlandse bedrijven!”

  4. Met die 80/20 regeling zal het echt NIET storm gaan lopen met buitenlandse bedrijven!

  5. Rignald, nu dat het zo ver is is de regering ineens wel eens met CTEX, net als altijd toch?

  6. Waarom was Cooper aanwezig? De regering was tegen deze datacentrum..