• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Niets nieuws onder de zon, maar de oppositie gebruikt nu Nederlandse media om Curaçao in een slecht daglicht te plaatsen”, zegt MFK-fractieleider Dean Rozier over het KRO-programma Brandpunt. De parlementariër vindt dat de PAR de Nederlandse media gebruikt voor hun eigen politieke strijd.

In het KRO-programma Brandpunt, dat gisteren werd uitgezonden, werden onder andere de problemen van de Veiligheidsdienst Curaçao besproken. PAR-leden Omayra Leeflang en David Dick hebben zich laten interviewen voor het programma. “In de strijd van de PAR om de regering ten val te brengen deinzen ze er dus zelfs niet voor terug om een tv-programma in Nederland in te schakelen om Curaçao aan de schandpaal te nagelen en een stempel te geven van een dictatuur”, aldus de fractieleider.

Hulp
Het is volgens Rozier niet de eerste keer dat de PAR naar de Nederlandse media stapt. “Eerder al ging de politieke leider van de oppositiepartij Emily de Jongh-Elhage, naar de grootste krant van Nederland De Telegraaf en schreeuwde om de hulp van de koningin. We weten nu dat haar ontkenning daarvan ook een leugen was, want haar partij doet nu gewoon weer hetzelfde, dit keer op televisie.”

Bedreiging
Volgens de MFK’er worden vanaf oktober 2010 steeds ‘dezelfde verdenkingen herkauwd ook al zijn alle feiten onderzocht’. “We weten inmiddels dat alle gegevens die in die strijd worden gebruikt afkomstig zijn uit hoofdzakelijk één bron: de VDC. We weten inmiddels door de interne onderzoeken die vorig jaar hebben plaatsgevonden ook dat onze eigen Veiligheidsdienst een speeltuin was van de PAR. Zij lieten doelbewust rapporten fabriceren op ondeugdelijke wijze over mensen die mogelijk een politieke bedreiging vormden.”

Reputatie
“Toen deze ‘bevindingen’ na degelijk onderzoek tijdens de screening niet het gewenste effect hadden omdat ze niet op waarheid bleken te berustten, heeft men deze informatie laten lekken naar de media en daarmee de Veiligheidsdienst en de reputatie van ons land te grabbel gegooid”, vindt Rozier. “Men kiest voor bewust manipuleren met alle schadelijke gevolgen van dien.” Volgens de fractieleider stelt de PAR politiek belang boven landsbelang.

Eenzijdig
Maar ook de KRO moet het ontgelden. Rozier vindt het schandalig dat een gerespecteerd programma zoals KRO Brandpunt zich ‘voor een politieke kar laat spannen van de lokale en de Nederlandse oppositie’. “Het is duidelijk dat de medewerkers van dit programma zwaar van alle journalistieke basisprincipes zijn afgeweken. Ze hebben niet eens fatsoenlijk om een reactie gevraagd en bewust het eenzijdige verhaal opgehangen wat door de PAR al sinds oktober 2010 wordt verkondigd.”

41 reacties op “Rozier: PAR gebruikt Nederlandse media”

 1. @M Montreux. Men blaimt degene die meegewerkt hebben aan deze negatieve uitzending voor Curacao. Nee, makker, jullie verschuilen jullie juist achter brandpunt.

 2. @jan/@vakantie of hoe sra Dindial of een andere door deze regering bij CHATA uitgezette stropop zich ook noemt. je kan Brandpunt niet blaiemn voor deze slechte reclame voor het eiland. Blaim je geldschieter, de regering voor de zooit die ze hier maken.

 3. @wechi niet l*llen een privefotograaf is nooit normaal geweest voor welke hoogwaardigheidsbekleder dan ook op Curacao.De koningin van het hele koninkrijk heeft niet eens een privefotograaf! En Nederland alleen is al 533% groter dan Curacao, laat staan hoeveel welvarender het is, dus er zou veel meer belastinginkomsten zijn voor dat soort nonsense.

 4. @henkie, O, wat zal de arme bevolking van Curacao en investeerders jou ”dankbaar” zijn.
  ”Hier zitten ze echt te wachten”. En maar denken dat je zo (met geweld) weer aan de macht kan komen? Tsss

  Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, leg je maar bij neer. De PAR is passé
  De meerderheid van curaçao is straatarm dankzij de rijke PAR.
  De arme meerderheid is daarom pro Wiels !

 5. @Sjakie, onze Sjakie heeft alle rekeningen en betalingen gezien, he Sjakie…

 6. Het word tijd voor de nood toestand.
  controle posten op diverse wegen, permanente controle op auto die na twee op de weg zitten.
  VKC die genoeg geld hebben gekregen inzetten bij diverse bewaking op verschillende punten.
  Cur-Mil inzetten op de verlaten baaien en stranden. Grote sweeping maken vanaf west punt richting oostpunt.
  Helicopters inzetten van de kustwacht om snel de vluchtauto’ in te zetten en corrupte politici oppakken en gevangen zetten.

 7. @Wechi, je hoort een land te besturen en niet als een fotomodel de wereld rondgaan met je prive fotograaf. En de overheid heeft al fotograven in dienst die hij had kunnen gebruiken maar nee er moet voor veel geld iemand uit Nederland worden gehaald! Alleen maar geldverspilling! trouwens India was een privebezoek.. dus waarom moet het VOLK dan betalen?

 8. @ wechi. Of zit jij ermee dat hij ”niet voor jou gekozen had?” Hou toch op met dat gezeur, een privé fotograaf is heel normaal bij zulke functies.

  Weet je dat heel zeker? Obama heeft een fotograaf, weet ik, maar dan praten we niet over een functie ter grootte van een burgemeester van een gemiddelde Nederlandse stad en Obama heeft ook de Air Force One, waarnaar Schotte ook al met een schuin oogje kijkt als toekomstig vervoermiddel passend bij zijn status en reislust. Kan hij Stella van Rijn geen fototoestelletje in haar handen stoppen, want die heeft weinig zinnigs te doen.

 9. @JAn, nee hoor mensen in de toerisme sector zijn juist boos op deze regering. Zij moeten nu belasting gaan betalen terwijl de MFK ministers zelf geen belasting betalen.. zij doen niets voor het toerisme alleen maar de wereld rondlviegen! De criminaliteit wordt maar erger en de regering doet er niets aan. Bekende politicus van de regering zegde zelfs dat toeristen uit een bepaald land terug gaan in lijkzakken! nee dat is goed voor toerisme! en dan hebbenw e het niet over de 80/20 regeling die disaster is voor hotels want goede mensen zijn er niet op Curacao!

 10. Wechi, het is allereerst intriest dat Ramsay Soemanta niet de integriteit heeft om te zeggen ‘voor deze corrupte ministerpresident wil ik niet werken’.

  Maar hij is ook nog eens benoemd tot woordvoerder, terwijl hij nauwelijks zijn eigen naam kan schrijven.

  Lieden als Ramsay Soemanta en Stella van Rijn beseffen niet dat ze niet door Schotte zijn gekozen om hun kwaliteiten, maar juist vanwege het ontbreken daarvan waardoor Schotte hen kan manipuleren.

 11. @wechi, hoe heet de prive fotograag van MP Rutte?

 12. @Sjakie, ben jij soms jaloers op zijn privé fotograaf? Moet hij elke dag dan een nieuwe fotograaf in dienst nemen, van jou?
  Of zit jij ermee dat hij ”niet voor jou gekozen had?” Hou toch op met dat gezeur, een privé fotograaf is heel normaal bij zulke functies.
  We kunnen niet allemaal zijn privé fotograaf worden, punt. Basta.

 13. @ jan. Dan ken je de Nederlander en andere Europeanen heel slecht. Die worden daar niet koud of warm van. Wel zal een percentage bang zijn voor de toenemende criminaliteit onder deze regering, waaraan minister Kade Wilsoe geen moer doet. Misschien neemt hij uit India de oplossing mee. O ja, ook dat kan de schuld van de PAR niet zijn.

 14. Hotel en resorts eigenaren zitten weer met de gebakken peren na zo’n uitzending. Bedankt PAR, je hebt alweer bewezen dat je niet achter deze ondernemers staat.
  Kan me best voorstellen dat deze ondernemers (toeristische sector) zeer gefrustreerd raken door paristen die alleen aan zichzelf denken, het pluche.

 15. mijn broertje 3 dagen op curacao op vakantie kijkt gisteren brandpunt, vraagt ie me vandaag hoe het in godsnaam mogelijk is dat zo’n figuur als Schotte hier de leiding heeft, ho ekan het zijn dat zo’n gemeen crimineeltje minpres is.

 16. Makkelijk praten want de MFK beinvloed de media op Curacao. Bij Dienst informatievoorziening een intern-manager (strooiman neergezet die wel heel veel geld zal vangen) en via de regering en met een gigabudget alles in de kranten zetten wat jij wil en Schotte heeft een prive fotograaf die de hele wereld meevliegt. Wie maakt dus misbruik van de media? MFK gebruikt de media voor haar eigen leugens!

 17. @ vakantie. Toeristen die naar Curacao willen worden op deze manier bewust bang gemaakt.

  Dan ken je de Nederlander en andere Europeanen heel slecht. Die worden daar niet koud of warm van. Wel zal een percentage bang zijn voor de toenemende criminaliteit onder deze regering, waaraan minister Kade Wilsoe geen moer doet. Misschien neemt hij uit India de oplossing mee. O ja, ook dat kan de schuld van de PAR niet zijn.

 18. Dean Rozier, ik weet dat u een eigen bedrijf heeft. Zou u daar voor een hogere functie iemand aannemen die alleen de lagere school heeft afgemaakt? Nee, natuurlijk niet! U zou een dergelijk persoon niet eens uitnodigen voor een gesprek!

  Dean Rozier, uw dochter stelt aan u haar nieuwe vriend voor, waarvan u weet dat deze een strafblad heeft wegens meerdere gevallen van fraude en dat deze in twee eerdere huwelijken voortdurend zijn vrouw bedrogen heeft. Zou u de nieuwe relatie van uw dochter goedkeuren? Natuurlijk niet!

  Maar deze persoon, die u niet goed acht voor uw bedrijf en evenmin als partner voor uw dochter vind u wel goed genoeg om het land te besturen en te vertegenwoordigen?

  Dean Rozier, wat betaalt deze man, Gerrit Schotte, u om zijn daden goed te keuren?

 19. @ Marie Montreux. Ving op dat osepa gezegd zou hebben dat wij achter onze regering moeten staan. Kan iemand dat bevestigen?

  Ja, dat kan ik en ik hoorde het uit zijn eigen mond en gelukkig kon ik mezelf nog net vasthouden.

 20. @Vakantie, ja laten we nu maar gaan stemmen of zijn jullie bang??

  En er worden geen investeringen gedaan in toerisme.. alleen veel kosten door de regering die de hele wereld rondreist op onze kosten maar dit doen zij puur voor eigen belangen!

 21. Ving op dat osepa gezegd zou hebben dat wij achter onze regering moeten staan. Kan iemand dat bevestigen?
  Wat een onderdrukkende kleinerende opmerking zou dat zijn. Wat Osepa dan zegt is wat ouders van mishandelde of misbruikte kinderen ook altijd zeggen: Je mag niets naar buitenlaten merken.
  Die izn misstaat oko niet in de communistische landen. Of op het beleid wat Marokko voert over zin expats.
  Denkt O dat hij ons klein kan houden, dictatortje!

 22. Hoe is het mogelijk: een uitzending over de dubieuze figuren in onze regering, en de mensen die hun mond durven opendoen, krijgen de volle laag van De Norbert Georges & Dean Roziers…

  Maar niet van de bevolking. Die denkt niet zozeer op dit moment in politieke kleuren. Die denken we moeten van deze regering af, en snel ook!

  Wat zei Arthur Schopenhauer (German philosopher 1788 – 1860) hierover ook al weer? All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.

  Waaigat 22 april!

 23. Nee, niets nieuws onder de zon. _Was_ er maar iets nieuws onder de zon. Nog steeds dezelfde boevenbende aan de macht.

 24. dit jaar op vakantie naar aruba (komen mijn centen goed terecht) ,in plaats van sicilie”in de caribische zee….en aruba is een stuk veiliger ..

 25. Waar anderen hard aan werken (dure investeringen) om de toeristische industrie goed op gang te krijgen op Curacao, doen eigen mensen (PAR) hard hun best eigen om dit kapot te maken. Toeristen die naar Curacao willen worden op deze manier bewust bang gemaakt.
  Bedankt PAR, uw boodschap was duidelijk, onze stemboodschap straks ook.

 26. haha, Monk-eye
  Maar zo moet je dat volges die lui niet zien. Als je iets fout doet gooi je niets te grabbel,m aar degene die dit aan de kaak stelt gooitjou te grabbel…

 27. de reputatie van ons land te grabbel gegooid..

  ha ha juist deze regering doet dat! malafide mensen fraudeurs corrupte mensen die alleen eigen zakken vullen!

 28. Ik vond het MCB citaat van deze maand wel leuk en erg van toepassing:
  De heetste plaatsen in de hel worden gereserveerd voor hen die, in een periode van morele crisis, hun neutraliteit blijven behouden. – Dante
  Dus kom op 22 april 16.00 tot 18.00 uur naar de demonstratie van Frente Sivil op het Waaigat!
  Haha en echt niet alelen voor PARrers 😉

 29. lagami hari.
  EN MFK gebruikt de Curacaose media voor hunpropaganda.

  Ik weet niet of dean Brandpunt gezien heeft, maar het ging over het ongenoegen met de huidige regering dat hier heerst. en echt dat zijn niet alelen PAR mensen. Aan mij heb je al gelijk een voorbeeld. Jammer voor jullie, maar er zijn echt nog vele anderen dan de PAR leden die niet blij met jullie corruptie zijn!

 30. Niets nieuws, maar wel goed dat heel Nederland het nu ook weet: onze ministerpresident is van school gestuurd wegens examenfraude, heeft de middelbare school niet afgemaakt en is herhaardelijk veroordeeld voor corruptie en fraude. En de bewijzen daarvan staan keihard op de website van Brandpunt, voor heel Nederland in te zien.

  Iedereen die nu nog achter oplichter Schotte staat heeft geen greintje integriteit en beweegt zich op hetzelfde niveau als Schotte.

  En dat zijn dus allereerst Stella van Rijn en Dean Rozier, die in plaats van afstand te nemen van Schotte het voor hem opnemen. Ongetwijfeld in ruil voor vette pastechis.

 31. In tegenstelling tot de mening van Rozier en Osepa heeft iedereen kunnen zien, dat er wederhoor is toegepast en stond Stella reeds voor de uitzending klaar met de gebruikelijke mening van de regering: leugens en ontkenning. Het is algemeen bekend, dat wederhoor onmogelijk uitgesproken kan worden als het er niet is en zo is het gegaan. Feitelijke verdenkingen moeten herkauwd blijven worden, totdat de screening is voltooid en aan de gouverneur is overhandigd, waarna de opruiming en vervanging van 5 ministers kan plaatsvinden. Wanneer dringt het nu eens tot Rozier door, dat de screening NIET (op correcte wijze) heeft plaatsgevonden, want anders zou de regering er heel anders hebben uitgezien zonder daarmee te willen insinueren, dat die wel geregeerd zou hebben en op een andere wijze.

 32. Een volk dat voor een dictator zwicht zal niet alleen lijf en goed verliezen, maar ook haar gezicht.

 33. En Osepa volgemachtigd minister bedreigt Dick en Leeflang.. zo gaat dat in dictaturen!

 34. Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

 35. Alle media, wereldwijd, moet worden gebruikt om een eind te maken aan het verval van ons dushi Korsou. Nadat deze zittende bestuurders zijn opgehoepeld kunnen ze een reisbureau openen, want ze hebben dan een groot deel van de werld gezien op kosten van de belastingbetalers. Wat een schande.

 36. Tja persoon wordt gescreend door de VDC en komt niet door de screening. Deze persoon ontslaat de chef van de VDC en zet er een strooiman neer en ineens is hij wel door de screening.. tja maak dat de kat maar wijs!

 37. als onze Min pres niet zoveel uitlandig is dan had hij commentaar kunnen geven.
  er was inderdaad niks nieuws onder de zon, maar als het allemaal niet waar is wat Brandpunt zegt over onze Min Pres dan kunnen ze wel voor de rechter gedaagd worden.

  Las ook in de krant, dat onze Helmin in Nederland is om kwalijke zaken te onderzoeken maar dat hij dat prive doet. Hmmm eventjes hoor je bent statenlid en je krijgt een salaris van het land Curacao. Dus hij doet dingen in de baas zijn tijd ?
  Hoort die geiten wollen sokken maatschappelijk werker niet gewoon zijn werk hier te doen?
  Monk op zijn vingers te tikken, Waarom zit Wiels eigenlijk niet in de regering , komt hij ook niet door de Screening.
  Heeft hij wel alles wat hij zegt?
  Wat heeft hij te verbergen , zodat de MFK alles kunnen doen.

 38. Ik heb steeds grotere twijfels over dit heerschap

 39. Rozier geeft dus impliciet toe dat deze feiten Curacao in een kwaad daglicht stellen. Prima.
  En een land zonder actief parlement is een dictatuur, of een democratuur dan..

 40. Mooi gesproken meneer Dean Rozier,het valt mij nog mee dat u niet met een zakdoekje een tranend oog droog maakt op de foto.Het zal u sieren om eens voor de spiegel te gaan staan en u af te vragen hoe is het toch en waarom het zover is gekomen?zondag 22 apri zal een dag zijn om zeker niet te vergeten voor u en uw reislustige politieke vrienden.

 41. Ha ha de woorden van Rozier nemen we niet serieus.. Juist zijn partij zit vol met crimineleen en fraudeurs en wordt gesponserd door een megafraudeur. En zelf heeft Rozier ook wat op zijn kerfstok!

  Laat Rozier maar lekker ruzien met Asjes!