• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het KRO-programma Brandpunt, waar vandaag aandacht werd besteed aan de politiek op Curaçao, bracht voor Curaçaose kijkers niets nieuws. Het gelekte memo van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) werd besproken, evenals het verslag van VDC-medewerker en klokkenluider Winklaar.

De onderwerpen die het programma behandelde zijn op Curaçao al uitgebreid in de media besproken. Zo kwam minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties aan het woord, die zegt dat ze de AIVD heeft ingeschakeld om de betrouwbaarheid van de VDC te onderzoeken. Ze geeft aan dat de AIVD tot nu toe heeft geconstateerd dat er geen vertrouwelijke informatie is gelekt aan derden.

Interview
Ook komt SP-Kamerlid Ronald van Raak aan het woord, die al eerder aangaf geen vertrouwen te hebben in het bestuur op Curaçao. Opvallend is dat verder alleen Omayra Leeflang, oud-minister van Gezondheid en David Dick, oud-minister van Justitie van oppositiepartij PAR zijn geïnterviewd. Een interview met iemand van de coalitie blijft uit, net zoals een interview met premier Gerrit Schotte, omdat hij uitlandig was tijdens het maken van het programma. Onderaan dit artikel is de brief van secretaris-generaal Stella van Rijn aan de KRO te bekijken.

Kijk hier de uitzending van KRO Brandpunt terug:

Get Microsoft Silverlight

[scribd id=89571154 key=key-16uid3xj892kehr3jkeu mode=list]

23 reacties op “Brandpunt brengt niets nieuws”

 1. Zuiver Totekki daar moet ik je wel gelijk in geven. Ik was toen de tijd zelf op Curacao. Het waren wel opgekropte gevoelens van van onrecht bij de Wescar. Het had niet alleen te maken met uitsluitend alcohol misbruik, het was toen een emancipatorisch strijd van zwarte Curacaonaars tegen een bepaalde heersende klasse.Verder was de nieuws informatie van Brandpunt niets nieuws in de ogen van de Curacaonaar het zijn al bekende feiten die nog een keer naar voren zijn gebracht. Het enige wat ik daar in mist heb is de stem van die andere zijde. Nu waren er maar twee mensen alleen van de PAR di hun mening hebben gegeven de rest is naar het schijnt bang hun mening te geven. Het Curacaosevolk is monddood gemaakt.

 2. @Vito, ik zal het nog één keer zeggen, die rellen, samengevat als 30 Mei 1969, zijn veroorzaakt door plundering van winkels waar drank verkocht werd en onder invloed van deze drank kwam de moed naar boven. Hetzelfde effect werd gerealiseerd bij de recente Nieuwstraat rel.
  Dus als je wilt dat er iets op Curaçao gebeurd zorg voor voldoende alcohol zodat de mensen zich moed kunnen indrinken.
  Maar het zal jou verder allemaal worst wezen, jij blijft lekker van de Nederlandse trog eten.

 3. @yuli,,vandaag kwam de “”herhaling””van Brandpunt op BVN,ik had het gisteren gemist,dus was blij dat ik het nu kon zien,,ik keek net 5 min en ………stroom viel uit,voor 2 uren…komt vaker voor,maar was wel toeval,net als bij jullie en gekste is,ik wou het daarna zoeken op uitzending gemist,ik kan het nergens vinden en als ik het vind,staat er,””deze aflevering is momenteel niet beschikbaar????????????????? Toeval of ????

 4. @ Joost. Maar nu is ineens de uitzending weg….?

  Wiels zit nog in Nederland en kent wel iemand, die het uit de lucht kon halen.

 5. @Joost, uitzending is ook voor Nederland en niet voor ons hier. Wij weten al heel lang hoe corrupte deze regering is!

 6. Johan, dit betekend dat wij nog harder moeten gaan schreeuwen!!

 7. Ik heb de uitzending gekeken op uitzendinggemist.nl en het was voor ons inderdaad niets nieuws en het was weer typisch tendensieuze Nederlandse verslaggeving (jammer weer).

  Maar nu is ineens de uitzending weg….? Weet iemand waarom ze de uitzending verwijderd hebben?

 8. Beste mensen,

  Stop met schreeuwen, maar ga je eens verdiepen in de materie:
  Zie reactie van de Commissie van Toezicht.

  http://content1b.omroep.nl/b5709bc2c4f4127346b9cdc8c3d861d0/4f8c202a/kro/brandpunt/persbericht_commissie_toezicht.pdf

  MvG

 9. weet iemand waarom we die aflevering niet meer kunnen bekijken? gister lag tds eruit hier, echt even gedacht dat ze daartoe in staat zouden zijn vanwege de uitzending van zo’n programma 😉

 10. Henkie,

  Tula als voorbeeld nemen in deze strijd, is denk ik niet de beste keus?
  Zijn revolutie werd al zeer snel in de kiem gesmoord, met als gevolg dat er nog steeds diep gewortelde frustraties leven onder een groot gedeelte van de Curacao,se bevolking.
  Wat eerst nodig is, is een algehele mentaliteitsverandering op Curacao, anders blijft het dweilen met de kraan open en staat de volgende corrupte boef al weer klaar om de andere gedumpte boef op te volgen!!!

 11. Niet nieuws, we’ll een goed programma. Spies mag voor mij de laan op. Die vrouw kan niet praten en haar kleding, oh, oh,oh.

 12. Net als de Nederlanderlanders in Holland en de Curacaonaars op Curacao. ZE zijn allemaal slappelingen geworden die niet meer in staat zijn actie te voeren en de regering naar huis te sturen. Als On a Kwie, Owen Venloo en Papa Godett nog in leven waren hadden ze dit regering allang naar huis gestuurd. Wqnneer Schotte in het buitenland zou zijn, zouden ze de deur van Hato op slot hadden gezet en Schotte en consortium konden buiten blijven net als toen de tijd is gebeurt met Jonkheer. Men zou de Fort Amsterdam hebben geblokkeerd en het ontslaag hebben geeist van gehele kabinet Schotte. Maar jammer genoeg is ons volk gedegeneerd tot schapen die alleen lopen met de kop naar beneden zoals Ching Behilia zingt. Ze hebben zich machteloos laten maken door de zovele corrupte politici op Curacao di het volk alleen belazeren net als de Nederlandse mensen die niet in actie komen.Frits Bode is er niet meer ook niet die oudere vakbondleiders die boel plat kunnen gooien. Tegen woordig denken ze allemaal aan hun eigen portomonaie en niet aan het volk. VB met de hoge benzine prijzen kan het kwartje van Kok terug naar het volk.Loonbelasting voor middenstander kan ook naar beneden, het plan van de huurverhoging van vroegere minister van huisvesting Paes VVD moet terug gedraaid worden etc etc. etc. Politici overal op de wereld zijn schurken en boeven die alleen maar denken hoe ze belastingkas kunnen vullen ten koste van het volk en zo is het ook op Curacao. Ze werkken voor hun eigen belang en hun zaken vullen. Het volk heeft geen vertrouwen meer in. Ingrijpen.

 13. wij mensen van het westen, ook wel het mooie gebied en vergeten gebied genoemd weten genoeg.
  vanaf mal pais zal de nieuwe staat worden uit geroepen. We hebben genoeg van alle oplichtingen, misstanden enz. De vrijstaat Curaçao Berde heeft het land Curaçao niet nodig.
  niet voor niks begon Tula vanuit Westpunt zijn revolutie..

 14. En de regering van Curacao ? Die deed weer waar het goed in is. Bedreigen van de locale personen die aan dit programma hebben meegewerkt. Dat bevestigd dat Brandpunt het bij het rechte eind heeft en deze maffia-regering zo snel mogelijk moet worden opgeruimd.

 15. Deze reportage is helemaal helder. De woordvoerder van Binnenlandse Zaken doet een beetje lacherig, dat wel, maar dat wil alleen maar zeggen dat hij de mening van Binnenlandse Zaken een beetje wil verzachten. Nederland is er zat van om (nutteloos) geld in Curaçao te pompen en menig project op Curaçao gaat daar slachtoffer van worden. Wordt er ook bij stil gestaan dat er later geen beroep (lees: geld) meer op Nederland gedaan kan worden?

 16. Die Spies kunnen we ook bij het oudvuil zetten.. wat een doos.

  En waarom duft Benno van Leeuwen niet voor de camera te verschijnen?

  Verder goede rapportage.

 17. Laten we ook de aandacht even richten op wat Helmin Wiels, die weken in het door hem zo verafschuwde Nederland is geweest, morgen doet met Monk. U weet wel, de minister die vorige week een meeloopster van zijn partij een promotie gaf van 4,000 naar 9,000 maandsalaris en haar daarbij nog eens 100,000 eenmalig meegaf.

  Als Wiels karakter heeft wordt Monk morgen ontslagen (partijgenoot Lia Willems moest eerder voor 7,000 gulden, de kosten van een door haar gedeclareerd businessclass ticket voor haar echtgenoot, vertrekken.

  Overigens kijken de Staten bij deze Monk-ey business uiteraard weer collectief de andere kant op. Maar hoe kun je ook verwachten dat de Staten controleren als er lieden inzitten als Godett (strafblad wegens corruptie), Asjes (creditcardfraude CTB) en Amerigo Thode (vader van een drugshandelaar).

 18. OPROEP aan FRENTE SIVIL (danki Brabu):
  * meer PR voor deze manifestatie
  * NIET vanuit politieke oogpunten (heb nu weer gevoel dat er teveel PAR-motieven achter zitten)
  * boodschap: “Get rid of ALLE corrupte politici” durf ook kritisch te zijn naar “eigen” politici
  * Probeer ALLE inwoners te benaderen (geen eliteclubjes) dus PR in alle talen !!!

  !!!!………………………………… CLEAN NOBO KORSOU ………………………………….!!!!

 19. Makayu we kunnen met zijn duizenden op 22-4 in waaigat aanwezig zijn als duizenden ook op de hoogte zijn dat er een manifestatie zal worden georganiseerd. Frente Sivil voert een vrijwel promotieloze kampanje. Ik heb alleen op FB kunnen zien dat mensen worden opgeroepen om te manifesteren. Heeft men dan geen geld om atvertenties te plaatsen en oproep te doen via radio en tv?

 20. Het rpogramma brandpunt kan wel voor Curacao ouder koek zijn, maar voor het publiek in Nederland wel schokkende openbaring. Donner waste zijn handen in onschuld maar Spies zal haar laarzen moeten aandoen en haar invloed uitoefenen. Ook de bevolking van Curacao moet haar stem laten horen. De straat op jongens kom op!.

 21. Het ging dus niet over politiek, maar over de criminaliteit van de minister president Schotte. Als je na gewonnen verkiezingen beleid gaat voeren wat haaks staat op je verkiezingsbeloften, kan dat worden aangemerkt als een coup, of staatsgreep.
  Als nu CNN of zo hier ook een verhaal in ziet, kan er nog wel eens verandering optreden. Het zou me overigens niet verbazen als de laatste vrije verkiezingen op Curaçao al zijn gehouden.

 22. Met dank aan Stella van Rijn om hier juist meer de aandacht op te vestigen!! Ze heeft het tegenovergestelde bereikt van wat ze eigenlijk wilde. En regeringsfunctionarissen wat vragen die er NOOIT zijn, dat is nu eenmaal moeilijk. Goede rapportage met een weergave van wat er zoal speelt, en dat zelfs in een behoorlijk afgezwakte vorm.

 23. Dan maar met duizenden op 22-4 in WAAIGAT bewijzen dat de inwoners van Korsou het gedoe van onze bestuurders zat is.
  En niet alleen de huidige kliek(hoewel die het wel het gekst maakt met haar fratsen) maar ook alle voorgaande corrupte/maffiose connecties van politici veroordelen !!!
  Clean sheets please – KORSOU NOBO moet aan de macht.

  $$$$$$$$$$$$$$$……………..SHAME on YU politicians ……………. $$$$$$$$$$$$$$$$$