• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Ministers (RvM) van Sint Maarten heeft drie weken geleden besloten om uit de monetaire unie met Curaçao te stappen. Dat meldt Amigoe. De kritiek van de Curaçaose regering op het plan van de Centrale Bank om alle obligaties van havenbedrijf Sint Maarten Harbour Holding te kopen is de doorslag.

Als de obligaties niet door derden worden opgekocht dan wil de Centrale Bank de obligatieleningen van ongeveer 150 miljoen dollar kopen. De bank verwacht, in tegenstelling tot de Curaçaose regering, dat de inkomsten van het havenbedrijf dekkend zullen zijn als onderpand.

Overleg
Maandag zal de obligatielening besproken worden met Sint Maarten, Curaçao en het Raad van Bestuur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Ook zal de wens van Sint Maarten voor een eigen Centrale Bank en de miljoenenlening van de president van de Centrale Bank, Emsley Tromp, aan bod komen.

8 reacties op “RvM Sint Maarten: stap uit monetaire unie”

 1. Jammer voor SXM dat e.e.a. in het Statuut geregeld is en NL medezeggenschap heeft, maar dat is waarschijnlijk geen probleem. NL is toch al helemaal klaar met de huidige, zeer betrouwbare regering van Curacao.

  Maar groot gelijk hebben ze op SXM, laat de rotte appel genaamd Curacao maar verder wegrotten.

  Binnenkort wordt de NAF gedevalueerd en losgekoppeld van de US $. Met het huidige beleid op Curacao is een absolute downgrading naar niveau Haiti of erger niet af te wenden.

  Waarom had Curacao niets te melden toen er een lening aan Aqualectra (u weet wel dat zeer solide en kapitaalkrachtige staatsbedrijf van Curacao) verstrekt moest worden van US $ 300.000.000,00 (driehonderd miljoen)???Maar nu wel een grote bek hebben als er geld geleend wordt aan SXM, waar met zekerheid terugbetaald wordt!! en dat kan van Aqualectra NIET gezegd worden.

 2. We kunnen Curacao niet serieus nemen. Ministers betalen hun belastingen niet, betalen geen rekeningen van aqualectra (tewijl de centrale bank wel een grote lening aan aqualectra verstrekt en dan hoor je ons er niet over) en al die snoepreisjes van de ministers en luie vrouwen worden op schall 15 gezet. rechtzaken om directueren onterecht te laten ontslaan bij overheids nv’s En wie gaat dit betalen? het volk van curacao is laf en durft niet.. nou sint maarten gaat dit beleid van de corrupte regering van Curacao niet betalen! Curacao is net een kolonisator. arrogant en wil alles voor ons zeggen..

 3. Zo snel mogelijk een totaal afscheiding van curacao,wat te denken als ze toen die maffia figuur vriendje van Shotte , Hakim , Jamaloodin ,op de plek van de CBCS hadden kunnen plaatsen dan hadden wij nu helemaal niks meer te vertelen,weg ermee met dat zooitje daar zoek het zelf uit die puinhoop op curacao.

 4. Het is, dat Aruba al eerder heeft gehandeld, want die zou precies hetzelfde doen als Sint Maarten. Samenwerken met Curacao is onmogelijk en dat is niet alleen voor SXM maar ook voor Brazilie, Coilombia, Haiti en noem maar op.

 5. corruptie heb je oeral maakt niet ui van welke land et afkomt.

 6. Heel verstandig van st maarten om het zinkende schip te verlaten. De rotte appel van de nederlandse antillen mag het voortaan zelf opknappen.

 7. Zijn ze nu echt helemaal gek geworden? Een eigen munt op St Maarten? lol
  Het is al zo erg gesteld met de gulden…

 8. Groot gelijk.. We willen niets te maken hebben met die corrupte bende op Curacao. We wilden niet voor niets van Curacao verlost worden.. en als we zien hoe de regering is kan je ons niet ongelijk geven.