• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het, volgens Curoil milieuvriendelijke, tankstation aan de St. Rosaweg is gereed. Vanaf morgen kunnen automobilisten met het milieu in het achterhoofd daar hun tank volgooien bij de nieuwe benzinepomp. Bij het tankstation wordt gebruik gemaakt van ledlampen, zonnepanelen en energiebesparende airco’s.

Daarnaast zijn er bij het tankstation recyclebakken geplaatst waar men glas en plastic in kan deponeren. Ook worden er generators die op Liquefied Petroleum Gas (LPG) werken gebruikt, waarmee back-up stroom wordt geproduceerd.

8 reacties op “Milieuvriendelijke tankstation St.Rosaweg klaar”

 1. Goed initiatief voor duurzame symptoombestrijding,
  Nu de oorzaak aanpakken…

 2. Gefeliciteerd, een prima initiatief!! Nu hopen trouwens dat alle egoisten ook eens aan het milieu gaan denken en in ieder geval hun glas en plastic inleveren in plaats in van de afvalcontainer of vaak zelfs zomaar op straat te gooien. Dus nu eindelijk de hersenen van de standbystand af halen, a.u.b. 🙂

 3. Begin maar iets te doen aan de emissie schoorstenen van de Isla. Maak die dingen hoger en zet er betere roetfilters op. De raffinaderij kan gewoon op Curaçao blijven, maar er moet wel veel gebeuren aan de schoorstenen.

  Wie men een rotte kies heeft repareert de rotte kies. Men trekt geen gezonde kiezen eruit om tenslotte een kunstgebit te nemen. Zo is het ook met de Isla.
  Curaçao heeft deze raffinaderij hard nodig maar er moet wel het een en ander vernieuwt en aangepast worden aan deze tijd. Curaçao kan niet alleen van de toeristische industrie leven.

 4. Krijg je daar milieuvriendelijke funmiles?

 5. Mocht eens tijd worden! Ook grappig om in het gelinkte nieuwsbericht te lezen dat aanvankelijk het plan was om het tankstation eind 2010 op te leveren.

 6. Kan je hier ook waterstof tanken?
  Hydrogen id the future.

 7. @AR, op 15-04-2012 om 15:24 schreef:
  Dat is wel mooi allemaal maar de benzine en diesel zijn van slechte kwaliteit

  en kost een klein fortuin 🙂

 8. Dat is wel mooi allemaal maar de benzine en diesel zijn van slechte kwaliteit.