• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het KRO-programma Brandpunt wordt over vijftien minuten uitgezonden op Nederland 2 (TDS-kanaal 711). In het programma verdiept Sven Kockelmann zich onder andere in de problemen rond de veiligheidsdienst en banden die bestuurders zouden hebben in het criminele circuit.

Stella van Rijn, de secretaris-generaal van premier Gerrit Schotte, heeft vrijdag de KRO een brief gestuurd, zo meldde het Antilliaans Dagblad gisteren. In de brief zegt Van Rijn dat zij ‘niet anders kan concluderen dat er onvoldoende is uitgezocht, en dat er hooguit is geregistreerd wat sommigen ervan denken’. De premier komt niet aan het woord in het programma, omdat hij door zijn reis naar India niet beschikbaar zou zijn geweest voor een interview.

14 reacties op “Uitzending KRO-programma Brandpunt”

 1. @Jan C, Afgelopen 16 jaar hebben er in de regering gezeten Constancia, Asjes, Schotte, en dus volgens jou corrupt waren. Dan hebben we het niet over de tijd van de FOL met Komproe als dieptepunt. Neem nog de NPA erbij, De regering heeft haar eigen gekochte media… Het is tijd dat jij je ogen opent! Zelfs je Fuhrer Wiels heeft al meerdemale gezegd dat de MAN en MFK door en door corrupt zijn en we zien nu met Monk dat hij niets beter is!

 2. @Jan C, Stel dat de vorige regering corrupt was. Waarom heb je er nu dan geen problemen mee dat we weer een corrupte regering hebben? Doet dat wat goed voor jou en voor Curacao?

 3. @ jan c. We doen niet alsof. Het is zo als je naar de feiten zou kijken en bovendien heeft je oppergod Wiels het zelf toegegeven. Wat wil je dan nog meer?

 4. Jullie doen alsof deze regering slechter is dan die van de afgelopen 16 jaar. Dus jullie gaan achter de achter de betaalde mensen die steeds zeggen hoe slecht deze regering. Als je hebt over dictatuur, dat was was de afgelopen 16 jaar. Media is gekleurd en gekocht, Emsley Tromp doet wat hij wil met jullie reserves. Vragen jullie je niet af waarom de fabrieken dichtgingen, waarom overheids NV’s leeg zo falliet waren door de jaren?
  Geloif de media niet altijd, zeker niet de kwekers was van deze problemen (PAR).

 5. Dit programma is alleen maar uitgezonden om Curaçao duidelijk te maken wat de algemene mening is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Oftewel: de geldkraan gaat dicht, omdat Nederland geen geld meer uitgeeft aan een dictatoriale en corrupte regering. Voordeel: er worden ‘en masse’ Makamba’s van het eiland teruggehaald. Lees: voordeel voor Schotte, want de kennis en critici zijn dan ook voor een groot deel verdwenen

 6. Waarom gaat Wiels niet op onderzoek naar corrupte MAN en MFK ministers? oh ja dat heeft hij al toegegeven maar blijkbaar gaat hij gewoon met dat soort lieden te werk.

 7. @ Jess de roeptoeter komt maandag terug met gegevens over corrupte nederlandse bedrijven op Curaçao die heeft hij opgespoord in nederland als je hem moet geloven en wij moeten ook geloven dat hij de reis uit eigen zak heeft betaald zo heeft hij altands beweerd deze corrupt- reizgierige LOB onderzoeker ?.

 8. @ jan c. De publieke omroep is niet commercieel en mag niet commercieel. De STER-reclame is een apart bedrijf.

 9. Niettemin een goede wakkerschudder. Steeds alert blijven.
  Opvallend dat de nationale roeptoeter zijn bakkes niet opentrekt. Maar oh ja hij zit weer in Ned. op kosten van de Curacaose belastingbetaler.

 10. Paid commercial.
  Nu subsidies gekort zijn voor de publieke omroepen, is de KRO ook comercieel geworden.

 11. Nu deze uitzending stelde niet veel voor voor de bevolking van Curaçao dit wisten wij al 1,5 jaar.Maar voor diegene die het nog niet wisten is het leuk om te weten.En de actie van van Raak dat Nederland om de regring Shotte links te laten liggen dat wisten wij ook al,voor de rest is het een geheugensteuntje voor de Curaçaose bevolking om nogmaals te weten hoe verrot de huidige regering in elkaar zit en bepaalde ministers niet ministeriabel zijn.

 12. Vanvond om 22.05 uur is de herhaling op BVN. KRO’s Brandpunt heeft bevestigd welke hoge journalistieke eisen zij zichzelf altijd heeft opgelegd. De uitzending was tekort om een uitgebreid feitenrelaas zonder valse beschuldigingen te kunnen tonen, maar het was een voldoende onderbouwd verslag van de werkelijkheid. Van het aan de regering geboden weerwoord is zoals verwacht niet echt gebruik gemaakt, hetgeen een briefje van Schotte’s schootpoedel aan de KRO blijkbaar noodzakelijk maakte. Indruk zal het niet gemaakt hebben en zal er de nodige hilariteit op de redactie van Brandpunt zijn geweest. De BVN-kijker in de wereld kan vanavond kennismaken met de zwakste schakel binnen het Koninkrijk.

 13. Brandpunt heeft met deze aflevering inderdaad geen diepgaand onderzoek gepleegd maar slechts feiten die spelen op het eiland openbaar gemaakt aan de Nederlander, die zich dan ook rot lacht.

 14. Voor lezers van versgeperst weinig nieuws. Schotte`s criminele zaken en de VDC affaire..