• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners van Jandoret, Julianadorp, Seru Loraweg, Lelienberg, Sabana Hundu en het grootste deel van Souax en Gato zijn gisteren slachtoffer geworden van diefstal van koperen waterbuizen bij verschillende huizen. Tussen 05.00 en 07.00 uur hebben bewoners 24 gevallen gemeld aan Aqualectra.

In de loop van de ochtend volgden nog meer meldingen. Afgelopen dinsdag waren ook al verschillende gevallen van diefstal van buizen.

Kosten
Op dit moment zijn vier technische ploegen aan het werk in het gebied om de nodige werkzaamheden te verrichten om de watersituatie zo spoedig mogelijk te herstellen voor de bewoners, zo meldt woordvoerder Sharo Bikker. “De diefstal van koperen buizen brengt ook verlies van veel water met zich mee en kosten voor de technische werkzaamheden en nieuwe buizen.”

Maatregelen
De diefstal van koperen materialen en eigendommen van Aqualectra vindt al enige tijd plaats en het bedrijf heeft maatregelen genomen tegen de dieven. Maar de afgelopen dagen heeft het echter weer de kop opgestoken. “Aqualectra zal er alles aan doen om de dieven te bestrijden”, aldus Bikker.

Bewaking
Aqualectra doet een ernstige oproep aan de bewoners in de wijken om hen te helpen met deze situatie. “Het beste beveiligingssysteem en bewaking zijn de bewoners zelf in de buurt. Het moment dat je water of stroom verliest, kijk dan zelf of je geen vreemde zaken ziet gebeuren in je wijk. Als de boosdoeners weten dat buren vreemde bewegingen rapporteren kan dat ook helpen om dit probleem op te lossen”, zegt de woordvoerder.

Oproep
Aqualectra doet daarom een oproep aan bewoners van de buurten om meteen de politie of Aqualectra te bellen op 0800-0135, wanneer men mensen in de buurt van de watermeter, electriciteitspalen of stations ziet.

6 reacties op “Dieven storten zich op koperen waterbuizen”

 1. Kan/mag helaas niet, maar je zou die koperen buizen onder stroom moeten zetten. Hoogspanning en dan hoef je de dief achteraf alleen nog op te vegen 🙂

 2. Als de boosdoeners weten dat er vreemde dingen worden gerapporteert aan derden dan volgen er represailles zal er worden bedoeld.
  Dat is dus ook de reden waarom dit niet gebeurd.
  Tropicasa succes met je kunststof leidingen en bewaking,realiseer je wel dat deze luxe niet voor iedereen is weggelegd dus een beetje minder hoog van de toren zou je sieren.

 3. Bij ons is het ook gebeurd in januari, ruim 100 meter weggehaald en ja…het is bekend wie de opkoper is en daar blijft het dan bij

 4. Al die leidingen,het is heel veel werk,bewerken emt DNAspray,
  dan is doorverkopen een stuk moeilijker

 5. Gelukkig hebben wij hier kunststof leidingen naar het huis en bewaking!

 6. Misschien is het ook goed om eens te kijken naar het bedrijf dat het koper opkoopt? Volgens mij zijn die er niet veel hier op het eiland, makkelijk zoeken dus…