• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘Air Force One’ staat op dit moment op de luchthaven Hato. Dit is het presidentiële vliegtuig, een Boeing VC-25. Daarnaast verblijven nog een aantal bijzondere Amerikaanse regeringstoestellen hier op het vliegveld.

 

De Amerikaanse president Obama en de Secretary of State Hillary Clinton nemen deze dagen deel aan de Summit of the Americas in Cartagena de Indias. Dit ligt in Colombia. Zij zijn zelf niet op Curaçao en zullen ook geen bezoek brengen. Doordat Hato over een aantal faciliteiten beschikt en het in de buurt van Cartagena de Indias ligt, zijn de toestellen en de logistieke support-crew zolang op Curaçao.

 

Foto door Mariano Luis Heyden

Foto Hans de Kruif

12 reacties op “Lege Air Force One op Curaçao”

 1. Misschien is het vliegtuig gebruikt door de security guards van Obama om er Colombiaanse dames van Campo op te halen. Ze kregen in Cartagena problemen mee..

  of het is het nieuwe toestel van Schotte want wat Obama heeft moet hij ook hebben

 2. Nieuwe speeltje van de regering…genoeg ruimte voor fotografen en familie

 3. Slim dat de Amerikaanse President alleen z’n vliegtuig heeft gestuurd. Ik zie voor hem geen enkele reden om hier voet aan wal te zetten.

 4. @ard; klopt wat je zegt, maar de VC is niet gelijk gekomen dus de dag foto getoond is niet van Curacao op vrijdag. En inderdaad foto’s zeggen dat Sam 28000 en C-32 op Curacao staat.
  De avond foto zou beter kloppen omdat zoals pers bronnen bevestigen en ook Versgeperst is AF-1/Sam 28000 vertrokken met onbekende bestemming op dat moment.

  En als je het gelooft ik heb voor aangestaan bij de arrival vanAF-1 op Cartagena met Obama maar ja dat is een detail en nice to know

 5. @john, er staan wel twee C32’s en de Sam is wel de 28 hoor… beter opletten op Hato, wellicht wat lastig met die Amerikane die iedereen op afstand willen houden, maar hij is prima visible….

 6. @ Abraham Mossel:

  Welke vrouw bedoeld je??

 7. er zijn gister avond twee soort vliegtuigen geland op hato

 8. AF-1 of Sam 28000 is wel in Cartagena geweest, Daarna vertrokken met onbekende bestemming in geen geval Curacao. Deze C32/B757-200 die nu op hato staat zal voor iets anders dienen.

  lijkt me dan ook niet dat deze foto op Curacao is genomen.

 9. het wordt Air Force One genoemd als de president aan boord is

 10. Dus gewoon Sam/S-28000 of S-29000. Geen AF-1.

 11. Mooi dan kan Shotte meteen wat foto’s laten maken als hij vandaag aankomt uit India,Tip voor een foto van Shotte met Rijntje de vos ,je zet een oude trap van de KLM tegen de deur van Force One,ga boven aan de trap staan en doe net of je uit het vliegtuig komt en zwaaien zoals een president waardig,deze handeling kan je ook bij de andere regerings vliegtuigen doen,leuk voor het plakboek,en je kan ze ook nog als kerstkaart op sturen naar al de hoogwaardigbekleders die je dit jaar hebt bezocht met geld van de bevolking van Curaçao.heb uit gerekent hoeveel het reisje Inda ongeveer gekost heeft 74.500,00 3 ticket /Shotte/Rijntje de vos/hoffotograaf en als schotte zijn vrouw heeft mee genomen dan komt er nog een plukje bij ?

 12. ja hoor de yankees gaan curacao en venezuela aanvallen!!