• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De tijd dringt voor Tula, The Revolt. Het budget van de film moet nog voor 30 procent worden opgevuld anders bestaat de kans dat de film niet wordt opgenomen op Curaçao. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg mensen hoe belangrijk zij de locatie vinden voor de film.

 

“Het moet hier worden opgenomen”, reageert de 21-jarige Jirmahel steevast. “Het is een Curaçaos verhaal, ik zou wel wat willen geld willen geven als ik het had. Als het daardoor wel hier zou kunnen.” De 59-jarige ‘Papi’ maakt zich minder druk om de locatie. “De historie is al geschreven, dat zit in je ziel als Curaçaoënaar. Daar hoeft geen film gemaakt over te worden met veel drukte en geld.”

Waarom duur?
“Hoe kan het duurder zijn om een film ergens anders te maken?”, reageert de 32-jarige Xiomayra. “Het kan toch nooit goedkoper zijn om alles ergens anders op te zetten en na te bootsen? Ik begrijp het niet. Als de apparatuur er niet is, kan je die bestellen of gewoon roeien met de riemen die je hebt. Er worden prachtige dingen gemaakt hier met de middelen die er zijn dus waarom zou dat nu niet kunnen of heel duur zijn?”

Niet belangrijk
De 37-jarige Lavita vindt het niet belangrijk als de film elders wordt geschoten. “Stel je voor dat alle films in het land van herkomst moeten worden geschoten. Er zijn films over de ijstijd bijvoorbeeld: die kunnen ook niet meer in Nederland worden geschoten. De locatie van de film maakt niet uit. Het ziet er hier nu ook anders uit dan in de tijd dat het verhaal speelt. Dat moet je nabootsen, waar dan ook. Als het goedkoper is om in het buitenland te schieten, ben ik zeker voor. Ook al is het budget er wel.”

Laten zien
“Dit is het punt waarop de regering, de uitbuiters en witwassers hun zonden kunnen goedmaken”, reageert de 54-jarige Hubert. “Een goed doel, promotie van het eiland, het verhaal en de geschiedenis. Natuurlijk moet dat hier worden opgenomen, dat is het hele idee, lijkt me. Ik heb er ook vertrouwen in dat dat gebeurt. We moeten dit verhaal bekendmaken en ons eiland laten zien.”

1 reactie op “‘Locatie Tula-film niet belangrijk’”

  1. kom op nederlanders laat jullie portomonee is wapperen en storten maar !!