• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlandse KRO-programma Brandpunt zendt zondag een reportage uit over Curaçao. De reportage gaat over de regering die sinds 10 oktober 2010 actief is. “Al die tijd ligt het bestuur vooral onder vuur”, wordt in de aankondiging verteld. Sven Kockelmann van de KRO gaat op onderzoek uit.

De documentaire verdiept zich onder andere in de problemen rond de veiligheidsdienst en banden die bestuurders zouden hebben in het criminele circuit. “De eigen veiligheidsdienst van Curaçao zou de eigen nieuwe bestuurders niet goed genoeg vinden”, gaat de aankondiging verder. “Vorige maand ontstond er ook weer commotie, omdat alle gegevens van de geheime dienst gekopieerd zouden zijn door derden.” Het programma Brandpunt zoekt uit wat er allemaal aan de hand is en of Curaçao misschien afglijdt naar een dictatuur.

Uitzending
Brandpunt wordt zondag uitgezonden op Nederland 2. In Nederland wordt het programma om 22.15 uur uitgezonden, Curaçaose tijd 16.15 uur.

19 reacties op “Aandacht voor Curaçao in Brandpunt”

 1. Vanvond om 22.05 uur is de herhaling op BVN. KRO’s Brandpunt heeft bevestigd welke hoge journalistieke eisen zij zichzelf altijd heeft opgelegd. De uitzending was tekort om een uitgebreid feitenrelaas zonder valse beschuldigingen te kunnen tonen, maar het was een voldoende onderbouwd verslag van de werkelijkheid. Van het aan de regering geboden weerwoord is zoals verwacht niet echt gebruik gemaakt, hetgeen een briefje van Schotte’s schootpoedel aan de KRO blijkbaar noodzakelijk maakte. Indruk zal het niet gemaakt hebben en zal er de nodige hilariteit op de redactie van Brandpunt zijn geweest. De BVN-kijker in de wereld kan vanavond kennismaken met de zwakste schakel binnen het Koninkrijk.

 2. @ Zorro, Monk heeft vannacht (ja dan ziet niemand hem) Soemantha op die “verraderslijst” bijgeschreven en Wiels heeft hem een bodybag toegezegd !

 3. Ik wacht af met mijn reactie. Ik ben het zoetjes aan al gewent dat er vanuit Nederland niets positief gerapporteerd wordt over de ex-kolonies. Vaak zijn de berichten gericht op senstienieuws. Vorige keer werd de Nederlanders afgeraden naar Curacao te gaan.Ik was vorige jaar december geweest op Curacao. Ik heb niks gemerkt van al dat negatieve berichtgeving. De Nederlanders zitten allemaal gezamenlijk op de oude markt tussen de gewone Curacaonaars lekker traditioneel te eten. Dus niks aan de hand. Er zitten daar wel een groep Nederlanders die de economie van Curacao op de poot houden en ik heb ze niet horen klagen. Alhoewel ik overtuigd ben dat er wel een paar ontevreden is met de manier hoe Curacao geregeerd wordt. Maar die mensen bemoeien zich niet met de politiek ze doen gewoon hun ding zoals het hoort. Verder wacht ik het Brandpunt uitzending af om mijn mening te uiten over het programma.

 4. Als je maar ja en amen zegt tegen Schotte kun je het ook als blonde tiepmiep ver schoppen.

  Stella van Rijn is daar het levende bewijs van.

 5. Stella heeft de reportage niet eens gezien en begint al te schreeuwen???

  Rare mevrouw. Kennelijk heeft zij wel een idee waar het over gaat. Onthoud één ding Stella, waar rook is, is ook vuur!!!!

  Geniet nog maar even van je snoepreisjes betaald door de belastingbetaler, het is zo afgelopen.

 6. Waarom is Stella niet woest om criminele ministers? en dat mewvrouw martina 10.000 per maand verdiend voor niets doen!

 7. Net even het verhaal van Stella gelezen,

  Ik denk dat ze heel tevreden mag zijn, Brandpunt gaat in wie Gerrit Schotte is war hij vandaan komt en wat hem motiveert. In plaats van een dure fotograaf, krijgt onze Minister President nu alles gratis.Wat wil hij nog meer.

 8. de achtergrond van brandpunt.

  Brandpunt was van 1959-1996 de succesvolste Nederlandse actualiteitenrubriek, gemeten naar het aantal malen dat materiaal werd overgenomen door buitenlandse omroeporganisaties.[bron?] De rubriek kenmerkte zich door veel aandacht voor onafhankelijke, kritische journalistiek, door aandacht voor onderwerpen als sociale rechtvaardigheid en vernieuwing, onder meer in de Katholieke kerk (het Tweede Vaticaans Concilie vond plaats van 1962 tot 1965). Veel aandacht was er ook voor de oorlog in Vietnam, de Watergate-affaire en het aftreden van president Nixon, de sociale en religieuze vernieuwing in Nederland en in Zuid-Amerika, maar ook voor de seksuele revolutie. Een verslag van de musical Oh Calcutta, gespeeld door naakte acteurs, leidde bijvoorbeeld tot Kamervragen.

  Het nieuwe programma startte in de herfst van 1960[bron?] als een rechtstreeks maandelijks programma van veertig minuten op zaterdagavond na het NOS-journaal van acht uur. In 1962 ging de frequentie omhoog naar tweemaal per maand en kreeg het programma een journalistiekere formule. Tenslotte werd Brandpunt wekelijks uitgezonden.

  Het programma werd altijd afgesloten met een actueel kritisch statement gevolgd door de mededeling: “Dit was Brandpunt, goedenavond”, waarna de tune Splanky van Count Basie klonk.

  Ja ja de regering kan zij billen beter bloot maken want……………………………….?

  Nu word de lijst zeker wel uitgebreid het zullen er geen 40 meer zijn maar veel meer.
  Zal me niks verbazen dat Nederland straks de kraan met euro’s dicht draait als ze zien wat er allemaal voor gegraai is geweest de afgelopen 18 maanden.
  Ook de partij financiering en de hoge belastingschulden zullen zeker ter sprake komen, \
  regelingen treffen om de lopende schulden bij het SVB en de Belastingdienst a 100 gulden per maand is natuurlijk ook een lachertje.

 9. Ben benieuwd of het een uitgebalanceerde, genuanceerde reportage is. Denk eerder dat het een sensatiestuk is bomvol vooroordelen van de gemiddelde, onwetende, ongeïnteresseerde, botte Nederlandse journalist.
  Het zal meer kwaad dan goed doen.

 10. Stella van Rijn, die zich al jaren belachelijk maakt als Schotte’s schoothondje, is nu helemaal van de grond los door in het Antilliaans Dagblad Brandpunt aan te vallen op hun berichtgeving over Schotte.

  Stella needs to get her groove back! Zij en Sheldry Osepa, dik betaald door de MFK mafia, weigeren nog steeds in te zien dat een corrupte onopgeleide minsterpresident in een beschaafde samenleving niet kan.

  Maar nee, Stella geniet gewoon door van de vakantietripjes over de hele wereld met Schotte en zijn belachelijke privefotograaf.

 11. Wie kan Monk gaan bijschrijven op de lijst van 40 landverraders?

 12. Wat reageert die mevrouw van Rijn overdreven. Als er niets aan de hand is een reactie overbodig.

  Kennelijk is er van alles aan de hand daar in die bananenrepubliek waar criminelen de dienst uitmaken.
  Criminelen zowel in de regering als op straat.

 13. Stella is boos???!!!

  Daar is men bij BRANDPUNT behoorlijk van onder de indruk hoor.

  Goed dat BRANDPUNT deze reportage uitzendt, in Nederland volgt men Korsou echt niet op de voet, maar dat kon na deze reportage weleens behoorlijk veranderen.
  Zeker als duidelijk wordt wat voor criminele dictatoriale zakkenvullers, die niet gespeend zijn van enige educatie, dit land leegroven.

 14. Regering (lees: Stella) is boos. Geen of nauwelijks wederhoor, is het argument. Ja met een folder van de Tourist Board, hoef je bij Brandpunt natuurlijk niet aan te komen. En ontkennen wat je tegenstander zegt, is ook geen nieuws. Dat wordt dus afwachten wat de Nederlandse kijker gaat vinden van het eiland Curaçao en haar verdachte regering. Krijgt Hero Brinkman gelijk of gaat iedereen direct een reis boeken na het zien van de reportage.
  Feit is dat Sven Kockelmann gekend is als een vasthoudende en doorbijtende terriër-verslaggever. Het zal allemaal niet mals zijn. Benieuwd naar de gevolgen van deze aandacht.

 15. Wees blij dat er aandacht voor is,misschien de enige manier om af te glijden naar een dictatuur.
  Ik denk dat dit inderdaad een reeele mogelijkheid is.

 16. We zullen het zien.!!!!!
  Wat de Nederlandse media heeft onderzocht en durft te tonen??
  Daar krijgt de Curacao,se regeringsmaffia het dun van in de broek,,,Wedden!!
  Kijken met z,n allen als je tenminste niet behoort tot de elitaire struisvogelsclub van ,,Fort Amsterdam!’ !!

 17. deze aandacht kunnen we missen.
  gaat ten koste van het toerisme vanuit NL.
  maar toch goed dat er nu ook in NL aandacht komt over deze wanvertoning dat nu regeert.

 18. Curacao glijd af naar een dictatuur ? ik durf te wedden dat hij zijn leven niet zeker is.

 19. Curacao glijd af naar een dictatuur ? ik durf te wedden dat hij zijn leven niet zeker.