• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties is bezorgd over de situatie rondom de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. “De berichtgeving in de media over de beschuldigingen over en weer is bij mij en bij u bekend”, schrijft zij in een brief aan de Kamer.

 

“Het is mijn opvatting dat de Centrale Bank één van de instituten is die ongehinderd moet kunnen functioneren”, schrijft Spies. “De financiële kwetsbaarheid van beide kleine landen, het imago in de internationale financiële wereld en een kwetsbare begroting vergen een goed samenspel tussen de bank en de regeringen.”

Positief
De ontwikkeling dat er een bijeenkomst in het leven is geroepen op 16 april tussen beide ministers van Financiën en de Raad van bestuur van de Centrale Bank, juicht Spies toe. Spies geeft aan zich op de hoogte te laten stellen van de ontwikkelingen van de bijeenkomst en deze door te spelen naar de Kamer.

[scribd id=89233851 key=key-2m0w24d14n23gmxzzly9 mode=list]

3 reacties op “Spies bezorgd over Centrale Bank”

 1. Ik zou allang bezorg zijn als ik wist dat er gegraaid werd in deze bank, in het verleden en heden. Gaat men nog de gegraaide miljoenen terugeisen of niet.

 2. Men moet inderdaad maandag rustig gaan zitten en alle belangen gaan afwegen. Het ziet er naar uit dat dhr. Renny Maduro erop uit is om dhr. Emsley Tromp te linchen. Hoogstwaarschijnlijk wil hij zelf op die stoel gaan zitten. Maar zijn we dan beter af? De MAN zal ongetwijfeld Caryl Monte op die stoel willen neerzetten. Zijn we beter af met een persoon die met een glad gezicht beweerde dat Nederland echt niet onze schulden af hoefde te kopen, omdat Curacao al zijn assets kon verkopen.
  Indien men met een zuivere meetlat gaat meten, dan moet men deze meetlat ook gebruiken voor de huidige regering. Ik zie net als dhr Christi hart dat een proces van totale destabilisatie in gang is gezet door deze regering. Het afschieten van dhr. E. Tromp zal dit proces alleen maar versnellen.

 3. It is obvious there is an attempt do distabalize Curacao and the area. The IMF was here and said our situation is better than most, but not perfect. It never was perfect in the 500 years + of our history. More export than import was the fact of our fiscal monetary lives. So why now make a big deal out of it. Maybe they want to tax us more with the insane carbon credit? Here are some facts to chew on. Our central bank is a private bank!!! It is time to wake up and smell the doo doo!!! “He who controls the money supply of a nation controls the nation”: James Garfield
  “Give me control of a nation’s money and I care not who makes her laws.”
  Mayer Amschel Rothschild
  We are frogs in a boiling pot, and it is getting hottt!
  What to do. Be independent! Grow your food, have your water And energy supply, and get out of debt ASAP. You just need to look at EU and the US to see what is coming!