• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vakantieperiode komt er weer aan en veel mensen zullen hun paspoort moeten vernieuwen om op vakantie te kunnen. Om lange wachttijden en rijen te voorkomen, kunnen Nederlanders vanaf dinsdag ook ‘s middags een afspraak maken voor nieuw paspoort.

De aanvragen voor nieuwe paspoorten stapelen zich in deze tijd op. Daardoor kon er altijd pas laat een afspraak worden ingepland. Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening hoopt deze wachttijden nu te verminderen. Wel waarschuwen zij ervoor dat een kind niet langer in het paspoort van één van de ouders kan worden bijgeschreven. Elk kind is verplicht een eigen paspoort te krijgen.

Afspraak maken
Zoals gewoonlijk kan er gebeld worden naar het Informatieloket om een afspraak te maken om daarna volgens afspraak een nieuw paspoort aan te vragen. Kranshi is te bereiken via 433-3123 of 0800 1515, om een afspraak te maken in de namiddag tussen 16.30 uur en 18.00 uur. Een sédula of geldig rijbewijs, het oude paspoort en een pasfoto zijn nodig om een nieuw paspoort aan te vragen. Voor het nieuwe paspoort wordt 100 gulden in rekening gebracht.

11 reacties op “Aanvraag paspoort ook ‘s middags”

 1. Vrijdagmiddag zijn ze gesloten!

 2. 2 punten:
  kranshi zet al jaren extra capaciteit in om de zomerdrukte van paspoortaanvragen goed te kunnen verwerken, dat is niet een verdienste van minister Monk.
  Als je voorts sra. Martha-Merien googlet vind je dat ze bij de verkiezingen van 2010 nummer 2 op de lijst van NPA was, achter Monk en in totaal 26 stemmen heeft gekregen. Voor wat hoort wat?

 3. Ik heb (D)Bomboklad op de site van Versgeperst nog nooit op een slimme opmerking/reactie kunnen betrappen.

 4. “Prima actie van onze minister Monk.
  Voor mij gaat er geen partij boven Pueblo Solberano!”

  Voor elk compliment aan “compadre Monk” een “schaaltje erbij” ?????
  Natuurlijk wel met terugwerkende kracht want het leven op Korsou in de “jetset” is toch wel duur aan het worden, nietwaar madam Merien?
  $$$$$……BERGUENSA & SHAME on YU politicians SHAME & BERGUENSA…..$$$$$

 5. @ Bomboklad had zich beter Domboklad kunnen noemen wat een kortzichtig figuur zeg,hij dacht zeker dat het alleen voor de blanke NL,ers was,het is ook voor de zwarte NL,ers mogelijk om een afspraak te maken,maar die nemen liever een dag vrij om deze klus te klaren

 6. @ M Montreux. Domboklad probeert constant zijn naam waar te maken.

 7. @ Ardieth Martha Merien. Voor mij gaat er geen partij boven Pueblo Solberano!

  Dan heb je zeker nog niet gelezen over het nieuwe benoemingsschandaal.

 8. @Ardieth Martha Merien, nee, vooral niet wanneer de pastechi’s goed tijdens jullie onderonsjes verdeeld worden. Pober ta keda pober, ladron ta bira riku … Smakkelijk met uw schaal 16 …… boberano!

 9. whahaha bomboklad, wat een lange teneen heb je!

  Kranshi geeft alleen Nederlandse paspoorten uit. Net als je in een US stadshuis alleen US paspoorten kan krijgen, een Duitse alleen Duitse paspoorten etc.
  Als je in een land (legaal of niet) verblijft zonder daar ingezetene te zijn moet je altijd en overal ter wereld naar een consulaat of ambasade van het land waar je wel ingezeten bent voor je paspoort.
  Dat is geen discriminatie, maar logisch omdat niet alle landen de persoonsgegevens van alle andere landen kan bezitten en derhalve ook geen paspoorten voor een ander land kunnen uitgeven.

  Of was je je er niet van bewust dat iedere ingezetene hier een Nederlander is en een Nederlands paspoort kan krijgen.

 10. In NL is veel aandacht besteed aan de nieuwe regels voor kinderen.
  citaat `vanaf 26 juni 2012 is het bijschrijven van uw kind in uw paspoort niet meer mogelijk. Alle kinderen moeten dan over een eigen reisdocument beschikken indien ze naar het buitenland reizen. De geldigheid van alle kinderbijschrijvingen en kinderstickers vervalt per deze datum. Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van uw paspoort. U hoeft dus geen nieuw paspoort voor uzelf aan te vragen.`

 11. ALLEEN NEDERLANDERS !!! WAT EEN DISCRIMINATIE FOEI FOEI FOEI