• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alles wijst erop dat het strafproces over de Decembermoorden morgen in Suriname gewoon doorgaat. Dit ondanks de onlangs aangenomen omstreden amnestiewet. Een medewerker van de krijgsraad zei vandaag, de dag voor het proces, dat ‘de zaak behandeld wordt’.

De Militaire Politie registreerde vandaag de belangstellenden die het proces willen bijwonen. Op de agenda voor morgen staat dat de auditeur-militair van de krijgsraad zijn strafeis tegen de verdachten zal formuleren.

Beroep
De mogelijkheid bestaat dat één van de advocaten zich beroept op de amnestiewet, waardoor het proces niet kan worden voortgezet. De advocaat van Bouterse, Irwin Kanhai, heeft echter aangegeven geen gebruik te maken van deze mogelijkheid. Hij zal volledige vrijspraak eisen voor zijn cliënt.

Amnestie
Volgens de amnestiewet krijgen alle betrokkenen bij het proces van de Decembermoorden amnestie. Dit geldt ook voor de hoofdverdachte van het proces, de huidige president van Suriname Desi Bouterse.

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “Proces Decembermoorden lijkt door te gaan”

 1. Negrita,

  Dank God maar op je blote knieën, dat je mag wonen op een eiland wat je nog steeds in briuikleen van Nederland hebt.
  En dan nog iets !!!….Er is tot nu toe geen Curacaoenaar op deze aardbol die daar ook maar iets aan kan veranderen.!!!
  Ik zou gewoon maar eventjes dimmen als ik jouw was, want als het er werkelijk op aankomt, dan is Curacao nog steeds afhankelijk van wat Nederland met dit eiland in petto heeft…als je dat nu leuk vindt of niet!!
  En wat ik voorstel: In ieder geval niet iemand die rondloopt zoals jij, met een verschrikkelijk minderwaardigheidscomplex!!

 2. Negrita zat waarschijnlijk wel met Pasen in de kerk. Voortaan goed de oortjes open maken wanneer de pastoor het heeft over naastenliefde. Probeer ook te begrijpen wat hij bedoelt.

 3. @Negrita,

  En jij denkt dat jij je goed hebt ontwikkeld in je leven?

  Om vooruit te spreken, gezien je reactie lijkt het erop dat jij nog heel wat bij moet leren.

  Wat een domme reactie!

 4. @Jan, maar beste Jan toch, wij hebben jouw toch niet gevraagt om je op ons eiland te komen nestelen? Jij hebt helemaal niks te oordelen over onze Curacaouse mandatarios Jan. Jij bent te gast op ons eiland, niet ik bent te gast in Suriname. toch? Dus vanwaar die vrijpostigheid om jouw gal over mijn volk en mijn regeringsvertegenwoordigers uit te spugen? Wie ben jij eigenlijk joh, wat stel jij je eigenlijk voor?

 5. Negrita,

  Je geeft exact de walgelijke mentaliteit weer, van wat de egoistische politieke struisvogels dat zichzelf de Curacao,se regering durft te noemen, met z,n allen uitstralen!!!

  Ben er maar trots op!!!!

 6. Wat kan het ons nou schelen? Kunnen jullie niet gaan huilen in Nederland? jullie zijn volgens jullie toch Hollanders? hihihi 😆
  Kortom, Suriname is onze zaak helemaal niet! Ik ben iig geval helemaal niet geinteresseerd. Waar ik in geinteresseert ben is onze Curacaouse zaken, dus mijn Curacaouse zaken! Wij gaan toch ook niet in Paramaribo zitten klagen of om medelijden vragen?

 7. Zelfs de allerdomste mens op aarde, doorziet dit corrupte en criminele opgevoerde toneelstuk !!!!